תפריט עמוד

מידע מעשי לבואנוס איירס

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים לארגנטינה אינם זקוקים לאשרת כניסה לשהייה של עד שלושה חודשים.

שגרירות ישראל בארגנטינה
כתובת: Av. De Mayo 701 Piso 10
טלפון: 54-11-43382500
פקס: 54-11-43382555
דואר אלקטרוני: info@buenosaires.mfa.gov.il 
אתר אינטרנט

שגרירות ארגנטינה בישראל
כתובת: רחוב מדינת היהודים 85, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9702743
פקס: 09-9702748


איך להגיע
אין טיסות ישירות מישראל. רוב הטיסות עוברות דרך אירופה.
יש שני נמלי תעופה בבואנוס איירס: הבינלאומי הוא אסייסה (Ezeiza) והמקומי הוא אארופארקה (Aeroparque), והוא קרוב יותר למרכז העיר.
הדרך הנוחה והבטוחה ביותר להגיע מנמלי התעופה לעיר היא ברמיס (remis), שהוא מעין שירות הסעות מקומי. אפשר גם לקחת מונית ויש גם תחבורה ציבורית זולה יותר, אך היא איטית. אם נוחתים בלילה כדאי להגיע לאזור ההצטלבות של המדרחובים פלורידה (Florida) ולבאז'ה (Lavalle). האזור שוקק חיים עד שעות מאוחרות, וברדיוס של כמה בלוקים לכל כיוון יש שפע מקומות לינה.
שדות התעופה של בואנוס איירס


מתי כדאי להגיע
עונות המעבר הן התקופות הטובות ביותר לבקר בעיר (אפריל-מאי ואוקטובר-נובמבר). בחורף קר מדי, והקיץ האכזר כמעט מעורר געגועים לחום יולי-אוגוסט בתל אביב.


חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה וליטול טיפול מונע נגד מחלת המלריה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.


ביטחון
רמת הפשיעה בבואנוס איירס גבוהה למדי. מומלץ שלא להסתובב עם כסף רב, תכשיטים או מצלמות גדולות. הימנעו מאזורים מפוקפקים ולא מתויירים, על אחת כמה וכמה בשעות הלילה. השכונות סן טלמו ולה בוקה נחשבות מועדות מבחינת גניבות וכייסים. היזהרו לא לענות למוניות שאינן טקסי-רדיו (ראו בסעיף תחבורה).


יהדות וכשרות
חמישה מרכזים של חב"ד פועלים בעיר. את פרטיהם ניתן למצוא באתר הזה.
מסעדות כשרות בבואנוס איירס

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכות תיירות
משרד התיירות הארגנטינאי מפעיל מרכז מידע לתיירים בעיר:
כתובת: Av. Santa Fe 883, Buenos Aires
דואר אלקטרוני: info@torismo.gov.ar 
אתר אינטרנט
לשכת התיירות של בואנוס איירס
מפעילה משרדי מידע לתיירים בכל רחבי העיר. את כתובותיהם ניתן למצוא כאן.


מטבע
המטבע הארגנטינאי הוא פסו, והוא מחולק למאה סנטבוס. שימו לב: הסימון של פסו זהה לסימון של דולר ($), ולכן יש לוודא תמיד באיזה מטבע נקוב המחיר.
לא כדאי להסתובב עם סכומי כסף גדולים בארנק. מומלץ להשאיר את רוב הכסף בכספת במלון או בחגורת הכסף, ולשאת בארנק עד מאה דולר. מוטב לקחת לפחות חלק מהכסף בהמחאות נוסעים, אבל הביאו בחשבון שהעמלה על פדייתם גבוהה יחסית. דולר אמריקאי ואירו יתקבלו כמעט בכל אזור תיירותי, אבל כדאי שיהיו בידיכם גם כמה פסוס.
אין להתפתות לחלפנים ברחוב! אפשר להחליף כסף בבנקים ובמשרדי החלפת הכספים, וכדאי לערוך סקר מחירים קטן באזור.


הפרש שעות
ארגנטינה מאחרת את שעון ישראל בשש שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של ארגנטינה היא 54. טלפונים ציבוריים פזורים למכביר בכל מקום. אפשר להתקשר על ידי מטבעות כסף או על ידי כרטיסי חיוג (tarjetas telefonícas) שנקנים בקיוסקים.


תחבורה
רכבת תחתית (subte): כוללת חמישה קווים (A, B, C, D, E). כרטיסים ומפת קווים אפשר להשיג במשרדי כרטיסים בכל תחנה.
אוטובוס (colectivo): אפשר לרכוש את מפת קווי האוטובוס (Guia T) בדוכני עיתונים. האוטובוסים פועלים בכל שעות היממה, אך תדירותם פוחתת אחרי חצות. הכינו מטבעות כדי לשלם על הנסיעה בסכום המדויק.
מוניות: מוניות ששייכות לתחנות מסודרות נקראות טקסי-רדיו. הן בצבע שחור-צהוב ועל הגג יש מנורה. אזהרה: לא לעלות למונית שאינה נושאת את סימני הזיהוי האלה, שכן הנהגים עלולים להסיע את התיירים התמימים למקום צדדי, שם מחכים הגנבים.
רמיס (remis): שירות הסעות שמזמינים בטלפון או בסוכנויות הפזורות בכל העיר. המחיר נקבע מראש בהתאם ליעד. משתלם בנסיעות ארוכות.

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל
בארץ שהצמחונות בה היא סטייה מדרך הטבע, אסאדו (Asado) הוא דרך הטבע. זאת המנה הלאומית והאהובה ביותר. אסאדו הוא נתחי פרה שקרובים לצלעות, מעט קשים אך מלאי טעם. אסאדו הוא גם שם כולל לארוחת בשרים הכוללת חלקים שונים של בקר, צ'וריסוס (נקניקיות חזיר), צ'ינצ'ולינס (מעיים) ומורסיז'ס (נקניקיות דם), כולם צלויים על גחלים ומלווים בצ'ימיצ'ורי (רוטב מפטרוזיליה, גמבה, בצל, שום, שמן, חומץ ומלח). מסעדה שמגישה מנות אלו נקראת פריז'ה (Parrilla). חלק מהמסעדות הן בשיטת אכול כפי יכולתך (tenedor libre, מזלג חופשי), באחרות יש תפריט ולרוב הן יקרות יותר.
נסו גם את הגלידה הארגנטינאית המצוינת.
במסעדה טובה נהוג להשאיר טיפ של כעשרה אחוזים, במסעדות זולות יותר אפשר להסתפק בשני פסוס. בבתי קפה לא חייבים להשאיר מאומה.


בילויים

טנגו: טלנובלה בעם
הוא נולד בסוף המאה ה-19, כשהמהגרים הרבים שהגיעו לארגנטינה מצאו נחמה לבדידותם בהזמנת ריקוד בתשלום בבתי הבושת של בואנוס איירס. הריקוד, שהיה אז צמוד וחושני, נוצר והושפע מתנועות שהגיעו ממקומות רבים בעולם – איטליה, ספרד, אפריקה ועוד. השירים עסקו בכמיהה, בגעגועים לבית לאישה ובאהבה נכזבת – כל החומרים שמהם עושים היום טלנובלות.
בראשית המאה העשרים החלו להיכנס לתחום מוזיקאים עם רקע קלאסי. בשנות העשרים יצא קרלוס גרדל, אמן הטנגו הפופולרי בארגנטינה, לאירופה ונשא אליה את בשורת הטנגו. אירופה קלטה את הבשורה בשמחה ומילאה אולמות נשפים ברקדני טנגו ארגנטינאי. רק אז נזכרה החברה במסע שעבר הטנגו. הריקוד הלך והתעדן, הגבר והאישה התרחקו מעט, והתנועות נהיו ארוכות יותר. נותרה בו אמנם מיניות, אך כיום הוא משרד איפוק רב. בשנות השירים הכניס נגן הבנדוניאון (מעין אקורדיון שמלווה את שירי הטנגו) אסטור פיאסולה אלמנטים של ג'אז לשירי טנגו ושינה את פניו. כיום נכנסים למוזיקה מוטיבים אלקטרוניים, והטקסטים עוסקים יותר במצב המדינה ובחלומות בני ימינו. לריקוד נכנסו גם השפעות מהבלט הקלאסי כשרקדני בלט שפרשו ממקצועם גילו שטנגו הם יכולים לרקוד כל החיים. במקרה של הטנגו, הגיל רק מוסיף עומק.

אפשר ללכת להופעות מקצועיות או למילונגאס – שם הריקודים פחות מלוטשים, ואליהם הולכים המקומיים.

הופעות מקצועיות

El Viejo Almacen
טנגרייה מסורתית, מקום נוסטלגי ונעים.
כתובת: Av Independencia y Balcarce, סן טלמו
טלפון: 54-11-4307-6689

Esquina Carlos Gardel 
המקום נמצא בשכונת אבסטו (Abasto). בעיניי, זו ההופעה הטובה והמקצועיות ביותר, כולל ארוחה.
כתובת: Carlos Gardel 3200, אבסטו
טלפון: 54-11-4867-6363

מילונגה

Confiteria Ideal
בית התה הקלאסי נוסד בתחילת המאה העשרים. במקום פועל סלון טנגו ואפשר לצפות במילונגה, להשתתף ב"טנגו קלוב 21" – ריקודים עם תזמורת חיה – או ללמוד טנגו.
כתובת: Suipacha 380, מיקרוסנטרו

לימודי טנגו
בואנוס איירס היא המקום ללמוד בו את רזי הריקוד האלגנטי והחושני. הנה מקומות מומלצים לקחת בהם שיעורים:

La Viruta 
אחרי השיעור אפשר להישאר ולצפות בהופעה.
כתובת: Armenia 1366
טלפון: 54-11-4774-6357

Escuela Argentina de Tango
לבית הספר הגדול והמוצלח הנ"ל יש שני סניפים. אחד במרכז העיר (Viamonte פינת San Martin, בתוך Galerias Pacifico) ואחד בשכונת סן טלמו.
טלפון: 54-11-4312-4990

שיעורי טנגו אצל קרלוס קופלו
שיעור אצל רקדן הטנגו קרלוס קופלו דומה ללימוד כדורגל אצל מרדונה, לרציניים שמוכנים להשקיע זמן וכסף.
כתובת: Anchorena 575
טלפון: 54-11-4864-6229

ממליצים: קיקה קירשנבאום וסילביה רחשמיר

אטרקציות ואתרים מומלצים

אתרים בבואנוס איירס

שכונת פלרמו הישנה (Palermo Viejo)
שכונה אופנתית, עם בתי קפה, מסעדות, ברים, אולפני טלוויזיה וקולנוע, חיי לילה, מצפה כוכבים, גנים בוטניים (Bosques de Palermo) וגן חיות.

מוזיאון אוויטה (Museo Evita)
מוזיאון בשכונת פלרמו המוקדש לגברת הראשונה המיתולוגית של ארגנטינה, אוויטה פרון.
כתובת: Lafinur 2988

המוזיאון לאמנות לטינו-אמריקאית (Malba)
מוזיאון חדש יחסית, הסוקר את האמנות של דרום אמריקה החל מראשית המאה העשרים.
כתובת: Av. Figueroa Alcorta 3415

המוזיאון הלאומי לאמנות דקורטיבית (Museo Nacional de Arte Decorativo)
כתובת: Av. del Libertador 1902, רקולטה 
אתר

כנסיית פילאר (Basilica Nuestra Senora del Pilar)

כנסייה בבניין קולוניאלי שהושלם ב-1732 בצמוד לבית הקברות של לה רקולטה.
כתובת: Junin 1892. 

כתבה: יעל רגב

מסלולים וטיולים

מסלולי טיול ממומלצים

חולמת בספרדית

כתב וצילם: קיקה קירשנבאום

עמדנו על סיפון המעבורת בדרכנו חזרה מבואנוס איירס (Buenos Aires), בירת ארגנטינה, לביתנו שבמונטווידאו. אמי הביטה בעיר הגדולה המתרחקת ודקלמה באוזני את הטנגו המפורסם של גרדל, זמר הטנגו האהוב: בואנוס איירס אהובתי, כשאשוב ואראה אותך לא יהיו עוד ייסורים ושכחה. פעמים רבות הפלגתי מאז על סיפון המעבורת הזאת, ועד היום, בכל פעם שאני מגיע לבואנוס איירס חוזרת אלי התחושה הזאת, של עיר גדולה, של השדרות הרחבות שלה, של פארקים גדולים.

אם תשאלו את תושבי בואנוס איירס, הם לא יחששו להישמע נדושים ויכנו אותה "פריז של דרום אמריקה". האדריכלות שלה אכן מזכירה את הערים האירופיות הגדולות, והשפעת הספרדים ששלטו בעיר, כמו השפעתם של מהגרים מאיטליה וצרפת, ניכרת בסגנון הבנייה ובחלוקת העיר לרחובות. היא מפתיעה בשלל הניגודים שבה. אלגנטית ורועשת, עשירה וענייה, אוהבת תרבות, טנגו, פוליטיקה, שיחות אינסופיות בבתי קפה, בילויים ליליים וכמובן – כדורגל.

העיר מחולקת ל-47 שכונות ויושבת לגדת הנהר ריו דה לה פלטה (Rio de la Plata). בגלל הנמל (פוארטו) הגדול שעליו היא יושבת, מכונים שלושת מיליון תושביה פורטניוס (Portenos). רוב התושבים שומרים על נאמנותם לשכונות שבהם נולדו, אם כי אלה אינן מתויירות. האטרקציות התיירותיות נמצאות במרכז העיר ובשכונות הנושקות לו: לה בוקה, לה רקולטה, סן טלמו, פוארטו מדרו ופלרמו.

מיקרוסנטרו: הלב הפועם של העיר
מרכז העיר, הנקרא מיקרוסנטרו (Microcentro), מלא תמיד בהמוני בני אדם הפוסעים על רקע חלונות הראווה הגרנדיוזיים בערבוביה של צבעים, קולות וריחות. מיליוני אנשים פוסעים על רקע חלונות הראווה הגרנדיוזיים בערבוביה של צבעים, ריחות וקולות. הוא משתרע בין שדרת קורדובה (Avenida Cordoba) לשדרת מאיו (Avenida de Mayo), שדרת נואבה דה חוליו (Avenida 9 de Julio) ופסאו קולון (Paseo Colon).

כיכר מאיו (Plaza de Mayo, ההגייה הארגנטינאית היא פלאסה דה מאשו) המפורסמת היתה עדה לאירועים ההיסטוריים של תקופתנו: לכאן הגיעו אמהות בתקופת הדיקטטורה ודרשו לקבל מידע על ילדיהם שנעלמו, וכאן התקיימו גם ההפגנות בתקופת המשבר הכלכלי ב-2001 . ההפגנות נערכות מול משרדי הממשל שבקאסה רוסאדה (Casa Rosada, הבית הוורוד). בתקופת הדיקטטורה היה קאסה רוסאדה מחוץ לתחום עבור התושבים, אך היום אפשר לבקר בו. 

קאסה רוסאדה
במרתף הבניין מוזיאון ובו תצוגה אודות הנשיאים ושרידי המבצר שעמד בעבר במקום. הכניסה למוזיאון היא מרחוב Hipolito Yrigoyen 219 הסמוך.

עוד מסביב לכיכר נמצאת כנסיית העיר, קתדרל מטרופוליטנה (Catedral Metropolitana), שנבנתה במאה ה-18 בסגנון ניאו-קלאסי. כאן קבור סן מרטין, משחררה של ארגנטינה מהספרדים, ורבים אחרים. בפינה אחרת של הכיכר נמצא הקבילדו (El Cabildo), מבנה מ-1580 שהיה המשכן הראשון לשלטון הספרדי הכובש בבואנוס איירס. כיום פועל בתוכו מוזיאון לתולדות הקולוניאליזם הספרדי והשחרור ממנו. המוזיאון אינו מעניין במיוחד, אך הבניין מרשים מאוד. 

הקבילדו
כתובת: Bolivar 65

מכאן אפשר להמשיך ברגל לשדרת נואבה דה חוליו (שדרת תשעה ביולי, יום הכרזת העצמאות מהספרדים). השדרה הרחבה היא מקור גאווה לפורטניוס: הולכי רגל צריכים לחצות 120 מטר כדי להגיע לצדה השני. בפינת השדרה הזאת עם שדרת קוריאנטס (Avenia Corrientes) עומד אובליסק במקום שבו הונף הדגל הארגנטינאי בפעם הראשונה, ב-1812. כמה מטרים משם לכיוון צפון-מערב נמצא תיאטרון קולון (Teatro Colon), אולם מופעים מפואר שנבנה ב-1908 ובו 2,500 מקומות. גם אם לא תבקרו בקונצרט או בבלט, כדאי מאוד להיכנס לתיאטרון, אחד המבנים העתיקים והיפים בבואנוס איירס. במקום מתקיימים סיורים מודרכים טובים (גם באנגלית). 

תיאטרון קולון
כתובת: Cerrito 618
סיורים באנגלית: שני-שבת 11:00, 13:00, 15:00

מדרחוב פלורידה (Avenida Florida) הוא לב מרכז העיר. זהו רחוב חנויות של בגדים ומוצרי עור כמו תיקים ונעליים. ברחוב יש כמה גלריאס (Galerias), מעין פסז'ים או קניונים קטנים. Galerias Pacifico שבמספר 753 הוא מרכז קניות מפורסם ואלגנטי ביותר (אינטרנט:). בסמוך נמצא מדרחוב לבאז'ה (Lavalle) שבו מרוכזים בתי הקולנוע של הבירה.

לה בוקה: רוח הטנגו, אש הכדורגל
שכונת הנמל, מקום המגורים ההיסטורי של המהגרים מאירופה, בעיקר מאיטליה ומספרד, היא גם כיום שכונת פועלים. דווקא בשל העוני היחסי של השכונה – ולא פחות מזה בשל רוח הטנגו שמצויה בה – לה בוקה (La Boca) היא אחת השכונות המיוחדות.

רחוב קמיניטו (Caminito), רק מאה מטר אורכו, הוא המדרחוב הכי מפורסם בשכונה. חזיתות הבתים צבועות בצבעים עזים, והוא מרוצף באבנים קטנות ומקושט בציורי קיר ובאריחים מצוירים. הרחוב מזוהה עם הטנגו, ואף מוקדש לו טנגו מפורסם שכתב קרלוס גרדל. ציירים ואמנים מציעים כאן למכירה את יצירותיהם ברוח הטנגו, אמני רחוב מופיעים כאן בשירי טנגו עם גיטרה ובנדוניאון, ואחרים רוקדים לצלילים אלה. המקום תיירותי ומושך אליו תיירים גם מרחבי ארגנטינה.

בשכונה פועל מוזיאון קטן וסימפטי לאמנות (Museo de Bellas Artes de la Boca Quinquela Martin), שבו מוצגים בין היתר עבודותיו של בניטו קינקינלה מרטין, צייר ארגנטינאי שמתעד בציוריו את הטנגו ואת שכונת לה בוקה.
שעות פתיחה: שלישי-שישי 18:00-10:00, שבת-ראשון 18:00-11:00
כתובת: Pedro de Mendoza 1835

את הלהט שלהם שומרים הארגנטינאים לכדורגל. הוא משתקף ברחוב, בברים, בביגוד, במוזיקה, אצל המבוגרים ואצל הילדים. לארגנטינה היסטוריה מפוארת של כדורגל, עם זכייה בשתי אליפויות עולם. לא בכדי מוצאים הפוליטיקאים בכדורגל אמצעי להעלאת מורל העם בתקופות של חוסר ודאות כלכלית ומתח פוליטי. בליגה הראשונה יש עשרים קבוצות שמתחרות בליגה הלאומית ובמשחקים בינלאומיים. הדרבי הקלאסי של בואנוס איירס (ושל הליגה כולה) הוא בין קבוצת בוקה ג'וניורס העממית לריוור פלייט האריסטוקרטית (אף שכאשר האוהדים הולכים מכות – והם הולכים – אין שום הבדל בין אלה לאלה). 

את הכדורגל של לה בוקה תוכלו לפגוש במוזיאון הכדורגל של קבוצת בוקה ג'וניורס שנקרא מוזיאון התשוקה של לה בוקה (Museo de la Pasion Boquense), לא פחות. המוזיאון מארגן סיורים בתערוכות ובאצטדיון הקבוצה לה בומבונרה (La Bomnonera), כולל ארוחת צהריים. אם אתם ממש שרופים על כדורגל אפשר לקחת סיכון (הקהל עשוי להיות נלהב עד חמום מוח) ולקנות כרטיסים בעצמכם. דרך בטוחה יותר היא להצטרף ל"יום ראשון של בוקה" (Super Domingo Boquense) – פעילות הכוללת איסוף מהמלון, צפייה במשחק במקומות מאובטחים, סיור באצטדיון ובמוזיאון והסעה חזרה למלון. 

מוזיאון הכדורגל
כתובת: Brandsen 805
(האתר בספרדית)

לה רקולטה: הו, אוויטה
אחד האזורים היותר אלגנטיים של בואנוס איירס הוא לה רקולטה (La Recoleta), ואין פלא: כאן היה בעבר מעונה של אצולת בעלי הבקר. המוזיאון הלאומי לאמנות (Museo Nacional de Bellas Artes) ששוכן בה מציג עבודות של אמנים בינלאומיים ומקומיים. מלבדו יש כאן גלריות רבות. אני אוהב במיוחד את גלריית מרכז התרבות רקולטה (Centro Cultural Recoleta) שמציג אמנות אוונגרדית מקומית, אבל הכי טוב לשוטט בין הגלריות ולראות מה מדבר אליכם. 

המוזיאון הלאומי לאמנות
כתובת: Av. del Libertador 1473 
(האתר בספרדית) 

מרכז התרבות רקולטה
שעות פתיחה: שלישי-שישי 21:00-14:00, שבת-ראשון 21:00-10:00
כתובת: Junin 1930

בשכונה נמצא בית הקברות של לה רקולטה (Cementerio de la Recoleta), שנוסד ב-1822. האתר מפורסם במאוזוליאומים המשפחתיים, בפאר ובהדר של המצבות, ויותר מכל – בקברה של אוויטה פרון.
שעות פתיחה: 18:00-8:00
כתובת: פינת Junin ו-Av. Quintana

לה רקולטה ידועה גם בבתי הקפה ובמסעדות שלה. בבית הקפה La Biela (בכתובת Av. Quintana 596) תמצאו בעלי ממון, פוליטיקאים ואמנים. Café de la Paix (במספר 595 באותו רחוב) הוא בית קפה קלאסי ואלגנטי שמציע אווירה צרפתית. Café Victoria הוא המתחרה של La Biela, ב-Roberto M. Ortiz 1865, עם אותו הרכב סועדים. השולחנות בחוץ והסגנון רשמי.

סן טלמו: אווירה בוהמית
בשנות השישים התאהבו אמנים רבים באווירה ההיסטורית ובארכיטקטורה הקלאסית של שכונת סן טלמן (San Telmo) ובחרו לגור וליצור בו, ומאז דבקה בו האווירה הבוהמית. בתי הקפה, הרחובות, הברים של הטנגו – טנגֵרִיַאס – מושכים גם תיירות פנים. כדאי לבקר כאן בסופי שבוע, להשתתף בנעשה ברחוב ולהגיע בימי ראשון לשוק שבכיכר דורגו (Plaza Dorrego), שם תמצאו עתיקות, בגדי וינטג' ומזכרות. בלילות השכונה מציעה אווירה ייחודית – בתי קפה וטנגריאס בצד פאבים רועשים של מוזיקה עכשווית. בשכונה נערכים סיורים מודרכים הנמשכים כשעתיים וחצי. 

השוק בכיכר דורגו
שעות פעילות: ראשון, 17:00-10:00
כתובת: פינת Defensa ו-Humberto

פוארטו מדרו: מתיחת פנים
חלק זה של העיר, המשתרע לאורך הנהר, היה בעבר אזור של האנגרים ששימשו את הנמל. היום, אחרי שיפוץ ומתיחת פנים, הופך פוארטו מדרו (Puerto Madero) לשכונה המודרנית של העיר, עם מסעדות, אוניברסיטה, מלונות וחנויות. נעים לטייל בה בין הבניינים הגדולים והיפים, לאורך הנהר, ואסור להחמיץ ארוחה באחת מעשרות המסעדות המצוינות שיש בה.

קיקה קירשנבאום – צלם ועיתונאי, נולד באורוגוואי. עובד עבור העיתונות הזרה במזרח התיכון ובדרום אמריקה