לפתוח שולחן מזטים

המלצה גסטרונומית שלי למטיילים ביוון היא לפתוח שולחן מזטים. יש כמה דברים שכדאי להזמין כשאוכלים במסעדות ביוון: יגידס – שעועית ענקית שמבושלת לילה שלם עם רוטב סמיך של עגבניות טריות, עם שום ושמן זית; סקורדליה – מעין סלט שום; קוליקיתקיה פיגניטה – רצועות קישואים מטוגנות), מרידס (דגיגונים טבולים בביצה וקמח ומטוגנים בשמן עמוק, כמו צ'יפס; צזיקי – יוגורט עם שום ומלפפונים; טרמו סלטה – סלט ביצי דגים; סגנקי טירי – גבינה שמזכירה קצת קשקבל, מצופה בביצה וקמח ומטוגנת קלות מכל צד, ומוגשת עם לימון כמו סטייק. בתיאבון!