תפריט עמוד

לצלם שרקרקים – תמונה צבעונית

באביב ובקיץ אפשר לראות בשמי הארץ להקות של שרקרקים מצויים, ציפורים ססגוניות במיוחד. תוך כדי מעוף, הם צדים דבורים וכל זכר מאכיל את בת זוגו הקבועה במעדן האהוב עליהם. שלמה ולדמן יצא לצלם שרקרקים וחזר מוקסם

צבע, זה הסיפור כאן: למי שמורגל בציפורי שיר אפורות או חומות השרקרקים מהווים הפתעה ססגונית ומשמחת. השרקרקים מצטיינים בצבעוניות עזה עם גוני צהוב, אדום וירוק. בארץ הם נמצאים מהאביב ועד סוף הקיץ, אז הם נודדים לדרום אפריקה. הם מקננים במחילות אותם הם בונים בקירות של אבן גיר, למשל במחצבות עזובות. שמם האנגלי, Bee eaters מעיד על מזונם: תוך כדי מעוף הם חוטפים דבורים שעפות מסביב. השרקרקים הם מונוגמיים ומי שיעקוב אחרי זוג שרקרקים יזכה לראות את הזכר מאכיל את בת זוגו הקבועה בדבורים עסיסיות שצד עבורה. לאחר ההזדווגות ובקיעת הדור החדש, שני ההורים דואגים להאכלת הצאצאים.

באנגלית שרקרקים נקראים "אוכלי דבורים" על שם המאכל החביב עליהם

לרוב ניתן לראות להקות שלמות של שרקרקים מקננות יחד, כשהם מאכילים זה את זו בדבורים ומקימים המולה גדולה. בין אפריל לאוגוסט ניתן לראותם במלוא יופיים מעופפים בשמי הארץ, ותמיד כיף ללוות אותם עם המצלמה.


הזכר נוהג להאכיל את בת זוגו בדבורים עסיסיות

שרקרקים מזדווגים. הגוזלים שיבקעו מן הביצים יזכו אף הם לארוחת דבורים טעימה

צמד חמד: שרקרקים הם מונוגמיים 

הארוחה מתעופפת היישר אל תוך המקור…

צבעי השרקרק המצוי תופסים את עין המתבונן (ואת עינו של הצלם)

תמונות נוספות של שלמה ולדמן תוכלו לראות באתר שלו

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מישראל

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

חוזרים לאילת: להירגע מול הים
חוזרים לאילת: להירגע מול הים

אחרי שאירחה מפונים בכמות הזהה למספר תושביה, אילת מנסה לחזור לשגרה ומייחלת לשובם של הנופשים. עם מיזם תיירותי חדש, שנקרא לוקאלס, ומקומות מושלמים להירגע, לאכול טוב ולמלא מצברים, העיר הדרומית היא המקום הנכון בימים אלו

מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון
מבוא לנדודים 64: הגברת של הטאבון

רונן רז חונה על הכרמל הגשום והסוער, ומרגיש בבית. הוא מזדהה עם הקדמונים הפרהיסטוריים שאהבו לחיות בהר ובחוף הכרמל, אשר להם שפע מכל טוב - אדמה פוריה וגשם רב שהניבו צמחי מאכל, פירות ופטריות, יערות שהזינו את האש, ...