תפריט עמוד

מידע מעשי לאורוגוואי

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לאורוגוואי אינם זקוקים לאשרת כניסה.

שגרירות אורוגוואי בישראל
כתובת: רחוב שנקר 4, בניין G.R.A.P, קומה ראשונה, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9569611/2

שגרירות ישראל באורוגוואי
כתובת: Bulevar Artigas 1585, Montevideo
טלפון: 598-2-4004164/5/6
דואר אלקטרוני: info@montevideo.mfa.gov.il 
אתר אינטרנט


איך להגיע
שדה התעופה הבינלאומי נמצא בסמוך לבירה מונטווידאו. אין טיסות ישירות מישראל, אך אפשר לטוס דרך יעדים אחרים בדרום אמריקה. ניתן להגיע באמצעות אוטובוסים מברזיל ומארגנטינה השכנות. יש שירות מעבורות ורחפות בין בואנוס איירס שבארגנטינה אל מונטווידאו ואל קולוניה.


מתי כדאי להגיע
שיא העונה הוא בקיץ של כדור הארץ הדרומי, בין דצמבר לפברואר. במרץ-אפריל נעים יותר מבחינת טמפרטורות.


חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכות תיירות
משרד התיירות של אורוגוואי


מטבע
פסו של אורוגוואי (שימו לב שהסימון שלו בבנקים ובמשרדי החלפנות הוא U$, הדומה באופן מבלבל לסימון הדולר האמריקאי, US$). חלק לא מבוטל ממכשירי הכספומטים אינם מקבלים כרטיסי אשראי בינלאומיים, ולכן כדאי להצטייד במזומן או בהמחאות נוסעים. אפשר להחליף כסף בבנקים ובמשרדי החלפנות המכונים "Casas de Cambio" בערים המרכזיות. במסעדות נהוג להשאיר טיפ בגובה של כעשרה אחוז מהחשבון.


הפרש שעות
אורוגוואי מאחרת את שעון ישראל בחמש שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של אורוגוואי היא 598.


תחבורה
התחבורה הציבורית באורוגוואי מבוססת על רשת אוטובוסים מקיפה למדי. מחיר הנסיעה זול. פרט לאוטובוסים פועלות מוניות על פי מונה במחירים סבירים יחסית.

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל
עדרי בקר הם מראה נפוץ באורוגוואי, ואין פלא שהמטבח המקומי משמח את קיבתו של כל קרניבור. אל תוותרו על ביקור באחת ממסעדות הגריל המכונות פאריז'אדאס (Parrilladas), המגישות פלטת בשרים נפלאה – המקבילה לאסאדו של המדינות השכנות.
נסו גם את הנקניקיות המפולפלות המכונות "הונגרה" (hungara), ואת כריכי הצ'יביטו (Chivito), המכילים מנת בשר יפה עם ירקות וגבינה. במטבח של אורוגוואי ניתן למצוא מנות דרום אמריקאיות אופייניות כמו האמפנדה (Empanada) – אותם כיסוני בצק ממולאים; אלפחורס (alfajores) – עוגיות סנדביץ' ממולאות; וריבת החלב המכונה "דולצ'ה דה לצ'ה" (dulce de leche).
את האוכל אפשר להוריד עם המשקה הלאומי המסורתי, המאטה (mate), סוג של משקה מר מעט העשוי מעשבים. התה זוכה לפופולריות רבה, וכמוהו הקלריקו (clerico), שהינו יין לבן מעורבב עם מיץ פירות. נסו גם את יין הטנאט האדום, עם אחוזי האלכוהול הגבוהים, המיוצר מענבי הטנאט המקומיים לפי מסורת בסקית. 


פסטיבלים ואירועים

ינואר/פברואר – הקרנבל של אורוגוואי
הקרנבל של אורוגוואי אולי אינו מפורסם כאחיו בברזיל ובמדינות דרום אמריקאיות אחרות, אולם הוא הארוך ביותר בעולם – החגיגות נמשכות כמעט ארבעים יום בעיר הבירה מונטווידאו. הקרנבל מתחיל ארבעים יום לפני חג הפסחא, ובמהלכו נערכות תחרות והופעות באוויר הפתוח. השיא הוא התהלוכה הפותחת לאורך הרחוב הראשי של מונטווידאו, המקושט כולו בבלונים ובסרטים צבעוניים.

אטרקציות ואתרים מומלצים

מונטווידאו (Montevideo)

כמעט מחצית מתושבי אורוגוואי מתגוררים בבירת המדינה, מונטווידאו, ובערי הלוויין שלה. זוהי למעשה העיר הגדולה היחידה במדינה הקטנה. מונטווידאו היא לא רק מרכזה התרבותי והמנהלי של אורוגוואי, אלא גם עיר הנמל העיקרית במדינה. היא שוכנת בדרום אורוגוואי לחופי ריו דה לה פלטה (Rio de la Plata). במונטווידאו תמצאו אדריכלות קולוניאלית ומבני אר-דקו, מסעדות גריל (parrilladas) נהדרות לזלול בהן ממטעמי האסאדו המקומי, חופים יפים, מוזיאונים מעניינים ועיר עתיקה מקסימה שנעים לשוטט בין סמטאותיה המתפתלות.

לבה ההיסטורי של מונטווידאו הוא העיר העתיקה, "סיודאד וייחה" (Ciudad Vieja). בתיה העתיקים מהמאות ה-18 וה-19 משופצים בזה אחר זה ומתמלאים חנויות ובתי קפה. השכונה כולה מציעה מבחר מצוין של מועדונים, מסעדות, מקומות לינה זולים וחיי לילה. נוח להתחיל את הביקור בה מכיכר אינדפנדנסיה (Plaza Indenpendencia), שנמצאת על הגבול בין העיר הישנה לעיר החדשה. זוהי הכיכר המפוארת והמרכזית של מונטווידאו, ובמרכזה ניצב המאוזוליאום של חוסה ארטיגס (Mauseleo de Artigas), שנבנה ב-1930 ומתחתיו קבורים שרידיו של הגיבור הלאומי של אורוגוואי. המבנה הבולט ביותר סביב הכיכר הוא פלאסיו סלבו (Palacio Salvo) שעל המפגש עם שדירות18 de Julio . כשהושלמה בנייתו על ידי הארכיטקט מריו פלנטי בשנות העשרים של המאה הקודמת, היה הבניין הגבוה ביותר בדרום אמריקה באותה עת. כיום הוא מסתפק בתואר הבניין הגבוה ביותר בעיר – פלאסיו סלבו מתנשא לגובה של 95 מטר, והאנטנה בראשו מעגלת את המספר המרשים למאה מטר. בכיכר נמצאים גם שער שהינו קטע מהחומה שהקיפה בעבר את סיודאד וייחה, ותיאטרון סוליס (Solis), הוותיק בתיאטראות העיר, שנבנה ב-1857.

הכיכר העתיקה ביותר בסיודאד וייחה ובמונטווידאו כולה היא כיכר קונסטיטוסיון (Plaza Constitucion), ובה שוכנים כנסיית מטריס (Iglesia Matriz) העתיקה מהמאה ה-18 ובניין קבילדו (Cabildo de Montevideo), בית העירייה הניאו-קלאסי ששימש בעבר כמשכן הממשלה. מוזיאון מרתק במיוחד בעיר העתיקה הוא מוזיאון הגאוצ'ו והמטבעות (Museo del Gauco y de la Moneda), שהינו שיר הלל לבוקרים של אורוגוואי ואורח חייהם. מוזיאון טורס גארסיה (Torres Garcia) קרוי על שמו של הצייר יליד אורוגוואי ומציג את עבודותיו. בעיר העתיקה נמצא גם המוזיאון הלאומי להיסטוריה (Museo Historico Nacional).

מהעיר העתיקה המשיכו אל שוק הנמל, מרקאדו דל פוארטו (Mercado del Puerto). זהו אוסף של חנויות, דוכנים, אמנים, מופעי אמני רחוב ובעיקר מסעדות גריל מצוינות שבהן אפשר לטעום את בשר הבקר הנימוח והמהולל של אורוגוואי בארוחת צהריים דשנה. אווירת שוק פחות תיירותית ניתן למצוא בשוק La Feria Tristan Narvaja, השוכן ברחוב בעל אותו שם ופועל בימי ראשון בבוקר. לאורך החופים עוברת הטיילת של מונטווידאו, הרמבלה (Rambla).


קולוניה דל סקרמנטו (Colonia del Sacramento)

העיר הרומנטית והמצודדת קולוניה דל סקרמנטו שוכנת בדרום-מערב אורוגוואי (כ-180 קילומטר מערבה ממונטווידאו) על גדת ריו דה לה פלטה, ממש מול בואנוס איירס שבארגנטינה שעל הגדה הנגדית. קולוניה דל סקרמנטו נוסדה ב-1680 על ידי הפורטוגלים, ובכך הפכה לעיר הראשונה באורוגוואי. חלקי העיר העתיקים שמרו להפליא על צביונם ההיסטורי ומושכים תיירים רבים, גם מבואנוס איירס השכנה, הנמצאת במרחק נסיעת מעבורת. המרכז ההיסטורי של העיר הינו אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, בזכות הרחובות הצרים המרוצפים באבן, בתים בגווני פסטל מושכי עין, אדריכלות מהמאות ה-17 וה-18 והאווירה המיוחדת והנינוחה. בשל גודלה הקומפקטי, אפשר לשוטט ברגל בין כל אתרי העיר העתיקה תוך יום אחד: הגשר המתרומם פוארטה דל קמפו (Puerta del Campo) שנבנה על ידי הפורטוגלים, המוזיאונים ההיסטוריים ושוק יום ראשון בפלאסה מאז'ור (Plaza Mayor), וטיפוס לראשו של המגדלור שנבנה ב-1857 מאבנים שנלקחו מהריסות מנזר סן פרנסיסקו.


פונטה דל אסטה (Punta del Este)

החופים שממזרח למונטווידאו ידועים בכינוי "הריביירה של אורוגוואי". כאן נפרשות רצועות חול יפות ועליהן אתרי נופש מכל הרמות והסוגים. יעד התיירות הלוהט והפופולרי ביותר בריביירה ובמדינה כולה הוא עיירת הנופש היוקרתית פונטה דל אסטה שמתפרשת על פני חצי אי קטנטן, כ-140 קילומטר ממזרח למונטווידאו. הסן טרופז של אורוגוואי. יש בה הכל: חופים מצוינים, היצע נאה של חיי לילה, יאכטות מהודרות, בתי קזינו, פעילויות ספורט ימי, מגרשי גולף וטניס, מגדלור מהמאה ה-19, מסעדות, בתי קפה ואפילו גן חיות קטן.
מדריך לפונטה דל אסטה 

החופים הפופולריים ביותר הם מנסה (Mansa), בראבה (Brava), לה בארה דה מלדונדו (La Barra del Maldonado) ו"חוף האצבעות" (La playa de los Dedos), אך פרט אליהם לא חסר רצועות חול שקטות יותר להשתרע עליהן בעצלות מאושרת. אם תהיתם באשר לשמו של החוף האחרון, הוא קיבל אותו בזכות פסל לא שגרתי של אצבעות יד שנראות כאילו הן יוצאות מהחול הזהוב – האייקון הידוע ביותר של פונטה דל אסטה וחביב הצלמים. במידה ותצליחו להתנתק מהרביצה הממכרת על החופים והטבילה במים, תוכלו להמשיך לכמה אתרים מעניינים בעיר ובאזור:
מוזיאון הים (Museo del Mar) – המוזיאון הראשי בפונטה דל אסטה, ובו תצוגות על קונכיות, שלדי לווייתנים, ציפורים, פיראטים ועוד.  פרטים נוספים באתר 

הגן Arboreto Lussich – גן בוטני שליו
לה בארה (La Barra) – כפר קטן סמוך לעיר עם חופים נהדרים, אליהם נוהרים התיירים בינואר.
חוסה איגנסיו (Jose Ignacio) – בעבר כפר דייגים מנומנם וכיום אתר נופש מהודר ונוצץ עם מסעדות טובות.
האי גוריטי (Isla Gorriti) – אי קטן סמוך לחופי העיר, ובו שרידי ביצורים ספרדיים מהמאה ה-18 והיצע נוסף של חופי רחצה מעולים.
איסלה דה לובוס (Isla de Lobos) – אי המשמש כשמורת טבע ומושבת כלבי ים גדולה.
קאסאפואבלו (Casapueblo) – מבנה משונה הנראה כמעין טירת חול צבועה לבן, המתנשאת על מצוק בפונטה בז'נה (Punta Bellena). מבנה זה שימש כביתו של הצייר קרלוס פאס וילארו וכיום הינו מוזיאון וגלריה לאמנות. 
פרטים נוספים באתר