קערות- פינת חמד קולינרית בכרם התימנים

 מסעדת קערות  היא הגשמת חלום ישן של שלושה חברים: אבי אשכנזי, עדו לביא ויגאל מירילשווילי, שהחליטו להקים מסעדה עוד בתקופת שירותם הצבאי. החלום הזה התגשם בנובמבר 2010, כשהשלישייה פתחה את מסעדת "קערות", מסעדת שף ים תיכונית בשכונת כרם התימנים. השף, אבי אשכנזי, מנצל את קרבתו של השוק ומשתמש בחומרי גלם טריים מהם הם יוצר מנות מפתיעות וטעימות להפליא. בראשונות אל תחמיצו מנה של פילה חציל נימוח המונח על מצע קדאיף קריספי בו מסתתרות פיסות גבינת עזים משובחת, כשהכל מלווה בסלסה מעגבניות טריות וכוסברה. בעיקריות אפשר למצוא, בין היתר, קדרת שוק אווז וירקות שורש; נזיד גרגרי חומוס, ירקות שורש, עלי תרד ובקר ושניצל וינאי דק ורחב שוליים. במקום מוגשות גם ארוחות בוקר. הכל במחירים סבירים להפליא. 

בנוסף לאוכל המשובח הייחוד של המסעדה הוא בהגשה – כל המנות מוגשות בקערות חרס, מה ששומר על המנות חמות ומהבילות ומקנה תחושת חמימות ונוסטלגיה לסועדים. בשלב הראשון הוזמנו כל הקדרות מהקדר הוותיק חורחה קרליק, והמשך בכוונת בעלי המקום להרחיב את המגוון ולצרף אמנים נוספים שייצרו כלים עבור המסעדה. בהמשך מתוכננת גם גלריה ומכירה של קערות במקום.