הכל התחיל בערב אחד ברחוב הפלמ"ח בירושלים. שני זוגות חברים נתקלו בקטע עיתון על מסלול אופניים של 440 קילומטר שמקשר בין פראג לווינה, דרך האזורים הפחות מתוירים של צ'כיה. לשלושה מתוך הארבעה בכלל לא היו אופניים, אבל יש רעיונות שפשוט צריכים את הרגע הנכון לצאת לאוויר העולם. חיטוט ברשת העלה שהשביל הוא חלק מרשת השבילים The Prague-Vienna Greenways, שבה כ-500 קילומטר של שבילי הליכה ואופניים. הרעיון שבבסיס ה-Greenways הוא שימוש בדרכים שמשתלבות במערכת האקולוגית ומשמרות טבע ומורשת תרבותית. רוב מסלול האופניים הראשי, זה שאנו עתידים לרכוב בו, נמצא בצ'כיה ומיעוטו באוסטריה. התווי כולל מישורים, גבעות מתונות, שדות ויערות, ולאורכו פזורים הרבה כפרים קטנים, אגמים וטירות. רוב הרכיבה היא רכיבת כביש בדרכים כפריות ובשבילי עפר, ופה ושם יש גם קטעים שמזכירים קצת רכיבת שטח. מה שלא הורג מחשל יצאנו מפראג מוקדם אחרי ארוחת בוקר מהירה, ומתחנת המטרו Národní Muzeum שבעיר עלינו עם האופניים לקו C. זה היה בסביבות 8:00 והיה צפוף. אם היינו מאחרים קצת, זו היתה משימה בלתי אפשרית, ואולי גם אסורה. קו C מגיע עד סמוך לשביל, ליד העיירה פרוהוניצה (Průhonice, יורדים בתחנת Opatov). ביציאה מהמטרו הפתיע אותנו לטובה שלט לרוכבי אופניים. הקילומטרים הראשונים לקחו אותנו דרך חורשה מוריקה עם סנאים. היו אלה קילומטרים חלומיים לפתוח איתם את הטיול, רק בכיוון הלא נכון. אחרי יותר מעשרה קילומטרים הגענו לנקודת ההתחלה. עוד שעה של התברברות עברה עד שגילינו שהחיבור לשביל הוא מרחוב קה קאתרינקם (Ke Kateřinkám). משם רכבנו כקבוצה, ואם נפתחו פערים בעליות חיכינו במישור למתקשים, אבל נתק רציני שעלה לנו בלא מעט דפיקות לב לימד אותנו שיעור חשוב ברכיבה בקבוצה – לחכות לאחרונים בכל צומת. קיבלנו גם טעימה ראשונה של אופי הדרך: כבישים כפריים ודרכי עפר נטולי תנועת כלי רכב, אזורים חקלאיים ושדרות עצי תפוח שמהם קטפנו וטעמנו. עיון קצר במפה בשעת אחר הצהריים גילה שהיישוב הגדול היחיד בסביבה – טינץ (Tynec) – נמצא 12 קילומטר מאיתנו, והוחלט שבו נלון. הרכיבה אליו היתה החלק הכי מהנה ביום: יותר מעשרה קילומטרים של ירידה שעשתה חשק ליילל ולשאוג. כך גילינו שכשאתה באמת עייף, הנוף הכי יפה זה ירידה, ומיד התקבלה החלטה עקרונית שכל יום יסתיים בגלישה כזאת. למרבה הפלא, הצלחנו להחזיק בעיקרון הזה עד סוף הטיול.
מהארץ נראו חמישים קילומטר ביום משימה סבירה, אבל סיכום היום העלה שרכבנו רק שלושים קילומטר בכיוון וינה, למרות ישיבה כואבת של שבע שעות וחצי על האוכף ולמרות כאבי הרגליים שצצו כבר אחרי שעתיים של רכיבה. בימים הבאים נצטרך לסגור את הפער. היעד של היום השני: טאבור (Tabor), שישים קילומטר מטינץ. אחרי מאתיים מטר כבר עצרנו בגלל בורג שיצא מאחד הסבלים. בארץ הבטחנו שנחזק ברגים בסוף כל יום, אבל הבטחות לחוד ומעשים לחוד. מכאן היה השילוט אפקטיבי, וההתברברויות התמעטו. גם אנחנו כבר היינו יעילים יותר, הן מבחינת הקצב והן מבחינה ארגונית. למחרת, כרגיל, התברברנו ביציאה מהעיר (שימו לב: השלט הנכון חבוי בגן משחקים, לא להמשיך לאורך האגם), אבל משם הרכיבה הייתה רצופה בירידות ובדרכים מישוריות שחצו שדות ללא גבול. אחרי ירידה רצחנית ומישור עם רוח גבית חזקה הגענו אחר הצהריים ליינדריחוב הראדץ (Jindřichuv Hradec). את חצי היום שנשאר וגם את זה שאחריו העברנו במנוחה שהרווחנו ביושר: רביצה, טיול על גדות אגם ושיטוט בעיר. כמה שרכבנו וכמה שנרכב משם רכבנו לסלאווֹניצה (Slavonice), מקום הלינה שלנו, ובמרכזה מצאנו כיכר גדולה ויפה. בפנסיון תכננו את עצירות הלילה לימים הקרובים, כי מכאן ועד למעבר הגבול האזור נעשה פחות ופחות מיושב. במרכז העיר גילינו לשמחתנו שלט שהודיע שווינה מצויה רק 209 קילומטר לפנינו, ופראג כבר 216 מאחורינו. עברנו חצי דרך. לראשונה היינו בטוחים ביכולתנו לעבור את המרחק. וראנוב (Vranov), כ-45 קילומטר מכאן במקביל לגבול, היא היעד של היום השישי. הרכיבה היתה מהנה ושלווה בתווי נוח. בצדי הדרך עמדו עצים עמוסי פרי. אחרי כ-23 קילומטר עצרנו להפסקת צהריים מתחת לגשר על נהר דִייֶה (Dyje). משם עלייה ארוכה אחת ביער, עוד שעה וחצי של רכיבה, והירידה המסורתית שמביאה אותנו ליעדנו. הדבר הראשון שבלט בווראנוב הוא טירה צבעונית מדהימה שניבטה מהצוק שמעל העיר. במהירות האדירה שירדנו הצלחנו לפספס אותה לגמרי. רוב המקומות בעיר שמרו על הפאסון הצ'כי של דלתיים סגורות למרות השעה המוקדמת.
עוברים את הגבול בערך שלושה קילומטרים אחרי דייאקוביצ'קי (Dyjakovicky) פסקו השילוט והשביל ביישובון הניזדו (Hnizdo). מנקודה זו הוביל אותנו המצפן היישר ליארוסלאוויצה (Jaroslavice) שעל גדות מאגר מים ענקי, ומשם רכבנו בנעימים עד להוולין (Hevlin), בין השאר לאורך שדה דלועים עצום. אותו הלילה היה האחרון בצ'כיה, שאותה כבר מזמן התחלנו לחבב. למחרת התחילה הדרך בשביל אספלט ישר, ארוך ומשעמם מול רוח נגדית חזקה שליוותה ועיכבה אותנו לאורך כל היום. בצהריים הגענו לעיר הגדולה מיקולוב (Mikulov). הסוּפר שלה לא היה גדול מהממוצע בארץ, אבל עבורנו הוא היה מחזה מסחרר. בהמשך השתפר הנוף פלאים, והרשינו לעצמנו להתעטף בשיכרון של רכיבה במרחבים. הגענו לגבול האוסטרי אחרי הצהריים והופתענו לטובה מכך שרק הציצו לנו בדרכון. דווקא נחמדים האוסטרים האלה. אחרי כ-800 מטר קלטנו שאלה היו הצ'כים. גם האוסטרים היו בסדר. חשוב: כשעוברים את הגבול כבר צריך כסף באירו, כי מיד אחריו כבר לא קיבלו קורונות. בפנסיון בפויסדורף (Poysdorf) ניסינו שלא להיראות מזועזעים מהמחיר שהיה בערך פי שניים מהמחיר הגבוה ביותר ששילמנו עד כה. ברוכים הבאים לאוסטריה. בבוקר, אחרי ארוחה מפוארת, יצאנו לעיר לחפש מפות. בלשכת התיירות סיפקו לנו מפה מעולה לרוכבי אופניים שכוללת את כל השטח עד וינה, וכך יצאנו לכיוון וולקרסדורף (Wolkersdorf). רוב הדרך היתה מישורית, והרכיבה היתה קלילה. נסענו בשדות תירס גדולים, כשמדי פעם מגיחים עופר חמוד או ארנב להציץ בנו. גם מזג האוויר היה נוח, רק מעט לח יותר מצ'כיה, והאוסטרים התגלו כמארחים מסבירי פנים, שהמראה של אדם בוהה במפה ישר מעורר בהם אינסטינקטים אימהיים, והם אצים לעזור עוד לפני שביקשת. ב-10:30 בבוקר למחרת יצאנו לווינה. כבר היינו יותר ממוכנים להגיע, ותחושת ההישג נמהלה ברצון להתרחק מהאוכף ליותר מעשר שעות. הגענו בתוך שעתיים ולקחנו שני קווי טרולי (רכבת עילית) למרכז העיר. את המבטים הזועמים של הנוסעים הבנו מאוחר יותר, כשגילינו שאסור לעלות עם אופניים לרכבות באמצע השבוע. את היום האחרון בילינו בבירה האוסטרית. לא הספקנו לראות הרבה, אבל בערב חגגנו את ההגעה לקצה המסלול בהאגן דאז על פונדו שוקולד ענקי, פירות וגלידה. סוף הדרך.
מידע מעשי תכנון זמן נשיאת הציוד נסיעות מפות מומלצות שילוט חנויות אופניים ____ שותפים לדרך: אורית ריבקין, תמר ואליחי ברלינר |
טיול אופניים מפראג לווינה
לא צריך להיות רוכב אופניים מקצועי כדי לצאת לטיול אופניים בחו"ל. בעצם, כל מה שצריך כדי לנסוע מפראג לווינה זה אופניים, מוטיבציה ועשרה ימי חופש |
הרצאת וידאו: איסלנד - קרח ותמרות עשן
מרכז ההזמנות של 

השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות
תגובות פייסבוק
Array
(
[country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 628
[name] => צ'כיה
[slug] => czech-republic
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 628
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 551
[count] => 88
[filter] => raw
[term_order] => 0
)
[continent] => WP_Term Object
(
[term_id] => 551
[name] => אירופה
[slug] => europe
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 551
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 0
[count] => 3800
[filter] => raw
[term_order] => 0
)
)