תפריט עמוד

אביב בגליל המערבי

שתפו:

התגעגעתם לגליל המערבי? פסטיבל אביב בגליל המערבי מאפשר לטעום מכל הטוב של האזור בסופשבוע של סדנאות, מפגשים עם אמנים, חוויות קולינריות, טיולים בטבע ועוד. בכל המקומות מומלץ לבקר כל השנה ולא רק בתקופת הפסטיבל

פורסם 11.5.25

הגליל המערבי ההוא אחד מהאזורים היפים  והמיוחדים בארץ, עם נופים נפלאים, צורות התיישבות ייחודיות (איפה עוד בארץ תוכלו לראות קיבוץ פורץ דרך, כפר אקולוגי וכפר מחול?) ואנשים טובים, ועכשיו, כשהצפון שוב שקט, זוהי הזדמנות נהדרת לחזור ולטייל בו. אחת הדרכים המהנות, המעניינות המעשירות לחוות את האזור היא דרך העסקים הקטנים, ובהם מסעדות, יקבים, מחלבות וסדנאות של אמנים ובעלי מלאכה, רבים מהם נפגעו במהלך שנה וחצי של של מלחמה. פסטיבל אביב בגליל המערבי, שיתקיים ב-24-22 במאי, חוגג את כל הטוב שיש לאזור הזה להציע. הוא מבוסס על שיתופי פעולה בין עסקים קטנים, סדנאות, הדגמות, טיולים, מופעים ומפגשים, ולצד הנאה והעשרה תוכלו לחזק את העסקים הקטנים.

הנה כמה מהחוויות המעניינות שהפסטיבל יספק השנה. גם שלא במסגרת הפסטיבל, כדאי לבקר בכל המקומות האלו (בחלקם נדרש תיאום מראש):

אמנות יפנית מסורתית ורוקחות טבעית בבוסתן הגליל

חסי נווה היא אמנית טקסטיל, שיוצרת בבדים בסטודיו המתוק שלה, הצמוד למטע האבוקדו המשפחתי בבוסתן הגליל.  חסי יוצרת שמיכות טלאים, רוקמת, אורגת, צובעת בדים במגוון טכניקות ועושה הדפסים בוטניים על בדים, ומספרת שיש ביצירה בבדים משהו תרפויטי. בתחילת מלחמת חרבות ברזל היא יזמה פרויקט בשם חוטים של תקווה, במסגרתו למעלה משמונים נשים מכל הארץ יצרו שמיכת טלאים – כל אחת שלחה לחסי את הריבוע שהיא יצרה, והכל חובר יחד לשמיכה ענקית שמסמלת תקווה.

בדים צבעוניים בסטודיו של חסי נווה בבוסתן הגליל | סימי שאואר

בדים צבעוניים בסטודיו של חסי נווה בבוסתן הגליל | סימי שאואר

במהלך הפסטיבל תארח חסי בסטודיו שלה את תמרה מהמותג תמרה הרבס. תמרה חיה בכליל ויוצרת שם מוצרי קוסמטיקה טבעית מחומרי גלם טבעיים בלבד, מרביתם אורגניים, מתוך הבנה שמוצרי הקוסמטיקה שאנו מורחים על גופינו נספגים במערכת הדם ולכן עדיף להזין את העור ברכיבים טבעיים. במהלך המפגש יקיימו השתיים סדנה משותפת, במהלכה תמרה תדגים רקיחה של משחה טיפולית ויוד מצמח הקלנדולה, צמח מרפא שלו שימושים רבים. לאחר מכן תתפרו, בהדרכתה של חסי, תיק עזרה ראשונה יפני מפיסת בד אחת, אליו תוכלו להכניס את תכשירי המרפא שתרקחו. שימו לב: הסדנה לא כוללת הכנה של התכשירים הטיפוליים, אבל המשתתפים יקבלו במתנה את המשחה ואת היוד וכן מתכון לרקיחת התכשירים בבית. אם תרצו ללמוד רקיחת מוצרי קוסמטיקה טבעית, תוכלו להשתתף, שלא במסגרת הפסטיבל, בסדנאות הרוקחות הטבעית שתמרה מעבירה.

מתי? יום חמישי, 22.5 בשעה 10:00.
מחיר:
250 ש"ח למשתתף כולל מפגש, סדנא, תיק בד קטן עם משחה רפואית ויוד, שתיה חמה וכיבוד קל.
איפה? סטודיו חסי נוה, בוסתן הגליל
טלפון: 072-3971218

חסי ותמרה בסטודיו של חסי בבוסתן הגליל | צילום: ענבל אורלב

חסי ותמרה בסטודיו של חסי בבוסתן הגליל | צילום: ענבל אורלב

שוקולד ואומנות בחוטי ברזל בלוחמי הגטאות

לא רחוק מבוסתן הגליל, מן העבר השני של כביש 4, נמצא קיבוץ לוחמי הגטאות. בקיבוץ יש מתחם ובו כמה סדנאות של אמנים, אחת מהן היא של האמן קובי סיבוני, שיוצר ומעצב בחוטי ברזל. סיבוני הוא גם האוצר של הגלריה לאמנות של לוחמי הגטאות, והוא גם מעביר סדנאות אמנות לשורדי שבי. כשתיכנסו לסטודיו שלו ותראו את היצירות הפזורות בכל פינה, לא תוכלו שלא להתפעל ממה שאפשר ליצור בחומר גלם שעל פניו לא נראה מלהיב במיוחד. קובי החל ליצור בכיתה ג', אז קיבל מאביו המסגר סליל נחושת. אחרי הצבא הוא למד בבצלאל עיצוב תעשייתי. פרויקט הגמר שלו היה רדיו מחוטי ברזל, והרדיו הזה עדיין עובד ומוצג בסטודיו. בעקבות מלחמת חרבות ברזל קובי החל לעסוק ביצירותיו בנושא הבית – דבר בסיסי כל כך שהפך להיות לא מובן מאליו. אחת היצירות המקסימות בסטודיו היא הדגם של בית ילדותו בקרית מוצקין, בניין טיפוסי לתקופה, עם דוד שמש ואנטנה, הנראה כעומד על כרעי תרנגולת.

אנן חוטי הברזל קובי סיבוני בסטודיו שלו | צילום: סימי שאואר

אנן חוטי הברזל קובי סיבוני בסטודיו שלו | צילום: סימי שאואר

במהלך הפסטיבל יארח סיבוני בסטודיו את השוקולטיירית שלומית זמיר מ"אודט שוקולד". זמיר היא מהנדסת חומרים במקצועה, שהיתה מנהלת ברפא"ל. לפני שמונה שנים היא רצתה לצאת לדרך עצמאית ופתחה חברה שעוסקת בהנדסת חומרים. במקביל, היה לה חזון להקים מקום להעסיק בו את אחיה, שהוא מתמודד נפשית, ושלמקום יקראו על שם אמם אודט. אז היא למדה את אמנות השוקולד ופתחה את בוטיק השוקולד אודט. זמיר מספרת, ששוקולד זו יצירה בכמה ממדים, ואכן, הפרלינים המרהיבים שהיא מייצרת לא רק נראים כיצירת אמנות. הם מספקים חוויה לכל החושים, בטעם, בריח, במרקם ואפילו בצליל שתשמעו כשתנגסו בהם. הטעמים כוללים, בין היתר, חלב פקאן, קרמל קוקוס לימון, פירות יער או מריר לוז. בכל השוקולדים לא נעשה כלל שימוש בצבעי מאכל, אלא רק בחומרי גלם טבעיים ואיכותיים כמו פירות יער או פיסטוק. יש גם טבלאות שוקולד, סוכריות שוקולד על מקל, מקופלת ועוד.

בפסטיבל יקיימו זמיר וסיבוני אירוע משותף, במהלכו הם יחשפו את סיפורם האישי וידברו על השראה וכיצד חומר גלם הופך לרגש. האירוע יכלול טעימות מהפרלינים והשוקולדים המופלאים של שלומית, סיור מודרך בסטודיו של קובי והתנסות בחומר.

מתי? יום שישי, 23.5 15:00-10:00.
מחיר:
40 ש"ח למשתתף כולל מפגש וטעימות שוקולד (האירוע מתאים מגיל 10 ומעלה).
איפה? סטודיו קובי סיבוני, קיבוץ לוחמי הגטאות.
טלפון: 072-3941118

שלומית זמיר והפרלינים המעוצבים להפליא של אודט בסטודיו של קובי סיבוני

שלומית זמיר והפרלינים המעוצבים להפליא של אודט בסטודיו של קובי סיבוני | צילום: סימי שאואר

יין מול הנוף ביקב פלך

קיבוץ פלך אמנם יול לזכות באופן רשמי להגדרה של "חור" – הוא ממוקם באמצע שום מקום, אי שם בהרי משגב, אבל איזה חור נפלא זה! הקיבוץ, ששוכן בגובה 496 מ' מעל פני הים, התברך בנוף מעורר קנאה של הרי הגליל ושל הים ובבריזה נהדרת כל השנה. הקיבוץ הזה יוצא דופן לא רק בנופיו – זהו קיבוץ ייחודי אשר הוקם בגלגולו הנוכחי בתחילת שנות האלפיים ומורכב מ-200 משפחות, אשר מחולקות לתשע קבוצות שונות. כל קבוצה בתוך עצמה מקיימת את חיי השיתוף שהיא רוצה, כאשר חלק מהקבוצות מאוד שיתופיות וחלק פחות.

הנוף הנשקף מיקב פלך | צילום: סימי שאואר

הנוף הנשקף מיקב פלך | צילום: סימי שאואר

בקצה הקיבוץ, במקום בו היתה בעבר הרפת של הקיבוץ, מעל הנוף, נמצא יקב פלך, אשר הוקם ב-2022, מתוך תפיסה שרוצה לחבר בין אדם לאדמה. היינן של היקב, איתי ביי, למד ייננות בתל חי ובדיז'ון שבצרפת, התנסה בעבודת היקב באוסטרליה ועבד במשך שבע שנים ביקב דלתון. ביקב מייצרים כרגע חמישה יינות, כולם בתסיסות טבעיות בלבד ללא תוספת שמרים, ומתוך מגמה להתערב כמה שפחות בתהליך הטבעי. כרגע עדיין אין כרם של היקב, וביקב משתמשים בגפנים מהכרמים של קיבוץ תובל השכן ושל קיבוצים אחרים בגליל העליון.  בפסח האחרון נחנך מרכז המבקרים של היקב, בו תוכלו לשבת בפינות הישיבה מול הנוף, לטעום יין טוב, ללוות אותו בפוקאצ'ות מצוינות עם שמן זית ובלסמי וגבינות טובות ממחלבת פלורה בקיבוץ לוטם, ליהנות מהבריזה ולשכוח לשעה קלה מהמציאות המורכבת שלנו.  מרכז המבקרים עדיין נמצא בפיתוח, כשהתוכניות הן להרחיב את הפיתוח ולקיים בעתיד הופעות חיות במקום.

במסגרת הפסטיבל יעביר איתי היינן סדנה – מבוא לטעימות יין. הסדנה תענה על שאלות חשובות כמו מה מחפשים כשטועמים יין, מה מריחים, למה מסובבים את כוס היין, איך מכניסים אוויר ובכלל איך להבין יין – מתוך תפיסה שאפשר ליהנות יותר מהיין כשמבינים אותו.

מתי? יום שישי, 23.5, 14:30-12:00.
מחיר:
189 ש"ח לאדם כולל סדנה, טעימות יין, גבינות גליליות ולחם מקומי
איפה? יקב פלך
טלפון: 072-3971207

איתי ביי, היינן של יקב פלך, בחדר החביות

איתי ביי, היינן של יקב פלך, בחדר החביות | צילום: סימי שאואר

סדנת ליקוט ואפייה בקפה אחו בכליל

כליל הוא אחד היישובים הייחודיים בארץ. היישוב האקולוגי לא דומה לשום יישוב אחר – בתיו פזורים על גבעות המכוסות במטעי זיתים וחורש טבעי, הוא לא מוקף בגדר ואין בו רחובות או מדרכות אלא בעיקר טבע. המון טבע. היישוב לא מחובר לרשת החשמל ותושביו מייצרים חשמל בשיטות שונות, ואת הפסולת והמים ממחזרים. בתוך מטע זיתים קסום בכפר נמצא קפה אחו. הדו הקים את בית הקפה, שהוא בעצם קרון קטן שסביבו הרה פינות ישיבה מקסימות בלב הטבע, מתוך געגועים למקומות כמו יוון בהם ניתן להוריד הילוך ולהיכנס לקצב אחר. והוא עושה זאת בהצלחה רבה. ברגע כשנכנסים למטע הזיתים השלווה כבר מתחילה לחלחל. בימי שגרה מגיש הדו כריכים מצוינים וחצ'פורי, ובימי שלישי יש ערב פיצות. כפי שנוכחנו לגלות בביקור שלנו, הדו עושה עם הבצק דברים נפלאים, כך שאפשר רק לשער שגם הפיצות שלו מצוינות.

פינת ישיבה קסומה בקפה אחו | צילום: סימי שאואר

פינת ישיבה קסומה בקפה אחו | צילום: סימי שאואר

בפסטיבל הדו יארח את עדי שמואל, המכונה עדוש, לסדנת אפייה. עדוש מקיבוץ בית העמק עבדה בעבר במחניודה. אחרי שנולדה בתה הרביעית היא פתחה עסק ביתי של סדנאות בישול ואפייה בביתה בקיבוץ. בפסטיבל היא תעביר ביחד עם הדו סדנת אפייה וליקוט מיוחדת. כשתגיעו למקום תקבלו טעימות ממאפים מתוקים מעשה ידיה של עדוש, ולאחר מכן תצאו לליקוט בגינה. אחרי הליקוט תתחילו לעבוד עם הידיים, בהכנת סלטים וחצ'פורי. להדו ולעדוש יש גרסאות שונות לחצ'פורי, ואת שתיהן תכינו בסדנה – שלו עם גבינות ותרד, שלה עם בצל וכרשה עם שמן זית, סילאן ובהרט. כשהמאפים מוכנים, מתיישבים לאכול – לא רק את החצ'פורי  והסלטים אלא שלל מטעמים שהדו ועדוש מכינים – קרפצ'יו חציל מופלא עם קרם עגבניות ופרחי היביסקוס, צזיקי עלי גפן, קרם קשיו עם פלפל מותסס, חסה בגריל שהתגלתה כלהיט של הארוחה ועוד הרבה הפתעות שמוכיחות שבריאות וטעם טוב משתלבים מצוין ביחד.

הדו ועדוש בקפה אחו בכליל

הדו ועדוש בקפה אחו בכליל | צילום: סימי שאואר

מתי? יום שבת, 24.5, 13:00-10:00.
מחיר:
200 ש"ח למבוגר | 125 ש"ח לילדים מגיל 6 כולל סדנה, מפגש, אוכל ושתייה.
איפה? קפה אחו, כליל
טלפון: 072-397112

שולחן עמוס במטעמים של הדו ועדוש בקפה אחו

שולחן עמוס במטעמים של הדו ועדוש בקפה אחו | צילום: סימי שאואר

מופע מחול ובראנץ' בכברי

בקיבוץ כברי, שממוקם ממזרח לנהריה, נמצאת אחת המרפסות הכי יפות בגליל המערבי – המרפסת של מסעדת אדלינה. מסעדת אדלינה היא ממסעדות השף הוותיקות בצפון והיא פועל כבר 22 שנה בבית אבן רומנטי ששימש בימים עברו כבית התרבות של הקיבוץ.  מהמרפסת עטורת הגפנים תוכלו לראות ביום טוב מראש הנקרה ועד הרי הכרמל, כשהמפרץ נפרש לעיניכם, ובשקיעה המראה מהפנט במיוחד. באדלינה מגישים אוכל ספרדי ים תיכוני וטאפאסים. בזמן הפסטיבל המרפסת הגדולה תארח את להקת המחול הקיבוצית, שפועלת מזה שנים בכפר המחול שבקיבוץ געתון,  למופע מחול מלהיב במיוחד בשיתוף הקהל. לפני המופע תוכלו ליהנות מכוס למברוסקו ושתייה קלה. אחרי המופע, בתשלום נוסף ובהזמנה מראש, תוכלו ליהנות מהבראנץ' המפורסם של אדלינה שכולל מנות כמו קרם חציל קלוי עם קצח, כרובית בטחינה, פריקי עם ירקות העונה וסלמון מעושן על חלה קלויה וביצת עין.

מתי? יום שישי, 23.5, 13:00-10:00.
מחיר: 225 ש"ח לאדם (ניתן לרכוש כרטיס למופע בלבד בעלות 150 ש"ח).
איפה? מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי
טלפון: 072-3970884

הרקדניות של להקת המחול הקיבוצית במרפסת של אדלינה

הרקדניות של להקת המחול הקיבוצית במרפסת של אדלינה | צילום: סימי שאואר

עוד בפסטיבל

הפסטיבל יכלול עוד הרבה אירועים מרתקים. בין היתר תוכלו להשתתף בסדנת שוקולד של חגית לידרור ונוהאד ביסאן, עם מגוון סוגי שוקולד מרחבי העולם; מפגש מיוחד במפעל הגלידות בוזה בקיבוץ סאסא עם האמנית ורדה יתום, שתשתף על תהליך עבודתה, בשילוב טעימות מהגלידות הייחודיות; טיול שמשלב טיפוס מצוקים וגלישה בהר גמל בהדרכת כרמית ארבל ו-Top Il, מסלול הליכה בהר כמון בשילוב סדנת אפייה בדואית ועוד.

שבוע לפני הפסטיבל, ב-16 במאי,  יתקיים ביקב כישור יריד טעם הגליל ה-12. ביריד יהיו דוכנים של יצרני בוטיק קולינריים, אמנים ויוצרים, חקלאים ועוד. בין היתר יפגשו המבקרים את היינות המשובחים של היקבים משק אופיר, לטם וכישור, את הבירות של בירה מלכה, הגבינות של חוות רום, הגלידה של גלידה בוזה ועוד. יהיו גם התזקיקים של מזקקת יוליוס והמאפים הנפלאים של תושה בייקרי, שני עסקים שהיו סגורים כשנה וחצי וחזרו לעבוד לאחרונה. הילדים ייהנו מסדנאות יצירה מהנות של סטודיו כביסה צבעונית, ומי שיהיה במקום בשעה 14:00 ייהנה גם מדרינק ללא תשלום במסגרת happy hour שיתקיים במהלך היריד.

פרטים נוספים באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי.

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו: