לחם ריחות אפיה נפלאים של עולים מביתה של רימונה במושב חוסן, לא רחוק מכפר ורדים. הריח הוא ריחו של לחם מרוקאי אמיתי, אותו אופה רימונה על חלוקי נחל. יחד עם הלחם אפשר לזלול ארוחה חלבית שלמה,הכוללת לחמים, גבינות, ריבות מעולות ועוד. את כל הטובין האלו רוקחת רימונה בעצמה. פעם גידלה רימונה במקום פטריות, אבל הפטריות השאירו את כיסיה של רימונה ריקים והיא החליטה להפוך את המקום למאפיה. רימונה רצתה לאפות את הלחם המרוקאי שזכרה מילדותה ופנתה לדודתה שתלמד אותה איך לעשות אותו. הדודה המליצה לחפש פרנסה אחרת. לאפות לחם זאת עבודה קשה, אמרה הדודה, והוסיפה שזה מאוד מזיק לידיים. למזלנו רימונה לא ויתרה, ובסיכומו של דבר שיחררה הדודה את סודות האפיה. מאז התפרסמה רימונה בכל האיזור. במקום אפשר לקנות לחם, להנות מארוחות חלביות ובמיוחד מהבראנץ' המפורסם של יום שישי, המושך לכאן הרבה מעריצים. בתאום מראש, תכין לכם רימונה סל פיקניק אמיתי שיאפשר לכם להתבודד בנוף הגלילי ממש כמו בסרטים. הלחמים של רימונה ערק הנוף הגלילי, המתקשר בדרך כלל לגבינות, ג'קוזי ואוויר צח, מציע גם דברים אחרים. ערק הוא אחד מהם. כן כן, ערק, ולא סתם ערק אלא ערק משובח. כיאה לגליל גם הערק מיוצר מרכיבים טבעיים בלבד וללא שום חומר כימיכלי. מפעל ייצור הערק הוקם על ידי אנשי צד"ל שהגיעו לכאן אחרי הנסיגה מלבנון. מאחר והיו צריכים לחשוב על פרנסה אחרת, נזכרו שאבות אבותיהם נהגו לייצר ערק בשיטת זיקוק מיוחדת והחליטו להקים מפעל משל עצמם – ערק אלנמרוד. בדיונים ארוכים אל תוך הלילה הם נזכרו בשיטה המדוייקת של ייצור הערק. הכל נעשה במפעל, גם האלכוהול . להבדיל מאלכוהול סינטטי המבוסס על כימיקלים, האלכוהול במפעל הזה מיוצר מענבים. טונות של ענבים מובלים למפעל, נסחטים, מסוננים, ומועברים למיכלים לתסיסה. אחרי שבועיים של תסיסה מבושל מיץ הענבים במיכלים מיוחדים ומתקבל אלכוהול טבעי. תהליך הבישול איטי, ונמשך כעשר שעות. לאחר מכן מועבר האלכוהול ליישון נוסף – הפעם לחודשיים שלושה, אז מגיע תורו של הכלי הסודי – ה"כרכי", בו השתמשו גם אבות אבותיהם של היצרנים הנוכחיים. ה"כרכי" הוא מיכל מיוחד בו מוהלים אלכוהול ענבים ואניס. האניס המשובח מגיע כל הדרך מסוריה, דרך תורכיה, היישר למיכלי ה"כרכי" שבמפעל, אז הוא מתבשל יחד עם האלכוהול שלוש פעמים. התוצאה נקראת חליב אל ס'באע – חלב אריות – או בשם שאנחנו מכירים אותו – ערק. בערק אלנמרוד תוכלו לרכוש ערק משובח – "ליאלי", ו "נמרוד". הערק טעים והבקבוקים בעלי עיצוב מיוחד. נמרוד מפעלי ייצור ערק אזור תעשיה גורן מיקוד 22850 ת.ד 1005 טל- 049807138 גבינות מדובר בחנות ללא מוכר. עדנה מכינה בעצמה גבינות מחלבן של העיזים שגדלות אצלה בדיר. אבל בזמן קניית הגבינות, הטעימות יש לציין, לא תראו את העיזים ולא תראו את עדנה ואף לא מישהו שמייצג אותה. סעו לאבירים והתקשרו כדי שיפתחו לכם את השער. משם עקבו אחרי השילוט ותגיעו לגבינות של עדנה, שם תוכלו לבחור גבינה, יינות בוטיק, עוגות ודברי מאפה. עד כאן אין שום אטרקציה מיוחדת; אבל אם תביטו כה וכה לא תראו איש. מסתבר שעדנה החליטה לסמוך עליכם – היא שמה אצלה בחוץ על המרפסת מקרר עם הגבינות אותן היא מייצרת. כשאנשים אמרו שכיף לאכול גבינות ולשתות יין הוסיפה עדנה למרפסת גם מקרר קטן, שם תוכלו למצוא יינות מיוחדים. יש גם שמן זית, לחם, ירקות וזיתים וחוץ מזה יש מחירון וקופה. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור מה שרוצים, לאכול, לשתות ואז לעיין במחירון ולהכניס כסף לקופה. אל דאגה, אם אין לכם סכום מדוייק, תוכלו למצוא עודף בתוך הקופה. תמוה? מוזר? "אנחנו פשוט מאמינים באנשים וזה עובד…עובדה" – מצהירים בגבינות של עדנה. המקום פתוח 24 שעות ביממה. |
הגליל המערבי מציע שפע של פינוקים גסטרונומיים עם טאצ' מקומי. לחם מרוקאי ביתי, ערק משובח וחנות גבינות ללא מוכר הם רק כמה דוגמאות פורסם 5.11.14 |
אביב בישראל - ממעוף הציפור
Array
(
[area] => WP_Term Object
(
[term_id] => 418
[name] => הגליל המערבי
[slug] => %d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%91%d7%99
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 418
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 402
[count] => 162
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 402
[name] => ישראל
[slug] => israel
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 402
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 374
[count] => 2780
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )