תפריט עמוד

מידע מעשי להונדורס

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים המבקרים בהונדורס אינם זקוקים לאשרת כניסה.

שגרירות הונדורס בישראל
כתובת: ברוך שרוני 16, ראשון לציון
טלפון: 03-9642092

אין לישראל נציגות בהונדורס. שגרירות ישראל בגואטמלה אמונה גם על הונדורס.
כתובת: 13 AV 14-07, Zona 10, גואטמלה סיטי.
טלפון: 502-2365665
 


איך להגיע
טיסות סדירות מתקיימות בין הונדורס לבין כל בירות מרכז אמריקה וכן יעדים רבים בצפון אמריקה, האיים הקריביים, דרום אמריקה ואירופה.
בהונדורס יש שלושה שדות תעופה בינלאומיים, העמוס מכולם הוא סן פדרו סולה. לרואטאן מגיעות טיסות ישירות מיוסטון, מיאמי ואטלנטה, וכן טיסות שכר שיוצאות אחת לשבוע ממילאנו שבאיטליה.
בדרך היבשה ניתן להגיע מגואטמלה, אל סלבדור וניקרגואה. מרבית האוטובוסים לא חוצים את הגבול, ולכן תידרשו לחצות את הגבול ברגל ולעלות על אוטובוס אחר מהעבר השני של הגבול.
 


מתי להגיע
העונה המתאימה ביותר לטיול היא העונה היבשה, בחודשים פברואר-אפריל. החודשים ספטמבר-אוקטובר מועדים להוריקנים ולן לא מומלץ לבקר במדינה בתקופה זו.

חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה להונדורס. פרטים בלשכת הבריאות המחוזית.
 


ביטחון
רמת הפשיעה בהונדורס גבוהה מאוד וחברות הפשע המאורגן מאוד פעילות במדינה ועל כן יש לנקוט משנה זהירות. יש להימנע מנסיעה בדרים בינעירוניות בשעות החשיכה, ורצוי להימנע מנסיעה בדרכים בינעירוניות צדדיות ולהקפיד על נסיעה בדרכים ראשיות בלבד.
משרד החוץ הוציא אזהרת מסע להונדורס, לפיה בשל אי ודאות פוליטית מומלץ במידת האפשר להימנע מלהתקרב לריכוזים הומי אדם וכינוסים רבי משתתפים בעלי רקע פוליטי.
 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

מטבע
המטבע המקומי הוא למפירה
 


הפרש שעות
הונדורס מאחרת את שעון ישראל בתשע שעות
 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של הונדורס היא 504.
 


תחבורה
טיסות פנים מקשרות בין יעדים שונים במדינה במחירים נוחים למדי, מה שעשוי להפוך את הטיסות לדרך נוחה להתאיידות למי שלחוץ בזמן.
האוטובוסים נוחים וזולים. הם מתחילים לפעול מוקדם מאוד בבוקר ומסתיימים מוקדם בערב. למטיילים מומלץ שלא לנסוע באוטובוסים עירוניים, בעיקר בטגוסיגלפה ובסן פדרו סולה, שכן אלה מהווים פעמים רבות מטרה לשוד ולחבורות פשע שגובות "דמי מעבר". בתוך הערים עדיף לנסוע במוניות שמחיר הנסיעה בהן גם כך אינו גבוה.
סירות הן אמצעי תחבורה נפוצים באזור לה מוסקיטה ורואטאן.
ברוב הערים הגדולות וברואטאן יש סוכנויות להשכרת רכב.
 

אטרקציות ואתרים מומלצים

טגוסיגלפה וסביבתה
בירת הונדורס, ששוכנת בדרום המדינה, היא עיר סואנת ורועשת. בעיר יש מגוון אתרים מעניינים וכדאי להקדיש לה יום או שניים. כדאי לבקר בקתדרלה מהמאה ה-18, המעוצבת בסגנון בארוקי. מול הקתדרלה נמצא הפארק העירוני, פארק סנטרל. פארקים מעניינים נוספים הם פארק קונקורדיה, שבו מוצגים דגמים ארכיטקטוניים של המבנים של עיר המאיה, קופן; ופארק האומות המאוחדות. גם בסביבהת טגוסיגלפה יש הרבה מה לראות. באזיליקה דה סויאפה היא כנסייה גותית ענקית השוכנת כשבעה קילומטרים ממרכז העיר. סנטה לוסיה היא עיירה ספרדית עתיקה ומלאת קסם הבנויה על גבעה, ובה סמטאות צרופת ומרוצפות אבן ובתים קולוניאליים יפים, וכיכר מרכזית מקסימה עם מזרקה.
 


קופן
הפארק הארכיאולוגי קופן הוא האטרקציה התיירותית העיקרית של הונדורס. הפארק, שנמצא בסמוך לגבול עם גואטמלה, שוכן באתר שבו פעל בעבר מרכז פולחני של בני המאיה. כקילומטר צפונית לפארק נמצא הכפר הקטן והיפה קופן רואינאס, ובו רחובות מרוצפי אבן ובתי חמר עם גגות רעפים אדומים.
 


איי המפרץ – רואטן, גואנחה ואוטילה
שלושת האיים מוקפים בשוניות אלמוגים ומציעים לתייר אתרי צלילה מרהיבים. רואטאן הוא הפופולרי מבין השלושה.