תפריט עמוד

מידע מעשי לתורכיה

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות

ישראלים המבקרים בתורכיה לא זקוקים לאשרת כניסה.

שגרירות ישראל באנקרה
כתובת: SOK. MAHATMA GANDI 85
טלפון: 90-312-4597500

שגרירות תורכיה בישראל
כתובת: רחוב הירקון 202, תל אביב
טלפון: 03-5241301


איך להגיע
חברת טורקיש איירליינס מקיימת טיסות ישירות לאיסטנבול. בנוסף מתקיימות בעונה טיסות שכר לאנטליה.
 


מתי להגיע
האביב (אפריל-מאי) ובסתיו (ספטמבר-אוקטובר) אידיאלים לביקור במרבית חלקי המדינה בשל מזג האוויר הנעים השורר בתקופות אלו. באתרי הנופש שלאורך החוף האגאי והים התיכון כדאי לבקר בין אמצע מאי לספטמבר, למרות הלחות הרבה שעלולה לשרור בחודשים אלה. מחוץ לעונה רבים מאתרי הנופש ואתרי התיירות סגורים. באזור הים השחור כדאי לבקר בין אפריל לספטמבר, למרות שגם בתקופה זו עלול להיות גשום. העונה הטובה ביותר לביקור במזרח תורכיה היא סוף יוני עד ספטמבר. החל מאמצע אוקטובר ועד מאי הטמפרטורות צונחות, שלג עשוי לרדת ורבות מהדרכים נסגרות.

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכות תיירות
אתר משרד התיירות התורכי 


מטבע
המטבע המקומי הוא לירה תורכית חדשה.
 


הפרש שעות
אין
 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של תורכיה היא 90.
 


תחבורה
התחבורה הציבורית בתורכיה יעילה, נוחה ולא יקרה, בין אם מדובר בטיסות, אוטובוסים או רכבות.
טיסות: תורכיה היא מדינה גדולה ואם מתכננים טיול מקיף במדינה כדאי בהחלט לשקול טיסות פנימיות, שמקשרות בין כשלושים ערים ברחבי המדינה. בין החברות שמציעות טיסות פנימיות: חברת התעופה הלאומית Turkish Airlines וכן החברות Atlas Jet, Onur Air, Pegasus Airlines ועוד.
אוטובוסים: זהו אמצעי התחבורה הפופולרי והנפוץ ביותר בתורכיה. האוטובוסים נוחים ומצב התחזוקה שלהם מצוין, והנוסעים זוכים לתה וחטיפים שונים בזמן הנסיעה. במרבית הערים יש תחנה מרכזית, ממנה יוצאים, בנוסף לאוטובוסים, גם מיניבוסים קטנים המכונים דולמושים שנוסעים לרוב באזורים הכפריים. הנסיעה באוטובוס זולה ואוכלוסיות שונות, כמו סטודנטים, מקבלות הנחות בנחיר הנסיעה.
רכבות: רשת הרכבות בתורכיה מכסה את אזור מרכז ומזרח תורכיה, אך כמעט ולא מגיעה לאזור החוף. הנסיעה ברכבת איטית בהשוואה לנסיעה באוטובוס, ורבות מהרכבות והתשתיות זקוקות לשיפוץ, אבל הנסיעה ברכבת מאפשרת ליהנות מנופים נהדרים לאורך הדרך וממפגש עם המקומיים. רבים מהתיירים שנוסעים עם תקציב דל בוחרים לנסוע ברכבות לילה, שכן מחירן של אלה אינו יקר והנסיעה הלילית חוסכת תשלום על לינה.
רכב: נסיעה ברכב מאפשרת למטיילים בתורכיה עצמאות ואפשרות לנסוע בדרכים צדדיות ולעצור בפינות החמד שלאורך הדרך. הדרכים הראשיות הן לרוב במצב טוב ונוחות לנהיגה. יחד עם זאת, אחוז התאונות בתורכיה הוא מהגבוהים בעולם, והנהגים התורכים הם פעמים רבות לא סבלנים ונוהגים במהירות גבוהה מדי. כדי לשכור רכב על הנהג להיות בן 21 ומעלה, עם רישיון נהיגה בן שנה לפחות.
 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

 אוכל
האוכל בתורכיה מצוין, וניתן לראות בו השפעות מכל מטבחי האזור, ובהם המטבח הערבי, המטבח היווני, המטבח הבלקני, המטבח הפרסי והמטבח של מרכז אסיה. אחד המאכלים הבולטים ביותר במטבח התורכי הוא הקבב, שמגיע בשפע צורות הכנה. מיקומה של תורכיה הופך גם את הדגים לפופולריים במטבח התורכי, ובמסעדות ניתן למצוא דגים מטוגנים, צלויים בגריל או ממולאים. גם צמחונים לא יתקשו להסתדר בתורכיה, עם מבחר עצום של תבשילי ירקות וסלטים, כשהחצילים, העגבניות והתרד מככבים. אחת המנות האהובות היא דולמה – ירקות ממולאים. 
המטבח התורכי מצטיין גם במאפים, ובהם מאפים מלוחים על בסיס בצק פילו, חלקם ממולאים, או לחמג'ון – הגרסה המקומית לפיצה – מאפה שטוח ופריך עם בשר טחון ובצל. 
לקינוח אוכלים בתורכיה בקלאווה, קדאיף, כנאפה ומלבי, וכן חלבה ורחת לוקום.