תפריט עמוד

הצילום הזוכה – עוף גוזל

הוכרזו הזוכים בתחרות הצילומים ע"ש עמית גפן שיזמה החברה להגנת הטבע. זו השנה השנייה בה מתקיימת התחרות. הכרזת הזוכים התקיימה במסגרת יום העיון השנתי לצפרות של החברה להגנת הטבע

לשלב הגמר של התחרות עלו 12 צילומים, מתוך מאות רבות שנשלחו, ומתוכם בחר צוות שופטים שכלל צלמים מקצועיים, מומחי צפרות ונציג ממשפחת גפן, את הצילומים הזוכים. מארגני התחרות מדגישים כי לא התקבלו צילומים של ציפורים בשבי או במצוקה, או צילומים אשר הביאו לפגיעה או הפרעה לציפורים ולבית גידולן.
במקום הראשון זכה צילום של הציפור הלאומית, הדוכיפת, שצילם אופיר לוטן מקיבוץ בית השיטה. הצילום מציג את הדוכיפת רגע לפני שהיא מאכילה את גוזלה בקן. למקום השני נבחר הצילום של חמסן זנבתן שצילם אורי אביטן במפרץ אילת ובמקום השלישי זכה איליה שלמייב שצילם משפחת כוסים בשפלת יהודה. תערוכה של כל 12 הצילומים שעלו לשלב הגמר תוצג בחודשים הקרובים בבית החברה להגנת הטבע ברחוב הנגב 2 בת"א.
לדברי יואב פרלמן ממרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע ומארגן התחרות מטעם החברה להגנת הטבע, "לישראל יש אחריות בינלאומית לשמירה על מאות מיליוני הציפורים שנודדות דרך ישראל ומקננות בה, ועל מדינת ישראל להגביר את המאמצים לשמירה על המערכות הטבעיות בישראל ועל משאבי הטבע הנדירים. אנו מקווים כי החשיפה לעולם הטבע והציפורים, דרך הצילומים, תגביר את המודעות לחשיבות השמירה על הציפורים ועל הטבע בישראל".

התחרות מתקיימת לזכרו של עמית גפן, שהיה צפר מוכשר וצלם ציפורים מושבע ועבד במרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע. עמית נפטר באפריל 2007 והוא בן 21 בלבד. מטרת התחרות היא לסייע בהנצחת זכרו ופועלו לקידום אהבת הציפורים, הארץ והאדם.

התמונה הזוכה – דוכיפת | צילום: אופיר לוטן

המקום השני – חמסן זנבתן | צילום: אורי אביטן
חביב הקהל – עגור אפור | צילום: יגאל דקל

לטייל עם אופניים בנגב

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מישראל

סופשבוע בשדה בוקר: גן עדן מדברי
סופשבוע בשדה בוקר: גן עדן מדברי

שדה בוקר ומדרשת בן גוריון מציעים כל מה שצריך לסופשבוע מדברי גדוש בנופים, טבע, הרפתקאות ואפילו קצת היסטוריה. הצעה לסופשבוע קצר עם תצפיות נוף, טיולים רגליים, טיםוס קירות, ספארי לילה, אוכל טוב והמון יעלים

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

חוזרים לאילת: להירגע מול הים
חוזרים לאילת: להירגע מול הים

אחרי שאירחה מפונים בכמות הזהה למספר תושביה, אילת מנסה לחזור לשגרה ומייחלת לשובם של הנופשים. עם מיזם תיירותי חדש, שנקרא לוקאלס, ומקומות מושלמים להירגע, לאכול טוב ולמלא מצברים, העיר הדרומית היא המקום הנכון בימים אלו