21.10.14 | שלום, אורח
מסע אחר אונליין – פורטל תיירות ומגזין נסיעות ופנאי
מדינות באוסטרליה והפסיפיק ניו זילנד אוסטרליה פיג'י פפואה ניו-גיני ערים ואיזורים באוסטרליה והפסיפיק סידני מלבורן למדינות נוספות באוסטרליה והפסיפיק
מחלקה ראשונה  >  אוכל ויין  >  כתבות

מלאו כאן את פרטיכם
והמגזין האלקטרוני המעניין שלנו יגיע אליכם פעם בשבוע ללא תשלום

 
אל תראו לי דף זה שוב
 
ערוץ מחלקה ראשונה
>  חופשות חלומיות
>  מקומות לינה מפנקים
>  יום אחד ב...
>  אוכל ויין
>  ספא ופינוקים
>  קניות
>  כתבות מחלקה ראשונה
הרשמה לניוזלטר ולאתר


הרשמו וקבלו
ללא תשלום

מגזין שבועי
וכניסה חופשית
לתיקי מידע באתר

מסע אחר קישורים
 
 
המרכז לתיירות בינלאומית - WTC
חופשות יוקרה חלומיות במרחק נגיעה
 
 
 
ברצלונה - האוכל הכי טוב
ברצלונה - האוכל הכי טוב
 
לברצלונה, אחד היעדים האהובים על ישראלים בעשר השנים האחרונות, נוסעים משלל סיבות טובות: הסגנון המודרניסטי שאין כדוגמתו בעולם, האווירה שהיא בעת ובעונה אחת נינוחה ותוססת, השיטוט והשופינג, הכדורגל, וכמובן - האוכל. בקטלוניה בכלל ובברצלונה בפרט אוכלים שילוב של שני מטבחים - ים-תיכוני ומסורתי. המוצרים הטריים העונתיים, צורות ההכנה המסורתיות והפרשנויות היצירתיות למטבח המסורתי, משתלבים יחד לגסטרונומיה מגוונת ודשנה

הירשם/י לניוזלטר אתר מסע אחר "שבוע שבוע" - הרבה עניין וללא תשלום
חלון הראווה הריחני
אין כמו טיול-ערב בשוק סאנט ז'וספ (Sant Josep) הנפלא, ששמו השני הוא לה בוקריה (La Boqueria) הצמוד לראמבלה, כדי לפתוח את התיאבון ולסמן את הכיוונים הגסטרונומיים של ברצלונה. כשמשוטטים בין דוכני הדגים ופירות הים, שהם כה עשירים ומגוונים עד כי תוהים אם אנחנו והם שוכנים לחופיו של אותו הים, החאמון, הבשרים והגבינות, הירקות והפירות, אפופים בשלל צבעים וניחוחות משכרים, מתאווים מאוד לאכול במסעדות, שמטבחיהן מושתתים על שפע כה גדול מוצרים מצוינים.

ולעיתים, מתפתים לממש את החשק העז הלכה למעשה, בשוק עצמו, שפועלים בו שניים או שלושה דוכני טאפאס: הנודע יותר שוכן מימין לכניסה מהראמבלה, ושמו פינוצ'ו (פינוקיו). השני באמצע, בין דוכני הדגים. אכלנו בפינוצ'ו. פולקלור אמיתי, אבל מכה לכיס: חמישים אירו לשניים בעד כמה מנות קטנות, ויין פשוט. בפעם הבא, נאכל בטאפאסיה השנייה שבשוק, בין ריחות הדגים.

תרבות האוכל בברצלונה חשובה מאוד. קודם כל למקומיים. הם אינם מתלוצצים בענייני גסטרונומיה. מספר המסעדות עצום - ולתייר שבא לרגע, סיכוי טוב להתאכזב. העיר יקרה, לא רק בגלל האירו, אלא מפני שהיא עשירה, ורמת החיים - גבוהה. יש קהל, גם זר, המוכן לשלם. בכל מסעדות הצמרת, שמספרן רב, יחסית, יגבו מכם לפחות 120 אירו לזוג כולל יין לא יקר (ובתחום זה, דווקא, אפשר להתענג על בקבוק טוב מ-25-20 אירו ומעלה). גם מסעדות טאפאס עולות ביוקר, אם מתפתים לטעום עוד ועוד מנות קטנות, שכל אחת זולה בפני עצמה.
איך לבחור מסעדה?
ישנו, כמובן, מישלן ספרד האדום, מהדורת 2005, הממליץ בעיקר על תשע מסעדות עם כוכב אחד. ישנו Guia eleccion Gourmand של קטלוניה (2005 היא המהדורה ה-15). המדריך מנקד מסעדות מ-5 ועד 10 מתוך 10. הוא גם מכתיר את שף השנה. וממליץ על בתי מלון לפי הניקוד הרשמי שלהם.

גם רשויות התיירות של ברצלונה מפרסמות מדריך מסעדות שנתי, ובו רשימה של יותר מ-250 מסעדות המותאמות לכניסה נוחה של נכים, מסעדות עם מרפסת. במדריך חנויות גסטרונומיה ערוכות לפי סוגים, ושווקים. מצוי גם באנגלית ובצרפתית. הוא ידידותי למשתמש, אך אינו מדרג. לעומת זאת, המסעדות נבחרו על-ידי אקדמיה הקטלונית לגסטרונומיה, גוף עצמאי, ונראה לי שזה מדריך אמין, אם כי רחב יריעה מדי לתייר.

בסך הכל נזכרות במדריכים כ-400 מסעדות. אבל כמות המסעדות כה גדולה, שאין הסכמה בין המדריכים, אף לא בצמרת. לא כולן מופיעות בכל המדריכים, ורק כמה מהן מומלצות בכולם.
הצמרת
שתי המסעדות הטובות ביותר של ברצלונה נמצאות דווקא מחוצה לה, כארבעים-חמישים קילומטר מצפונה. הן מצוינות, אך יקרות.

הראשונה היא סאנט-פאו, מסעדתה של השפית קארמה רוסקאיידה (Carme Ruscalleda). סאנט-פאו היא עיירת חוף כארבעים קילומטר צפונה לברצלונה. מחלונות מסעדתה היפה של קארמה רואים היטב את הרכבת שמביאה נוסעים לעיירה. מעבר לתחנה, הים. המזווה הגדול והעשיר של המסעדה. קארמה בת ה-54, ובעלה אנטוני, המנגן בחצוצרה ומנהל את המסעדה, ילידי העיירה. היא נולדה למשפחת איכרים שעסקה ביין ובגידול בקר, ובישלה מאז שהיא ילדה. הרבה עבודה, הרבה למידה והתנסות.

למסעדנות נכנסה בגיל מאוחר: רק לפני 16 שנה פתחה חובבת הגסטרונומיה המושבעת, שתחביבה היה אכילה במסעדות היוקרה של צרפת, מסעדה משל עצמה. במקרה הוצע למכירה מלון קטנטן מול חנות מעדני-הבשר שלה ושל בעלה. היא ממשיכה לאכול אצל העמיתים: "כפי שמוזיקאי צריך להאזין הרבה למוזיקה, טבח חייב לטעום הרבה".

בתוך כמה שנים היתה לאחת הטבחיות הטובות בעולם. יש לה מ-1996 שני כוכבי מישלן. היא מתגאה בכך שמעולם לא השתלמה במטבח זר, אצל שף דגול זה או אחר. מאז ומתמיד עבדה רק אצל עצמה. המטבח שלה אישי מאוד, מרתק, רווי המצאות - בלי לחרוג מה"טרואר" המקומי, צפון קטלוניה - וליתר דיוק חבל ארץ בשם Maresmes, כלומר הביצות - והים.

קארמה מבשלת מטבח "פשוט" שתכליתו להבליט את טעמם הטבעי של המוצרים. התפריט משתנה מדי חודש, וליצירתיות העילאית שלה יש סייג אחד – תחכום כן, אבל לא על חשבון הטעם. נהנינו מאוד מהמטבח שלה, שהוא כה אישי וכה עולה בקנה אחד עם דמותה.

סנט פאו (Sant-Pau)
מתאימה לארוחת צהריים.
איך להגיע: ברכבת פרברים ממרכז ברצלונה.
מחיר: כמאה אירו לארוחת טעימות, ללא יין.
כתובת: Calle Nou 10, Sant-Pol de Mar.
טלפון: 34-937600662+.

המסעדה השנייה והשונה בתכלית היא אל ראקו דה קון פאבס - שלושה כוכבי מישלן זה עשר שנים, של סאנטי סנטאמאריה, אחד מגדולי השפים בספרד, שגם כותב ספרים לרוב. היא שוכנת ב-Sant Celoni, כחמישים קילומטר צפונית לברצלונה. מסאנט-פאו נוסעים לשם מזרחה, בדרך יפה ביער שהוא שמורת טבע.

המסעדה המעוצבת בסגנון אישי מאוד שוכנת בבית עתיק, בית אבות-אבותיו של סנטאמאריה, המציע גם אי-אלה חדרי רלה-א-שאטו מעוצבים לעילא.

התפריט כתוב רק בקטלונית וספרדית, אבל המלצרים מתרגמים ומסבירים. בקיץ, כשהתיירות בשיאה, יש תפריט באנגלית. המטבח שונה מאוד מזה של קארמה רוסקאיידה, וה"קונצפט" חמקמק יותר, כמו העיצוב, שאינו פתוח ומרווח אלא סגור, "כוכי" משהו. המטבח "יבשתי" יותר, בלי לוותר, כמובן, על כל תנובת הים במיטבה - בעיקר פירות הים הפשוטים. מלפפוני ים ולא דווקא לובסטר. יותר ציד, בחורף: שלושה ציידים עובדים בשביל המסעדה. התפריט כאילו יותר "בשרי", יותר "קלאסי", יותר "כפרי", אבל זו כפריות בשיא תחכומה. מעי של בקלה, אטריות בכמהין, חאמון בכמהין (נפלא!). בכל מנה כביכול-פשוטה, ישנה הברקה שהיא לעתים מהממת. המקוריות יוצאת-דופן.

תפריט יינות בינלאומי מרשים, לכל כיס. הסומלייה משתתף בגיבוש יינות "פרטיים" המתאימים לטעם הקהל.

אל ראקו דה קון פאבס (El Raco de con Fabes)
מחיר: כמאתיים אירו לסועד לארוחת טעימות ללא יין. 240 אירו לחדר כולל ארוחת בוקר.
איך להגיע: אפשר להגיע ברכבת, עדיף לצהריים, מהתחנה שב-Passeig de Gracias שבמרכז ברצלונה (מחיר נסיעה: חמישה אירו). נוסעים ל: dir. Girona, 40-35 דקות ברכבת אקספרס. המסעדה נמצאת שמונה דקות הליכה מהתחנה. אפשרות נוספת היא לקחת מונית מברצלונה במחיר של כשמונים אירו.
כתובת: Calle San Joan 6, Sant-Celoni.
טלפון: 34-938672851+.

הכוכב של ברצלונה
המסעדה הטובה ביותר בברצלונה היא ניישל, הנמצאת לא הרחק מהאצטדיון של בארסה, כלומר די רחוק מהמרכז. ללא הצדקה מרובה, לדעתי, ירדה משני כוכבים לכוכב אחד במישלן, אבל אין עוררין שהיא שומרת על הבכורה בעיר.

הציור המעטר את התפריט מחזיר את הסועדים אל צור-מחצבתו של השף, אלזאס: נוף כפרי בדרך היין, כרמים על רקע של כנסייה וכפר ואגם, שצייר הטבח עצמו, שכן לצד אמנותו במטבח, הוא צייר אקוורלים חובב אך מוכשר.

כל-כך עסוק היה ניישל בן ה-57 בערב שבו סעדנו אצלו, עד שהשיחה בינינו, במסעדה שמינה להתרוקן, היתה קצרה, כולם עייפים, והתקיימה באחת אחר חצות, כשגמר לעבוד. (שעה מוקדמת, יחסית לימים שבהם ברצלונה משחקת בקאמפ נאו הסמוך - לא פעם מודיעים לו בסוף המשחק, שכך וכך שחקנים ומנהלים באים לאכול, ואז הוא לא הולך לישון עד שלוש לפנות בוקר). אכן כן, ניישל עובד קשה מאוד במטבח הקטן שלו, וכך מ-1981. בשנה הבאה ימלא חצי-יובל שנים לפתיחת המסעדה. בעבר, אפילו דאלי היה בא לבקר לעתים מזומנות.

הוא מגיש מטבח-מוצרים קל ומשובח, מושתת על תנובת האזור. פטריות כמהין שחורות מאנדורה, אורז מקומי מצוין, פירות-ים נהדרים, בעיקר הפשוטים. הצירופים רעננים ויצירתיים למדי.

ניישל (Neichel)
מחיר: 80-60 אירו לארוחת טעימות, ללא יין.
כתובת: Beltran I Rozpide 1-5.
טלפון: 34-932038408+.

מסעדות מומלצות, על קצה המזלג
Gaig (מהגים גייש) היא ללא עוררין מהטובות ביותר בעיר, ולה כוכב במישלן. במטבחו של השף הוותיק, המעניק פרשנות חדשה למטבח המסורתי, עברו רבים וטובים. לא אכלתי שם, אבל קיבלתי המלצות רבות, בעיקר על הפן היצירתי של מטבחו. ניישל המליץ דווקא על הפן המסורתי. היא רחוקה למדי מהמרכז.

גייש (Gaig)
מחיר: כ-150 אירו לזוג.
כתובת: Passeig Margall 402.
טלפון: 34-934291017+.

ניישל המליץ בגין טריות המוצרים וטיב הכנתם על מסעדת הדגים Butafumeiro, השוכנת במיקום מרכזי מאוד שאינה זולה כלל ועיקר. לדבריו, היא מסעדת הדגים הטובה בעיר.
כתובת: Gran de Gracia 81
טלפון: 34-932184230+.

חבר גסטרונום אכל שם ולא נהנה. הוא ממליץ דווקא על טראגאלוס (Tragaluz) הרב-קומתית הסמוכה, שגם היא מתמחה בדגים ופירות ים, והיא יקרה פחות – אבל ניישל העיר שהיא "מסעדת תיירים".
כתובת: P. de la Concepcio.
טלפון: 34-934870621+.

עוד ממליץ ניישל על Merendero de la Mari שבפאלאו דל מאר, שאפשר לאכול בה במאה אירו לזוג, כולל יין.
טלפון: 34-932210631+.

קאל פפ (Cal Pep) שליד הנמל, בכניסה לעיר העתיקה, לא בדיוק בר טאפאס, ודאי שלא מסעדה רגילה, אבל חוויה יוצאת-דופן. מומלץ לעמוד בתור לפני המסעדה החל ב-19:15 בערב, כדי להיות בין עשרים הראשונים (המסעדה לא מכילה הרבה יותר), ולהתענג על מאכלי הים המותקנים לנגד עיניכם, מעבר לדלפק ארוך-ארוך.
מחיר: כשישים אירו לזוג.
כתובת: Placa de les Olles 8.

קאן ראמונט (Can Ramonet) היא מסעדה ברצלונאית אופיינית, ותיקה מאוד (1763), מצועצעת משהו, ברובע בארסלונטה (הנמל). זו מסעדה לתיירים, והתפריט רב-לשוני. הוא מבוסס בעיקרו על פירות-ים, ופאייות. לא רע, תמורה טובה לכסף.
כתובת: Maquinista 17.
טלפון: 34-933197014+.

ליד קאל פפ, מסעדה צנועה ועממית, ושמה 99.9% אוריגינלי (99.9 Origens), שייעודה המוצהר (בארבע או חמש שפות) הוא להטעימכם טעם אמיתי של מטבח קטלוני אותנטי ומסורתי. למשל, ארנבת בשוקולד שחור. זול. בין כתליה חנות למוצרים מקומיים. אפשר לרכוש בה את היין לארוחה. התנסות מעניינת.

אאוסקאל אצ'אה (Euscal Etxea) שבעיר העתיקה הוא באר טאפאס ברוח חבל הבאסקים דווקא (מנות קטנות על לחם), גדוש אווירה.
כתובת: Plazza Montcada 1.

המסעדה הפולקלוריסטית ביותר היא לוס קאראקולס (Los Caracoles), שנוסדה לפני 170 שנה. היא שוכנת בסמטה הפונה צפונה מהקצה המזרחי של הראמבלה. דרך בר צר ודרך המטבח מגיעים לשורה של אולמות פרוסים בשתי קומות, מעוצבים באופן מרשים. הקירות מצופים בתצלומי ידוענים שאכלו שם מאז שנוסדה ב-1835. האולם העליון ענק, כל כתליו מצוירים, ותקרתו עץ וקש. אין לי המלצה מפורשת בעניין האוכל, שהוא לא ממש זול, רק המקום והאווירה. הקהל בינלאומי מאוד, ויש ערבים שבהם המסעדה הענקית מלאה עד אפס מקום. אם לא מתחשק לכם לאכול שם, היכנסו להציץ. פתוח כל יום מהצהריים עד חצות. ממוזג.
כתובת: Escudillers 14.
טלפון: 34-933020743+.

טוסו לחו"ל עם חבילת הגלישה המשתלמת ביותר
סגרתם הכל לטיול? לרכישת ביטוח נסיעות לחצו כאן
מסע אחר המרכז לנסיעות

חיפוש מלונות

    -

תגובות פייסבוק
הדפסה
שלחו כתבה
 
תגובות
הוסף תגובה
 
הדפסה
הדפסה ללא תמונות
שלחו כתבה
הערה למערכת
הוספת תגובה
הוספה למזוודה שלי
הורדה לקובץ- PDF
התחבר אלינו בפייסבוק
בתמונה: אחת מהמנות המבריקות של סאנטי סנטאמאריה, השף של מסעדת אל ראקו דה קון פאבס
 


|   מופק ומנוהל ע"י מסע אחר אונליין   |