תפריט עמוד

מידע מעשי לקזחסטן

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לקזחסטן אינם זקוקים לאשרה (2017).

שגרירות קזחסטן בישראל
כתובת: רח' הירקון 52 א', תל אביב
טלפון: 03-5163411, 03-5163619, 03-5163434

שגרירות ישראל בקזחסטן
כתובת: 8 Auezov St, Asia Center, Astana
טלפון: 7-7172-688738/9
דואר אלקטרוני: info@astana.mfa.gov..il


איך להגיע
אין טיסה ישירה בין ישראל לקזחסטן.
שדות התעופה העיקריים של קזחסטן נמצאים באלמה אטה ובאסטנה וניתן להגיע אליהם דרך מבחר רחב של יעדים במערב אירופה, מטורקיה, מרוסיה ומסין.

ההגעה לקזחסטן אפשרית גם דרך היבשה. רכבת "דרך המשי" מחברת בין קזחסטן לסין, וההגעה אפשרית ונוחה גם דרך מעברי הגבול עם רוסיה, אוזבקיסטן וקירגיסטן, בתחבורה ציבורית או ברכב פרטי.


מתי להגיע
קזחסטן מתאפיינת בעונת קיץ חמה מאוד, ועונת חורף קרה מאוד.
בין נובמבר למרץ קזחסטן קפואה רוב הזמן, ומכוסה שלג במשך 111 ימים בשנה בממוצע. למרות זאת, ניתן לטייל בקזחסטן בעל עונות השנה, אם מתכוננים ומצטיידים בהתאם. החודשים הנעימים ביותר הם בין מאי לספטמבר. יולי, אוגוסט וספטמבר הם החודשים הטובים ביותר לצאת לטרקים בהרים.


ביטחון
מומלץ לא לנוע לבד במקומות חשוכים ולא מוכרים, לא לעלות על מונית שעצרה מיוזמתה או על מכוניות פרטיות המשמשות כמוניות ("MOGNA").

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכת תיירות
אתר לשכת התיירות של קזחסטן
 


כסף
המטבע המקומי הוא טנגה. עדיף להחליף כסף רק אצל חלפני כספים מורשים, ובערים הגדולות קל מאוד למצוא משרדי החלפת כספים.
לא כדאי לסמוך על תשלומים או משיכת כספים בכרטיסי אשראי.
 


הפרש שעות
קזחסטן מקדימה את שעון ישראל בארבע שעות.
 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של קזחסטן היא 706.
 



תחבורה

רכבת
הנסיעה ברכבת, מלבד היותה דרך טובה להגיעה ממקום למקום, מאפשרת מפגש עם המקומיים ולהכיר את המדינה מקרוב. כדאי לקנות את הכרטיסים לרכבת מראש ואפשר למצוא משרדי כרטיסים של הרכבת במרכזי כל הערים. יש לדאוג שהדרכון שלכם יהיה איתכם בזמן שאתם רוכשים כרטיסים. יש גם לקחת בחשבון שחלק מקוי הרכבת בין ערים בקזחסטן עוברים בדרכם דרך טריטוריה רוסית ויש אפשרות שתצטרכו להציג דרכונים במהלך הנסיעה. כדאי לבדוק את הנושא בעת רכישת הכרטיסים.
טיסות פנים
רשת טובה של טיסות פנים מחברת בין ערים בכל רחבי קזחסטן ובמחירים סבירים. חברות התעופה הפנימיות העיקריות הן Air Astana ו- SCAT.

 

אטרקציות ואתרים מומלצים

אלמה אטה (Almaty)
אלמה אטה, העיר הגדולה בקזחסטן, היתה עד 1997 בירת המדינה. כאן מורגש שיגשוגה הכלכלי של קזחסטן ולעתים מרגישים כאן כמו באירופה. העיר מוקפת בנוף מרהיב של הרי זאלייסקי אלטאו (Zaliysky Alatau) המושלגים שמוסיפים לקסמה. אלמה אטה היא עיר שרוב התיירים עוברים דרכה בדרכם ליעדים אחרים במדינה, אבל אם תישארו בה כמה ימים תגלו בה פארקים ירוקים, מזרקות מוארות, מוזיאונים מצויינים, תיאטראות, חנויות, מסעדות וחיי לילה, מהטובים במרכז אסיה.
באלמה אטה כדאי לבקר בפארק פאנפילוב, שבלבו נמצאת קתדרלת זנקוב, אחד ממבני העץ הגבוהים בעולם. כדאי לבקר גם במוזיאון הלאומי למכשירים קזחיים, במוזיאון הממלכתי המרכזי ובמוזיאון הממלכתי לאמנות.
 


דרום קזחסטן
זהו האזור הכי קזחי בקזחסטן. זהו אזור מגוון להפליא שהאטרקציות שלו כוללות שמורות טבע נהדרות, מסלולי הליכה או רכיבה על סוסים, ואפשרויות לינה בבתי המקומיים וכמה ערים מעניינות.

שמורת הטבע אקסו-ג'באבלי, משתרעת על שטח של 1,319 קמ"ר של הרים ועמקים. זוהי השמורה הוותיקה ביותר בקזחסטן והנגישה ביותר. נקודת הכניסה הראשית לשמורה היא מהכפר זבגלי (Zhabaghli), 70 ק"מ ממזרח לשימקנט (Shymkent) וכאן גם הבסיס יציאה לתוכניות אקו-טוריזם הטובות במדינה. אקסו ג'באבלי נחשבת לביתו של הצבעוני, ובחודשים אפריל ומאי מתכסים משטחי העשב של השמורה בצבעונים אדומים. חיות הבר של השמורה כוללות דובים, יעלים, כבשים ארגליות, ומיני בעלי כנף. נופי השמורה מגוונים ומרהיבים, החל מעמקים ירוקים עם נהרות שוצפים וכלה בפסגות הרים מכוסות שלג וקרחונים. אפשר לבקר בשמורה בכל ימות השנה, אך הזמן הטוב ביותר הוא בין אפריל לספטמבר.

שימקנט (Shymkent) היא העיר הגדולה בדרום קזחסטן. זוהי עיר מרכז אסייתית תוססת עם שוק מרכזי משגשג. כדאי לעצור פה לזמן קצר, לספוג אווירה ולאכול ארוחה טובה מלווה בבירה המקומית הטובה ביותר, Shymkentskoe Pivo, לפני שממשיכים אל מוקדי העניין האחרים באזור.

בטורקיסטן, הנמצאת במרחק 165 ק"מ משימקנט בעמק סיר-דאריה (Syr-Darya), נמצא המונומנט הארכיטקטוני המרשים ביותר בקזחסטן, המהווה מוקד עליה לרגל. זהו המאוזולאום של איש הדת המוסלמי הטורקי החשוב ביותר, קוז'ה אחמד יסאווי (Kozha Akhmed Yasaui). המאוזולאו המפואר נבנה במאה ה-14 ע"י טימור (Timur) והוא מתחרה עם יצירותיו המדהימות בסמרקנד. אין בקזחסטן עוד עיר יפה כטורקיסטןץ אפשר להגיע אליה בקלות לטיול יום משימקנט.
 


אזור האגמים בורבאי (Lake Burabay)
במרחק 250 ק"מ מצפון לאסטנה נמצא אזור בורבאי, המכונה "שווייץ של קזחסטן". ההרים פה הם למעשה גבעות תלולות המכוסות ביער אורנים עבות. תצורות סלע משונות ואגמים מפוזרים בין בגבעות. זהו אזור מצויין לטיולי הליכה, טיפוס הרים וטיולי סקי קרוס-קאונטרי בחורף. כדאי להגיע לכאן בתקופה הקרובה, שכן עפ"י תוכנית ממשלתית, בורבאי צפוייה להיות אחת משתי הערים בהן יותר להקים בתי קזינו. תוכנית זו תשנה ללא ספק את פני האזור כולו.
השער לאזור האגמים היא העיר שושינסק (Shchuchinsk). 20 ק"מ מצפון לעיר נמצא אגם בורבאי והכפר בורבאי השוכן לחופו המזרחי. הקצה הצפוני של הכפר הוא גבולו של הפארק הלאומי בורבאי. מכאן אפשר לצאת למספר מסלולי הליכה יפים.