אדמה בקתה קולינרית

 מסעדת ביסטרו מקסימה במיקום מרהיב בראש גבעת זמרין, אליה הגיעו המתיישבים הראשונים בשנת 1882. קשה להחליט במה להסתכל קודם – בנוף הנפלא הנשקף מהגבעה או בבית האבן העתיק שבו שוכנת המסעדה ואשר שוחזר בקפידה וביד אוהבת. בשבתות אפשר ליהנות משני העולמות ולהצטרף לטיול-ארוחה: סיור מרתק בן כשעה וחצי ברחבי זכרון יעקב, שבסופו מוגשת ארוחה בת שלוש מנות (147 שקל לאדם, יש לתאם מראש). במקום מתקיימות גם סדנאות בשרים שבמהלכן לומדים על הנתחים השונים, שיטות צלייה, הכנת קבבים ועוד (בתיאום מראש, מותנה במספר המשתתפים).

המטבח של אדמה משלב בין טעמים מאגן הים התיכון, עם שימוש נרחב בתבלינים שנקטפים היישר מגינת המסעדה. תפריט היינות הנרחב מבוסס על תוצרת של יקבי בוטיק מקומיים, כולל יינות שלא תמצאו במסעדות אחרות. בין המנות המומלצות: חציל קלוי עם טריו עדשים וטחינה אורגנית, כבדים צרובים עטופים בקרמל אגסים ויין אדום על פירה ירקות שורש ולקינוח פנקוטה קפה לימון. יש גם מנות מיוחדות לילדים.