תפריט עמוד

צילום: הכחל המצוי

שילוב צבעים נהדר של כחול, טורקיז וכתום הופך את הכחל המצוי לאובייקט מושלם לצילום. ואין כמו לתפוס את הכחלים במצלמה בתקופת הנדידה, כאשר הם עוצרים בארץ למנוחה והצטיידות במזון ומים

ראיתי ציפור רבת יופי
הציפור ראתה אותי
ציפור רבת יופי כזאת לא אראה עוד
עד יום מותי
("ציפור שנייה", נתן זך)

גלריית צילומים של הכחל המצוי, לחצו להגדלה:

הכחל המצוי, הנקרא גם כחל אירופי, ניחן בצבעים מקסימים. הצבע השולט בגופו הוא הכחול, ומכאן גם שמו, החזה, הראש והבטן צבועים בכחול-טורקיז והגב בכתום-חלודה. פס שחור חוצה את עיני הכחל והמקור השחור ניכר בגודלו. הכחל נראה לרוב בגפו או בזוגות, בשונה מהרבה ציפורים שאפשר לראותן בלהקות.

כחל מצוי. את שמו קיבל מהצבע הכחול של נוצותיו | צילומים: שלמה ולדמן

כחל מצוי. את שמו קיבל מהצבע הכחול של נוצותיו | צילומים: שלמה ולדמן

גודלו של הכחל בינוני – הזכר גדול מהנקבה – אורכו מגיע לכדי 32 ס"מ, מוטת הכנפיים שלו כ-56 ס"מ ומשקלו בסביבות 160 גרם.

גודלו של הכחל בינוני והזכר גדול מהנקבה

גודלו של הכחל בינוני והזכר גדול מהנקבה

הכחל מקנן בארץ בין מאי ליוני, הקינון נעשה לרוב במחילות המצויות בקירות עפר אנכיים, בדומה לשרקרקים. בסתיו הכחלים נודדים לאפריקה ונוחתים כאן כדי לאגור מזון ומים וכוחות להמשך הדרך.

הכחל עומד על ענף ומתצפת על הטרף שלו וכך צד את מזונו

הכחל עומד על ענף ומתצפת על הטרף שלו וכך צד את מזונו

הכחל צד את מזונו כשהוא עומד על שיח או אילן, שם הוא נוהג לתצפת על מזונו, הכולל חרקים גדולים דוגמת חגבים, ארבה וחיפושיות, לעיתים הוא ניזון גם מזוחלים. כשהוא עומד על האדמה החומה או על צמח ירוק, שילוב הצבעים של כחול, טורקיז וחום יוצרים מניפת צבעים נהדרת שכיף לצלם.

בין אם הכחל עומד על האדמה החומה או על צמח ירוק - המראה מקסים

בין אם הכחל עומד על האדמה החומה או על צמח ירוק – המראה מקסים

צילומים נוספים של שלמה ולדמן ניתן לראות באתר שלו

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מישראל

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

חוזרים לאילת: להירגע מול הים
חוזרים לאילת: להירגע מול הים

אחרי שאירחה מפונים בכמות הזהה למספר תושביה, אילת מנסה לחזור לשגרה ומייחלת לשובם של הנופשים. עם מיזם תיירותי חדש, שנקרא לוקאלס, ומקומות מושלמים להירגע, לאכול טוב ולמלא מצברים, העיר הדרומית היא המקום הנכון בימים אלו

מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון
מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון

רונן רז חונה על הכרמל הגשום והסוער, ומרגיש בבית. הוא מזדהה עם הקדמונים הפרהיסטוריים שאהבו לחיות בהר ובחוף הכרמל, אשר להם שפע מכל טוב - אדמה פוריה וגשם רב שהניבו צמחי מאכל, פירות ופטריות, יערות שהזינו את האש, ...