כתבות של יעל עופר:
יעל עופר, חובבת אוכל טוב, הגיעה לסן סבסטיאן שבחבל הבאסקים בצפון ספרד. תחילה הרגישה אישה זרה בעיר זרה שמבקשת לעצמה זמן שאול. אחרי כמה ימים של ניסיונות אוטודידקטים בענייני האוכל בעיר, היא הצטרפה לסיור אוכל מרגש עם גרגורי ...
סמטה מוצלת מובילה אל הבית המוקף בבוסתן המשתלב בגינת ירק ועשבי תיבול שהשף קוטף ומלקט מהם היישר למטבח. נוף פנורמי גלילי והחרמון באופק. בבית שני חדרי אוכל מרווחים. החללים והקירות משמשים רקע לאוסף חפצי אמנות וטעם משובח. השף ...
"שלושת הימים הטובים ביותר של השנה" כך מכנים תושבי באזל את ימי הקרנבל השנתי הנחגג בסוף פברואר במהלכו העיר הידועה ברוחה התרבותית זונחת לשלושה ימים את השגרה האלגנטית והמאופקת ומגלה פן שונה של הומור משוחרר ושמחה מתפרצת באמצעות, ...
לצד בעלי שטחים גדולים המייצרים אלפי טון של שמן זית, פועלים יצרנים קטנים הרואים בחקלאות הזית ובייצור השמן מיזם משפחתי ובכל טיפת שמן מרגישים את הנשמה המושקעת. מאידך המגדלים תלויים באיתני הטבע שעלולים לאכזב. שרב לא צפוי, רוחות ...
כיצד הפכה שכונת פועלים חסרת חן לערש המטבח של רומא? שכונת טסטאצ'ו שנבנתה ליד בית מטבחיים ענקי והיתה בעלת שם רע, עברה שינוי, הטביעה את חותמה על המטבח הרומאי והיום היא מהווה בית למוסדות קולינריים פופולריים לצד שוק ...
יעל עופר ביקרה בטיצ'ינו היפה, ולא היתה בטוחה אם זו אכן שוויץ או איטליה. הכרוז ברכבת מכריז את שמות התחנות באיטלקית מתנגנת וכשהרכבת עוצרת בתחנה, הבתים הצבעוניים ונוף הגפנים והדקלים הם קבלת פנים מבטיחה. טיצ'ינו היא תמהיל מושלם ...
יעל עופר ביקרה במזקקה מיוחדת בעמק המעיינות בה נרקחים שיקויים מהאגדות, למדה על ההיסטוריה האזורית הרלוונטית ועל ערכי תרבות ומסורת עם הפנים לחדשנות, על ייצור גי'ן וערק, וגם בירה ממים מליחים. ומי שמע על קמח בריא העשוי מפסולת ...
סיור בשכונת פלורנטין התל אביבית מגלה שלצד הברים ההיפסטריים והמגדלים שמגרדים את השמיים עדיין מסתתרות חנויות, סדנאות ומאפיות של פעם. רגע לפני שהגלובליזציה תשתלט על השכונה ותכחיד מן העולם את מעשי ידיהם של חרט המתכות, חרש העץ, מוכר ...
בעיצומו של המסיק, יעל עופר יצאה לביקור במשקים משפחתיים שמייצרים שמן זית כתית מעולה. היא סיירה בכרמי זיתים ובבתי בד, הצטרפה למסיק זיתים, טעמה סוגים שונים של שמני זית והתרגשה מהמפגש עם חקלאים שעדיין מאמינים בעבודת אדמה, ללא ...
כעיר השוכנת על חוף הים התיכון, עם תושבים שהגיעו מכל קצות תבל, אשדוד מציעה מגוון קולינרי כמעט אינסופי. פסטיבל "עמים וטעמים", שמתקיים בסוף חודש מאי, מאפשר לטעום מנות מקומיות ממטבחים שונים ומגוונים - גיאורגי, בוכרי, מרוקאי ואפילו סיני, ...