תפריט עמוד

מידע מעשי לקמרון

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

 

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לקמרון זקוקים לאשרה.

 

שגרירות קמרון בישראל
כתובת: רח' ז'בוטינסקי 50 א', תל אביב
טלפון: 03-5298401

שגרירות ישראל בקמרון
כתובת: רובע בסטוס, מול מועדון "אולימפיה הישן", מאחורי המסעדה הסינית "שה וו, יאונדה.
טלפון: 237-2201644
דואר אלקטרוני:
info@yaunda.mfa.gov.il


איך להגיע
גם ביאונדה וגם בדואלה יש שדות תעופה בינלאומיים המקושים ליעדים מרכזיים באירופה ובאפריקה. חברת התעופה של קמרון מפעילה טיסות למגוון יעדים במרכז ומערב אפריקה.
 


מתי להגיע
בצפון קמרון עונת הגשמים נמשכת מאפריל/מאי עד ספטמבר/אוקטובר. החודשים החמים ביותר הם בין מרת למאי, אז הטמפרטורות מגיעות עד 40 מעלות. בדרום קמרון שורר מזג אוויר טרופי, חפ ולח, ויורדים גשמים במשך כל השנה. בכל קמרון, החודשים היבשים הם בין נובמבר לפברואר וזהו גם בזמן הטוב ביותר להגיע לביקור במדינה.
 


חיסונים ובריאות
בקמרון מספר רב של מחלות טרופיות ובראשן המלריה ומחלות דרכי העיכול. חשוב מאוד להישמר, היות ושירותי הרפואה לא מפותחים, אינם מומלצים ואינם ערוכים לתת סיוע במקרי חירום.
טרם הנסיעה מומלץ לפנות ללשכות הבריאות המחוזיות ולקבל את החיסונים הנדרשים. בעת הנסיעה חשוב להצטייד בפנקס החיסונים.
חשוב לזכור כי רשויות קמרון דורשות להציג פנקס חיסונים ובו מצוין חיסון נגד קדחת צהובה, כתנאי כניסה למדינה.
יש לוודא שהביטוח הרפואי שלכם כולל גם אפשרות של פינוי אווירי במקרה הצורך.

בשל איכות המים הירודה, יש להימנע משתיית מי ברז ולהקפיד לשתות רק מים מינרליים. מומלץ לצחצח שיניים במים מינרליים. יש לחטא ולשטוף היטב ירקות ופירות לפני כל אכילה, ולהימנע מאכילתם במסעדות מקומיות. יש להשתדל להימנע מאכילת בשר בדוכנים ברחוב. רצוי להימנע מרחצה בנהרות/נחלים, שכן המים רוויים בטפילים שונים.

 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

מטבע
המטבע הנהוג בקמרון הוא פרנק של הקהילה הפיננסית האפריקאית.
הכסף המזומן שולט בקמרון, במיוחד באזורים מרוחקים שם פשוט אין דרך אחרת לשלם. תדאגו להביא איתכם מספיק כסף במזומן, עדיף באירו. הבנקים מסרבים להחליף טרוולר צ'קים.
ברוב הערים יש לפחות מכונת כספומט אחת ממנה אפשר למשוך כסף.
 


הפרש שעות
קמרון מאחרת את שעון ישראל בשעה אחת.


 

תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של קמרון היא 237.


 

תחבורה
טיסות פנים אומנם יקרות מאמצעי תחבורה אחרים, אך מפצות על כך בנוחות, בטיחות וקיצור הזמן הרב המוקדש לנסיעות יבשתיות. החברה הלאומית וכמה חברות קטנות יותר מפעילות טיסות לנמלי התעופה השונים במדינה (ביניהם יאונדה, דואלה, נגאונדרה, מרואה ועוד).
אוטובוסים זולים מקשרים בין הערים הגדולות, חלקם מצוידים במיזוג אוויר. למרחקים קצרים ניתן להיעזר בשירותי אוטובוסי המוניות המקומיים, הידועים במהירותם המופרזת. בנסיעה לצפון כדאי להיעזר בשירותי קו הרכבת היחיד במדינה, המחבר בין דואלה ויאונדה לנגאונדרה.
שכירת רכב בקמרון יקרה מאוד, ומאחר ורובם המוחלט של הכבישים במדינה אינם סלולים, יש להצטייד ברכב שטח. בעונה הרטובה נחסמים כבישים רבים במדינה למעבר.
 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל
האוכל הקמרוני ידוע בחריפותו. המנה העיקרית היא מעין דייסה דביקה המכונה פופו 
(Fufu) – בצפון היא עשויה לרוב מתירס ודוחן, בעוד בדרום המדינה מכינים אותה פעמים רבות מירקות שורש, כמו יאם וקסווה. הפופו מגולגל לכדורים ונטבל ברוטב חריף. מנה אהובה נוספת היא מרק בוטנים. פירות טרופיים טריים ונהדרים מצויים בשפע במדינה, בהם אננס, פפאיה, קוקוס, מנגו ועוד. הנוכחות הצרפתית במדינה במאה העשרים הביאה עמה השפעות למטבח המקומי.
הימנעו משתית מים מהברז. ניתן לרכוש מים מטוהרים בכל מקום, כמו גם בקבוקי קוקה-קולה.

אטרקציות ואתרים מומלצים

יאונדה (Yaounde)
עיר הבירה של קמרון, יאונדה, שוכנת על גבי שבע גבעות במרכז המדינה. נופה האורבני מורכב מבנייני קומות מודרניים לצד ערי פחונים. הר פבה (Mount Febe) משקיף על העיר, ובראשו ניצב המנזר הבנדיקטי, המעניין לביקור. ביאונדה אין אטרקציות מיוחדות או אתרים בולטים, אך היא מהווה תחנה מרכזית בטיול במדינה ומציעה חיי לילה, שפע מסעדות ומזג אוויר נעים. האתר המרכזי בעיר הוא מוזיאון האמנות של קמרון (Musee d`Art Cameroonais) ברובע מלן (Melen), המציג אמנות קמרונית ומערב אפריקאית, מטקסטיל וחפצי ברונזה ועד מסכות שבטיות. אוסף נוסף של אמנות אפריקאית מוצג במוזיאון לאמנות שחורה (Musee d`Art Negre). בימי ראשון נערכת ברובע מלן מיסה המונית תחת כיפת השמיים לקול הלמות תופים אפריקאים ובשילוב ריקודים מסורתיים, בכנסיית Paoisse de N`Djong Melen.
במרחק כשעה נסיעה ממרכז יאונדה נמצא הפארק הלאומי מפואו (Mefou National Park). יער זה משמש מקלט לסוגי קופים שונים, ביניהם גורילות, שימפנזים ובבונים.


מערב קמרון
העיר דואלה (Douala) משמשת כבסיס היציאה לטיול במערב קמרון. היא נמצאת במרכז חלקה המערבי של המדינה על גדות נהר וורי (Wouri). מדרום לה שוכן אחד משני שדות התעופה המרכזיים של המדינה. על אף שכתר הבירה נמצא בידי יאונדה, דואלה היא העיר הגדולה ביותר בקמרון ומשמשת כמרכזה הכלכלי והמסחרי וכנמל העיקרי במדינה. זוהי עיר ענקית ורועשת, אך תחנת מעבר הכרחית בדרך לאתרים המעניינים שבצפון-מערב. לתיירים היא מציעה חיי לילה, שוק אמנויות, קתדרלה ומוזיאון עירוני נחמד, המציג אמנות של שבטי באמון ובמילקה.
עיירת החוף לימבה (Limbe) נמצאת במרחק של כשעה נסיעה בלבד מדואלה, ומיקומה האסטרטגי הפך אותה לאחד מיעדי הנופש הפופולריים במדינה, במיוחד עבור תיירות הפנים של קמרון. בסופי שבוע המקום מתפקע מנופשים הנוהרים אל החופים הנאים וזוללים מנות דג נפלאות וטריות היישר מהים. בשאר ימות השבוע העיר שלווה ונינוחה יותר. האטרקציה המרכזית היא כמובן החופים לאורך האוקיינוס האטלנטי, הנקראים ברובם באופן נוח על פי המרחק שלהם מהעיירה. החופים 6, 8 ו-11 מייל נחשבים לטובים ביותר.
אתר מומלץ לביקור בעיר הוא מרכז החי-בר של לימבה (Limbe Wildlife Resort), המזמן מפגש עם הפרימאטים של קמרון, שכיום, לאחר שנים של בירוא יערות וציד, קשה לאתר אותם לצפייה בטבע. המרכז משמש מקלט לקופים יתומים ופצועים, ומחיר הכניסה משמש כתרומה להמשך פעילותו. כאן ניתן לפגוש את גורילות השפלה המפורסמות לצד שימפנזים וקופי מנדריל. אתר מעניין נוסף בלימבה הוא הגנים הבוטניים שהוקמו במקום בתקופה הקולוניאלית.
הפסגה הגבוהה ביותר בקמרון, הר קמרון (Mount Cameroon), מתנשא לגובה של 4,095 מטר מעל פני הים בסמוך ללימבה ולבואאה (Buea). הר געש זה אינו רק הגבוה בהרי המדינה אלא גם במערב אפריקה. ההר נחשב קדוש לבני הבקוורי (Bakweri) המתגוררים בקרבתו, המכנים אותו "הר הרעם". ההר אכן הרעים בשנים האחרונות, וניתן לראות את זרמי הלבה שהתקרשו מההתפרצויות ב-1999 ו-2000. מסלול הליכה מפרך מוביל לפסגה דרך יערות גשם מוריקים וסבוכים ואורך שלושה עד חמישה ימים, תלוי במסלול. מספר בקתות צנועות מפוזרות לאורך הטרק, וכדאי להצטייד בשק שינה ובבגדים חמים. עונת הטיולים בהר היא בין נובמבר לאפריל. ארגון Mount Cameroon Ecotourism Organisation יוכל לארגן עבורכם את כל הדרוש לטיול ממשרדיו בבואאה, כולל מדריך. בנוסף מפעיל הארגון סיורים קצרים יותר לכפרים וליערות באזור.
טלפון: 237-3322038
דואר אלקטרוני: mailto:mountceo@iccnet2000.com 

הפארק הלאומי קורופ (Korup National Park) שוכן בסמוך לגבול עם ניגריה וכולל יער גשם עתיק יומין המכיל מגוון עצום של חי וצומח. העיר הקרובה ביותר היא מונדמבה (Mundemba), ובה נמצאים משרדי הפארק שדרכם מארגנים את הסיור ביער. זהו אחד האתרים החביבים ביותר על חובבי צפרות במדינה, אולם כדאי לזכור שהיער סבוך ואפל וקשה לעתים לאתר את החיות המתגוררות בו, והלחות הגבוהה מתישה במיוחד. פרט לעולם החי והצומח ביער יש מסלולי הליכה שונים, מפלים ומערות. ניתן ללון בבקתות פתוחות המצויות במקום ולהתרחץ בנחל סמוך.
במנדה (Bamenda) הינה נקודת עצירה פופולרית בזכות קרבתה לאחד הכבישים הנופיים המפורסמים במדינה, המכונה The Ring Road. בעיר יש שפע של מסעדות ומקומות לינה, תושבים דוברי אנגלית וחנויות למלאכות יד מקומיות. סביבה פרושים מטעי תה ירוקים, אגמים, כפרים מסורתיים, מפלים ושווקים, ביניהם ניתן לטייל. אורכו המלא של הכביש הטבעתי הוא כ-360 קילומטר, וחלקים ממנו אינם עבירים בעונה הגשומה. ניתן גם לצאת לסיורים בחלקים ממנו, אם אין אפשרות או רצון לעשות את המסלול כולו. בכל מקרה, אל תפספסו ביקור בארון הפוֹן של ממלכת באפוט (Bafut). כביש הטבעת עובר בשטחן של ממלכות שונות, אך המפורסמת והגדולה בהם היא ממלכת באפוט, שהונצחה בשניים מספריו של ג'ראלד דארל ("חברברי הסוונה" ו"גן חיות במזוודה"). הפון הוא הכינוי למלך המקומי, המנהל את ענייני הממלכה. בארמון ניתן לראות תצוגה של מתנות שקיבלו הפונים במשך השנים, ועם קצת מזל תוכלו לפגוש את הפון עצמו בטקס הכולל מוזיקה וריקודים.
פומבן (Foumban) היא עיירה קטנה אך מעניינת, בתחומה של ממלכת במון (Bamoun). כדאי לבקר בארמון הסולטן שבנייתו החלה בסוף המאה ה-14 ובו מוזיאונים של כלי נשק שבטיים, כלי נגינה, תלבושות מלכותיות, תכשיטי הממלכה ועוד. מדרום לעיירה שוכן כפר אמנים, בו ניתן לקנות חפצי אמנות ומלאכות יד מקומיות.


 

דרום-מערב קמרון
העיירה הקטנה קריבי (Kribi) מרוחקת כשעתיים-שלוש שעות נסיעה מדואלה. חופיה יפים ובעלי חול לבן, יש בה שוק אוכל מוצלח ובסביבתה כפרים נחמדים לביקור. אל תתפתו להעביר את כל זמנכם בבטלה בחוף ובארוחות דגים מהנות. כדאי לצאת לשיט על גבי נהר לובה (Lube), העובר ביער גשם ירוק עשיר בציפורים. לעתים ניתן מהסירה להבחין גם בקופים מסתתרים בין העצים. כשמונה קילומטר מדרום לעיירה נשפך הנהר במפל יפה לבריכה, מקום מקסים לעצירה ולרחצה.


 

צפון קמרון
מיאונדה (Yaounde) דרך דואלה (Douala) נוסעת הרכבת במסלולה הארוך צפונה לנגאונדרה (N`gaoundere). הנסיעה אורכת 16-12 שעות בין נופי סוואנה ויערות גשם, אם כי חלקה בשעות החשיכה ועל כן אל תצפו לראות יותר מדי מהנוף. בסיום פסי הרכבת ממשיכים את הדרך הארוכה באוטובוסים, בדרך אל הפארק הלאומי המרתק ביותר במדינה.
אך הדרך אליו עוד ארוכה. העיירה גרואה (Garoua) אינה ראויה לציון מיוחד, אך לרוב עוצרים בה למנוחת לילה. כחמש שעות הלאה בהמשך הדרך, מורה (Maroua) מצדיקה את העצירה בה – היא משמשת בסיס טוב ליציאה לטרקים וסיורים בהרי מנדרה (Mandara Mountains) שממערב לה ולשוק הנהדר בטורואו (Tourou). הרי מנדרה הם גן עדן לחובבי טרקים. הנוף דרמטי ומנוקד בכפרים מסורתיים. הכפר הקטן רהומסיקי (Rhumsiki) הוא נקודת המוצא של רוב המסלולים.
הפארק הלאומי וואזה (Waza National Park) הוא גולת הכותרת של הביקור בקמרון. הפארק משתרע על פני 1,700 קילומטר רבוע של שטחי סוואנה, בהם מתגוררים אנטילופות, אריות, יענים, היפופוטמים, פילים, צבועים, ג'ירפות, קופים ומיני עופות רבים. כמה בורות מים בשטח מושכים אליהם בעלי חיים רבים. העונה הטובה ביותר לביקור בפארק הלאומי היא בעונה היבשה, בין דצמבר למרץ, אז קל במיוחד למצוא את בעלי החיים סביב בורות המים. התנועה בפארק היא ברכבי שטח בלבד, וחובה להצטייד במדריך (המשמש גם כנהג). ניתן ללון בשמורה או במקומות לינה ספורים בכניסה לפארק.