שמה של המסעדת "מואה" בערבה הוא שמה של עיר נבטית שהיתה תחנה חשובה על דרך הבשמים. המקום הוא מסעדה-קפה-פאב נעים, ובו אוכל ושירות מעולים ומנות גדולות. סלט מואה, לדוגמה, מורכב מירקות מוקפצים בסויה ודבש על מצע עלים ירוקים, ...
תושבי האזור קוראים למקום "גמלידה" (שילוב של גמל וגלידה) על שם חווה לגידול גמלים שהיתה בו בעבר, אבל בני הזוג ציון ומיכל, הבעלים, קוראים לו מאהל אירוח. קהל היעד הוא בפירוש תושבי האזור ואורחיהם, ולא עוברי אורח בכביש ...
יוסי אופק הוא אושיה ירושלמית בתחום ההסעדה עוד מהסיקסטיז. באייטיז הוא נסע להודו עם משפחתו, ומאז הוא מחלק את חייו בין הודו לירושלים...
אבו גוש זה לא רק חומוס ובטח לא רק אבו שוקרי מקורי כזה או אחר, ואוכל טוב לא בהכרח נמצא על הכביש הראשי. בהא-דין נמצאת במרכז הכפר (יורדים מהכביש הראשי) ומציעה תבשילים מהמטבח הערבי. החומוס בסדר, אבל מעניינות ...
מסעדת נאג'י נמצאת במרכז אבו גוש, אחרי שעוברים בין שני האבו שוקרים. חומוס טוב מאוד, סלט ירקות טרי-טרי, סינייה עם עגבניות או טחינה, וקבב מצטיין במיוחד. במנות הראשונות שימו לב לדלעת בטחינה, מעדן פלסטיני שמשום מה לא נפוץ ...
זה נורא עם תושבי אבו גוש, מה הם צריכים לריב על שמות? אבו דאוד ניהל לו בשקט קונדיטוריה קטנה ומשובחת ליד המועצה המקומית במרכז הכפר, עד שמישהו צץ עם קונדיטוריה בשם זהה...
מה שמאיר המאירי הכי שונא זה ששואלים אותו כמה אחוזי שומן יש בגבינה. לפי ההעוויה שהוא עושה, ניכר הבוז שהוא חש כלפי הקטנוניות שבשאלה - שיקנו גבינה תעשייתית, שבה מודדים את אחוזי השומן. הוא משתמש בחלב כמו שהוא, ...
נראה שכיף להיות פנסיונר בנהריה. בבוקר מתכנסים הגברים לבני השיער בחבורות, רחוצים ומסורקים בקפידה, בבתי הקפה שלאורך שדרות הגעתון, ושם הם ממשיכים לנהל את העניינים. קלנועיות בשלל צבעים ושכלולים נעות ברחובות במקום האופניים, שהיו בעבר כלי התחבורה העיקרי ...
מרצים מעולים! * צילומים מרהיבים * הרצאה שהיא חווייה * שידור חי וגם מקבלים הקלטה! סרטים עלילתיים משובחים
סקרנים? לחצו כאן >