טיפים והמלצות

חפשו טיפ/המלצה

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

לא נמצאו תוצאות...

יועזר – המסעדה נסגרה

ישראל 23.03.2013

כבר שנים שומרת המסעדה יועזר בר יין על אותו אופי מיוחד. בעיני רבים מדובר במסעדה הטובה בתל אביב – מסעדה שמצד אחד שומרת על סטנדרטים קולינריים בלתי מתפשרים ומצד שני מספקת אוירה נינוחה ואף מעט מרושלת. את אוסף הסופרלטיבים שבאמת מגיעים ליועזר חייבים לסייג: זוהי לא מסעדה שמתאימה לכל אחד. היא לא מתחנפת לטעם הישראלי, והיא לא זולה. מנות מומלצות: פטה דה קמפן – פטה כפרי מחוספס שאוהב מאוד חרדל, ביף בורגיניון – בקר וירקות שמבושלים שעות ביין אדום, זנב שור עם פירה סלרי , אטריות "40 חלמונים" עם חמאה פרמזן וכמהין, ניוקי של תפ"א ופטריות פורצ'יני, קלמרי קטנים וטריים שמבושלים בדיו של עצמם (מוגש בעונה), טרטר סלמון שמוגש עם ביצת שליו חיה ומולים או אוייסטרים טריים שטסו כל הדרך מצרפת. 
פתוח: א'-ה' 12:30-01:00, ו'-ש' 11:00-01:00.

יועזר בר יין

מקום: יפו
רחוב: יועזר 3
טלפון: 03-6839173

יועזר בר יין – המסעדה נסגרה

ישראל

ההורים שלה מגיעים לביקור. מלבד ההכנות הדרושות הכוללות ניקוי חפוז של הדירה ומילוי המזווה, מוטלת עלינו המשימה החשובה לבחור מסעדה ראויה לארוחת שישי. לאחר שמספר אופציות סבירות נפסלו מנימוקים שונים ומשונים, הגענו ליועזר בר יין. יועזר היא אחת המסעדות הידועות ביפו וממוקמת בחלל ישן ומרובה קשתות אבן היוצר תחושה אפלולית ורומנטית. המקום ידוע במבחר היינות הגדול והמגוון שלו, מה שהציב לאבי המשפחה אתגר לא פשוט. לבסוף נבחר היין האיטלקי רוסו די ברבי בציר 2005 (100 ש"ח). לאחר שתם טקס רחרוח היין וטעימתו ולאחר ששמענו תיאור מדויק של ניחוחותיו השונים, זכינו גם אנחנו לטעום ממנו. מסקנותינו: טעים מאוד. לאחר שהתבסמנו קלות פנינו למלאכת המחשבת של הזמנה לשולחן משפחתי. כשמגיעים למקום כמו יועזר רוצים לטעום ממגוון מנות. וכאן נכנס לתמונה האופי של כל אחד מבני המשפחה: מצד אחד של השולחן ניצבים הוותרנים, שיעדיפו תמיד את שלום הבית. מנגד יושבים האסרטיביים שיזמינו בדיוק את מה שהם רוצים, ושהאחרים יתפשרו. אחרי הרבה: "רגע, מה אמרת שאתה מזמין?"נפל דבר.
פתחנו בפטה דה קמפן (45 ש"ח), פטה כפרי גס שלווה בחרדל ומלפפונים חמוצים בטעם של פעם, שהיה מצוין. הסלט הירוק ברוטב ויניגרט (38 ש"ח) היה טרי וטעים אם כי חסר ייחוד במקצת. מוח העגל המעודן בשמן זית וצלפים (58 ש"ח) הוא לבדו סיבה מספקת להגיע למסעדה. למנה עיקרית הזמנו נתח קצבים (144 ש"ח). הנתח, שזכה לשמו כיוון שהקצבים נוהגים לשמור אותו לעצמם, לא אכזב, והיה מלא טעמים, אך דרש מעט עבודת לסת. נזיד הפטריות (88 ש"ח) הוא פתרון טעים לצמחונים אשר כף רגלם דורכת בטעות במעוז הקרניבורים הזה. הנזיד, שבושל בציר ירקות שורש ושמנת, היה נהדר. גם למנה העיקרית בחר אבי המשפחה (הנמנה על האסרטיביים) במנה המוצלחת ביותר: טלה שבע שעות עם ירקות שורש (128 ש"ח) שהיה פשוט נפלא. למרות השובע לא יכולנו לעמוד בפני הקינוחים היצירתיים. מנת הג'לי שמפניה עם פירות (38 ש"ח) הוגשה על מראה, ונראתה יפה כפליים. זוהי אחת המנות היצירתיות בארץ ביופיין ובטעמן. ענני הווניל ברוטב פסיפלורה (32 ש"ח) היו מעין גלידה אוורירית וטעימה במיוחד. גם קרם הקרמל (32 ש"ח) היה טעים ולא מתוק מדי.
היא: אוכל נפלא עם אווירה. הוא: אוכל מוקפד, אבל במחיר הזה – רק לאירועים מיוחדים. 

כשרות: לא כשר, נכים: מדרגה נמוכה בכניסה, השירותים לא מותאמים לכיסא גלגלים.
שעות פתיחה: א'-ה': 1:00-12:30, ו' ושבת: 01:00-11:00. 
עסקיות: א'-ה' 18:00-12:30, ו' 18:00-11:00, 99 שקל. רצוי להזמין מקום מראש.

יועזר בר יין

מקום: יפו
רחוב: יועזר 2
טלפון: 03-6839115