רק חומוס

בשנים האחרונות הפך החומוס לתופעה. ספרים נכתבים עליו, מחקרים סוציולוגים מנתחים אותו, אתרים באינטרנט מדרגים אותו ופסטיבלים שלמים מוקדשים לו. אחת מאושיות עולם החומוס הישראלי בכלל והיפואי בפרט הוא עלי קרוואן (אבו חסן), אשר מנהל ביד רמה שני סניפים שמגישים את מנת החומוס שרבים נשבעים שהיא הטובה בארץ. אנחנו בחרנו הפעם לנסות חומוס אחר.
קלבוני היא מסעדת חומוס אמיתית. כאן לא תמצאו עשרות סוגי סלטים ובשרים, כאן העיקר הוא החומוס. במסעדה, שהורחבה לאחרונה, מגישים לשולחנות חומוס ומסבחה מלווים בסלט ירקות טרי ומתובל כהלכה, בפלאפל ירקרק וצ'יפס. טעמנו מנת חומוס אחת רגילה ואחת עם תוספת של פול. בשתי המנות גרגרי החומוס הורגשו והחומוס היה אוורירי ולא דחוס, מה שאפשר לנו להמשיך לטייל בהנאה בסמטאות יפו אחרי הארוחה.
היא: סוף סוף חומוס לא כבד. הוא: רק הצ'יפס מאכזב. 
לא כשר
נכים: ארבע מדרגות בכניסה, שירותים לא מותאמים לכיסא גלגלים. 
שעות פתיחה: א'-שבת 17:00-8:00