תפריט עמוד

מידע מעשי למקסיקו סיטי

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים המבקרים במקסיקו אינם זקוקים לאשרה, אך עליהם להצטייד בכרטיס תייר, המונפק במעברי הגבול, והמאפשר שהות של 90 יום במדינה. לעתים הממשלה מגבילה את כרטיס התייר ל-15 יום לנכנסים למקסיקו מגואטמלה או מבליז. יש צורך בדרכון בר תוקף למשך של חצי שנה לפחות וכרטיס טיסה המעיד על הכוונה לצאת מהמדינה. את האשרה מקבלים בכל במעברי הגבול – אוויריים ויבשתיים ויש לשמור אותה בצמוד לדרכון לצורך היציאה מהמדינה.

שגרירות מקסיקו בישראל
כתובת: רח' המרד 25, תל-אביב.
טלפון: 03-5163938 , 03-5162534 , 03-5163683 .

שגרירות ישראל במקסיקו סיטי
כתובת: Sierra Madre 215.
טלפון: 52-55-52011500 . 
אי-מייל: info@mexico.mfa.gov.il


מתי כדאי להגיע
אפשר לטייל במקסיקו כל השנה. למקסיקו סיטי כדאי להגיע בחודשים אוקטובר עד מאי, אולם במרס ובאפריל לא יורד גשם במקסיקו סיטי.  העונה הפחות נוחה היא העונה הגשומה והחמה היא בין יוני לספטמבר. 


הגעה
שדה התעופה הבינלאומי במקסיקו על שם בניטו חוארז (Benito Juarez) הוא שדה התעופה הגדול ביותר באמריקה הלטינית ועוברים בו כ-25 מיליון נוסעים בשנה. הטיסות מישראל למקסיקו סיטי  אינן טיסות ישירות אלא עם חניית ביניים, בדרך כלל בארצות הברית או באירופה.


חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.


בטיחות 
רמת הפשיעה במקסיקו סיטי נחשבת גבוהה, ותיירים הם מטרה למעשי שוד וגניבה. כדאי לשמור על ערנות: לא להסתובב עם חפצים יקרי ערך ותכשיטים, לא לנסוע בטרמפים, להזמין מוניות בטלפון ולא לעצור סתם מונית באמצע הרחוב. יש לנקוט ביתר תשומת לב במיוחד במקומות הומי אדם כמו תחנות אוטובוס ורכבת, נמלי תעופה, שווקים ומרכזי בילוי.
המקסיקנים אדיבים וישמחו לעזור לכם.

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכת תיירות
משרד התיירות המקסיקני מפעיל אתר אינרנט ובו מידע רב. עמדות מודיעין שנושאות את השם Infotur פזורות ברחבי העיר, אחת מהן בכתובת: Amberes 54 בפינת רחוב Londres. טלפון: 55-55500123. שתי עמדות נוספות ניצבות בשדה התעופה ובתחנת האוטובוסים המרכזית TAPO. הלשכות פועלות בשעות 19:00-9:00 מדי יום. מידע נוסף באתר הרשמי של מקסיקו סיטי


מטבע
המטבע נקרא פסו מקסיקני חדש. בכל המקומות המרכזיים במקסיקו סיטי פזורים כספומטים בשפע, בעיקר לכרטיסי ויזה ומסטרקארד, אך אפשר למשוך בהם פסוס בלבד. כמו בכל מקום בעולם, בנמל התעופה מציעים שער גבוה יחסית. במלונות יחליפו בשער נמוך יותר ובעיר יש גם רשתות של חלפני כספים, בהן אחת המתהדרת בשם המקורי Kesef. כספומטים יש בשפע. 


הפרש שעות
מקסיקו סיטי מאחרת את שעון ישראל בשמונה שעות. 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של מקסיקו היא 52 ושל מקסיקו סיטי 55.


תחבורה
הגעה מנמל התעופה
נמל התעופה הבינלאומי ממוקם כ-15 קילומטר ממרכז העיר. בתי המלון הגדולים מספקים לאורחיהם שירותי הסעה. אחרי ביקורת הדרכונים ואיסוף הכבודה תגיעו לאזור פנימי של הנמל, שם יעוטו עליכם נהגי מוניות רבים. אל תתפתו לנסוע עם אחד מהם, גם אם המחיר נמוך מאוד. גשו לעמדה של מוניות רשמיות וקנו כרטיס למונית לאזור שתרצו. כדאי לנעול דלתות בזמן הנסיעה – תיירים חדשים בעיר הם טרף קל. 

תחבורה בעיר
בעיר נוסעים במוניות, ברכבת תחתית, באוטובוסים ובמיניבוסים.
הרכבת התחתית (מטרו) של מקסיקו סיטי היא אחת הגדולות והיעילות בעולם. מחיר הנסיעה המסובסד הוא שני פסו בלבד (פחות משקל אחד). הרכבת אינה מגיעה אל מחוץ למחוז הפדרלי של מקסיקו סיטי, ועל כן ישנם קווי אוטובוס רבים היוצאים ממנה אל המדינות השכנות. 
גם המוניות זולות למדי בעיר, ואולם יש להקפיד ולהזמין אותן בטלפון ולא לעצור מונית ברחוב מחשש למוניות פיקטיביות. יש שני סוגי מוניות – חיפושיות פולקסווגן צבועות בירוק – הן זולות אולם יש סיכוי גבוה למדי להישדד בידי הנהג וחבריו. הסוג השני הוא מוניות רדיו, שמחיר הנסיעה בהן אמנם כפול, אבל הן בטוחות, ואותן צריך להזמין בטלפון. 
מאוטובוסים ומיניבוסים כדאי להימנע.


התמצאות
מקסיקו סיטי אינה עיר קלה להתמצאות לתושבים ולמבקרים. האוכלוסייה הענקית, שכונות העוני סביב העיר, לחץ התנועה, זיהום האוויר ויוקר המחיה עושים אותה למקום לחוץ למדי. העיר בנויה על חורבות הבירה האצטקית טנוצ'טיטלאן
(Tenochtitlán) ששכנה על אי בלב אגם שמדרום־מזרח לו מתנשאים לגובה של יותר מ־5,000 מטר שני הרי געש מושלגים — פופוקאטפטל (Popocatépetl) ואיסטסיהואטל (Iztaccíhuatl). האגם נעלם בינתיים, ואת מקומו תפס כרך מוקף כבישי טבעת. 
המרכז ההיסטורי של העיר בנוי סביב כיכר סוקאלו (Zócalo) רחבת הידיים. חיי העסקים מתרכזים סביב שני צירי תנועה ארוכים: פסאו דה לה רפורמה (Paseo de la Reforma) המוביל מהמרכז ההיסטורי לפארק צ'פולטפק (Chapultepéc) – הסנטרל פארק של מקסיקו – ואינסורחנטס (Insurgentes) החוצה את העיר מצפון לדרום. 
שכונות היוקרה נמצאות בשוליים: פולאנקו (Polanco) במערב, קויואקאן (Coyoacán) ופדרגאל (Pedregal) בדרום ואחרות.


בית חב"ד וקהילה יהודית
במקסיקו סיטי יש שני בתי חב"ד. שניהם מנוהלים  בידי הרב יוסף מייזליש. הראשון נמצא בכתובת: Calderon de la Barca 339. טלפון: 55-55456770. אי-מייל:  jabadmexico@aol.com
השני הוא גם ישיבה והוא נמצא בכתובת: Av. De los bosques 70, Tecamachalco. טלפון: 55-25813012. אי-מייל: chabadmexico@gmail.com

במקסיקו סיטי חיים כיום כ-50 אלף יהודים, בעיר בית כנסת, כמה בתי ספר, גנים, תנועות נוער, מוזיאון להיסטוריה יהודית, מוסדות יהודים ומסעדות שמגישות אוכל כשר. אוכל כשר אפשר למצוא גם במרכולים רבים בעיר. 
מידע נוסף דרך בית חב"ד או בטלפונים של בית הקהילה: 55-5255763260 ו-55-5252111089 ובאי-מייל: chequeil@yahoo.com.

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל
האוכל המקסיקני נפלא ומגוון. רובו חריף למדי – במקסיקו לא פחות מ-30 סוגי פלפלים חרפים. טורטייה, פיתת התירס השטוחה, מצויה בכל מקום. בוריטו, טאקו ואנצ'ילאדה הן טורטיות מסוגים שונים, רכות או פריכות, הממלואות בגבינה או ברוטב עגבניות או בבשר טחון ולרוב בהכל ביחד. טאמלה היא מעין חביתית ממולאת. כמעט בכל שוק תמצאו את הטאמלה ראנצ'רו – חביתית תירס ממולאת בעוף, עגבניות וזיתים. במטבח המקסיקני מככבים גם הגוואקמולה – מטבל אבוקדו שהולך עם כל דבר, פריחולס – תבשיל שעועית שחורה, נאצ'וס, רוטב מולה שדומה לשוקולד, צ'ילי קון קרנה – תבשיל עם בשר טחון, סלסה – רוטב מעגבניות אדומות או ירוקות, ועוד.

במקסיקו יש מגוון פירות נהדרים: אננס, פפאיה, מנגו, תפוזים, ענבים, אבטיחים, בננות מסוגים שונים – מהקטנות בגודל אצבע הנקראות בננו ועד לגדולות הנקראות פלטנו, שהן נפלאות כשהן אפויות עם שמנת חמוצה טרייה. אפשר לרכוש בדוכני רחוב, בפזוס ספורים, שקית עם פירות חתוכים וקלופים. לא מומלץ לשתות מים מהברז, אלא רק מים מינרליים, או מים שעברו סינון. למרבה ההפתעה, דווקא במקסיקו, שבה מגדלים קפה, שותים קפה אמריקאי, שהוא דלוח בטעמו, או קפה עם קינמון.

הבירה המקסיקנית מצוינת – לא רק קורונה, המוכרת בעולם, אלא גם נגרו מודלו, בוהמיה, והסוג הקרוי שני איקסים (בהירה וכהה). מומלץ מאוד לצנן את הערבים החמים עם מרגריטה. כששותים טקילה – מומלץ שתהיה מיושנת, ושיהיה לימון לצידה, כדי שאפשר יהיה לנשוך עם השתייה. המהדרין שותים טקילה לצד מיץ עגבניות מפולפל ומתובל. 
מידע נוסף על האוכל המקסיקני במיוחדים.


לינה
דירוג המלונות המקסיקני שונה מזה המקובל במרבית העולם. מלון חמישה כוכבים מקסיקני יהיה בדרך כלל נמוך ברמתו ממלון אירופי בדירוג זהה. ברחבי מקסיקו תוכלו למצוא בתי אחוזה גדולים או מנזרים, אשר הוסבו למלונות – מומלץ בחום ללון באחד מהם.


פסטיבלים ואירועים
כמעט בכל חודש יש במקסיקו חג לאומי או פייסטה. דרך מצוינת לחוות באמת את הרוח המקסיקנית היא לתכנן את הטיול כך שייפול על אחת מהפייסטות הגדולות. "יום חגיגות המתים" (Día de los Muertos) היא חגיגה המתקיימת כל שנה ב-1 בנובמבר (ליל כל הקדושים) וביום שאחריו (ליל כל הנשמות). מקורו של החג הזה בילידים המקוריים  שהאמינו שנשמות המתים חוזרות מדי  שנה לבקר את קרוביהם החיים, לאכול, לשתות ולשמוח איתם. ברחבי במקסיקו ובמקסיקו סיטי נערכות חגיגות המוניות שבמסגרתן מקושטים בתי הקברות בפרחים ואוכל רב מונח על מזבחי התפילה. מאכלים מיוחדים שמוגשים ביום הזה הם הפאן דה מוארטו (pan de muerto) עוגה עם מרנג בצורת עצמות, סוכריות בצורת עצמות, דמויות של מתים עשויות מרציפן ועוד שלל מאכלים מקבריים כאלה. בשש בערב מצלצלים הפעמונים כל שלושים שניות כדי לזמן את המתים. הם יצלצלו במשך כל הלילה, ועם הזריחה ייפסק הצלצול ובני המשפחה והחוגגים ישובו לבתיהם.

אירוע חשוב נוסף הוא "פסטיבל גבירתנו גוואדלופה", לכבוד הקדושה והפטרונית הרשמית של מקסיקו – הבתולה גוודאלופה. פסטיבל זה, שמתקיים כל שנה בדצמבר, משלב תהלוכות צבעוניות, מנהגים מסורתיים, זיקוקים, ריקודים וקונצרטים. 

מדי שנה בחודש מרס מציינים בעיר העתיקה במקסיקו סיטי פסטיבל שמוקדש להיסטוריה העתיקה של העיר ושמו Festival de México en el Centro Histórico. במהלכו נערכים קונצרטים, מופעי תיאטרון, תערוכות אמנות ועוד. מידע נוסף באתר

במקסיקו סיטי נערכות חגיגות מרשימות במהלך חודש דצמבר לציון השנה האזרחית החדשה, ב-26 בינואר לציון ראש השנה הסיני, םסטיבל תרבות אפריקאית במהלך חודש פברואר ופסטיבל לרגל ראש השנה של הילידים האינדיאנים במקסיקו (Indigenous Mexica New Year) במהלך חודש מרס.
מידע על אירועים אלו ועל אירועים נוספים באתר של משרד התרבות ובאתר האירועים של העיר.

מקסיקו - ארץ הפלפל העולה

אוכל מקסיקני. כתב: איתמר דוידוב

לכתבה המלאה >>

אטרקציות ואתרים מומלצים

אטרקציות

מקסיקו סיטי
מרכזה העתיק של מקסיקו סיטי הוא פלאסה דה לה קונסטיטוסיון (Plaza de la Constitución), הכיכר הידועה יותר בכינוי סוקאלו (Zócalo), סביב הכיכר שבמרכז ההיסטורי נמצאים ארמון הנשיא, הקתדרלה ושרידי המקדש האצטקי המרכזי טמפלו מאיור (Templo Mayor). כנסיות וארמונות פאר מלווים את הרחובות המובילים לפארק אלאמדה סנטרל (Parque Alameda Central).
ממזרח תוחם את כיכר סוקאלו פאלאסיו נאסיונאל (Palacio Nacional), שנבנה מעל שרידיו של ארמון אצטקי, ושימש בעבר כמעונו הרשמי של המשנה למלך בספרד החדשה. כיום ממוקמים כאן משרדי הנשיא, ומוזיאון המוקדש לחייו של בניטו חוארס, אך מרבית המבקרים מגיעים כדי לראות את ציורי הקיר המהפכניים של דייגו ריוורה, המתארים את תולדותיה של מקסיקו.
המתחם המקודש לאצטקים שכן בעבר באתר שבו ממוקמת קתדרל מטרופוליטאנה (Catedral Metropolitana), הקתדרלה העירונית, מצדה הצפוני של סוקאלו, הקתדרלה נבנתה על-ידי הספרדים בשנים 1573-1813, מעל חומת הגולגלות  (Tzompantli שהוא מעין מזבח שעליו הונחו גולגלותיהם של מי שהועלו כקורבן) של האצטקים. ממזרח לקתדרלה ניצבים שרידיו של טמפלו מאיור (Templo Mayor), המקדש הראשי של האצטקים.
האלאמדה (Alameda), שהיה בעבר השוק האצטקי, הוא כיום פארק והרחובות סביבו מלאים בבתי חפירות ארכיאולוגיות שהתקיימו באתר חשפו את השכבות הרבות של מבנה המקדש, ואת הטקסים העקובים מדם שערכו במקום. הרחובות סביבו הפארק מלאים בבתי אחוזה קולוניאליים, בגורדי שחקים, בבתי קפה תוססים, במסעדות, בחנויות ובשווקים.
בפארק צ'פולטפק (Chapultepéc) מקבץ נוסף של אתרים מעניינים: ארמון הקיסרים הצרפתים מהמאה ה־19 (El Castillo), המוזיאון ההיסטורי (Museo Nacional de Historia) ומוזיאון הקראקול (Museo del Caracol) שעוסק בהיסטוריה העקובה מדם של מרידות ומהפכות במקסיקו. בפארק נמצא גם גן חיות (Parque Zoológico) ואפשר לערוך שיט סירות באגם.
כדאי לבקר גם בבאסיליקה דה נואסטרה סניורה דה גואדאלופה (Basilica de Nuestra Señora de Guadalupe), הכנסייה שנבנתה במקום התגלותה של הקדושה המגינה על מקסיקו.

שיט באגם
הבתים הקולוניאליים, הרחובות מרוצפי האבנים ושוק האמנים ברובע סן אנחל והתעלות העתיקות של חוצ'ימילקו (Xochimilco), שבסופי שבוע מתמלאות בסירות. אסור להחמיץ שיט ביום ראשון בתעלות הללו, השריד האחרון לאגם שמקסיקו נבנתה במרכזו. מאות מקומיים משייטים בסירות ססגוניות, אוכלים, שותים ומאזינים לתזמורות מריאצ'י.

בתים חשובים
בשכונת היוקרה קויואקאן חבויים שני בתים מפורסמים: הווילה שבה התגוררו הצייר דייגו ריוורה ובת זוגו פרידה קאלו (כתובת: Londres 247). מידע נוסף באתר המוזיאון. והווילה הסמוכה שבה התגורר ליאון טרוצקי בשנותיו האחרונות, ובה גם נרצח בהוראת סטאלין (כתובת: Viena 45).

מוזיאונים נוספים
ביקור במוזיאון לאנתרופולוגיה (Museo Nacional de Antropología), שנחשב מהשורה הראשונה בעולם בתחומו, ימלא בקלות חצי יום. לא הרחק ממנו שוכן המוזיאון המומלץ טמאיו (Museo Tamayo) לאמנות בת זמננו (כתובת: Paseo de la Reforma, ליד פארק צ'פולטפק). בדרך לסוצ'ימילקו – אוסף האמנות של דולורס אולמדו (Museo Dolores Olmedo Patiño) השוכן בווילה משפחתית בלב גנים (כתובת: Avenida Mexico 5843, La Noria).

אזורי בילוי
סונה רוסה (Zona Rosa) הוא המוקד של חיי החברה והלילה בעיר. קונדֶסָה (Condesa) ורומה (Roma), שמדרום לסונה רוסה, הם אזורים נוספים שבהם תמצאו מסעדות ומקומות בילוי.

המיוחדים של מסע אחר

המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל

מקסיקו סיטי: דיוקנה של עיר רבת המון

מקסיקו סיטי – עיר רבת שכבות
לכתבה >>

 

 

אוכל רחוב במקסיקו

כתב: איתמר דוידוב

לכתבה המלאה >>