תפריט עמוד

המוזיאון לתרבות הבדואים

מוזיאון המוקדש כולו לתרבות הבדואים

המוזיאון לתרבות הבדואים

 

המוזיאון היחיד מסוגו בישראל, המוקדש כולו לתרבות הבדואים

 

הוקם בשנת 1985 מתוך הכרה והבנה ששבטי הבדואים הנודדים בנגב ובסיני, עוברים מחיי נוודות לישובי קבע. הם מסגלים אורח חיים מודרני המתבטא בשינויים בתחומי החברה והתרבות, במקורות פרנסה, בצורות מגורים, בסגנון לבוש ועוד.

עקב כך נעלמים מהנוף הבדואי אלמנטים מסורתיים רבים, ומכאן עולה הצורך לאסוף, לשמר ולתעד תרבות מיוחדת זו בטרם תיכחד. אוסף המוצגים של המוזיאון צמח בשני מקומות במקביל: בקיבוץ להב ובמוזיאון הבדואי במרומי סיני, שנוסד על-ידי אורנה ואבנר גורן.

במוזיאון משתקפים חיי הבדואים ברחבי הנגב וסיני במאה השנים האחרונות. התצוגה הצבעונית כוללת פריטים היסטוריים לצד פריטים עכשוויים הממחישים את חיי היום-יום וחיי הרוח.


הכניסה מובילה את המבקרים אל הקומה העליונה, לתצוגה של מאפייני הישרדות הבדואים במדבריות הנגב, צפון סיני ודרומה וחושפת את הרבדים המגוונים של התרבות הבדואית על חלקיה. המבקרים עוברים במסלול מעגלי, כדרך נדידתם של הבדואים ומחזוריות עונות השנה. כאן מוצגות צורות המגורים השונות, פריטי לבוש, דוגמאות למלאכות ודרכי פרנסה אופייניות, תכשיטים, צעצועים ועוד. תערוכת שטיחים אותנטיים תלויים מתקרת המבנה לחלל המרכזי שבו. בהמשך, יורדים המבקרים אל הקומה התחתונה, המוקדשת לתרבות הרוחנית. היסטוריה, חברה, מחזור החיים, רפואה מסורתית והווי השוק הבדואי, מוצגים בשקפים צבעוניים ובפריטים נדירים ומרתקים.

את ביקור הקבוצות במוזיאון מלווים מדריכים ומדריכות בדואים, המספרים את הסיפור האישי והמיוחד של תרבותם.

 

האתר:

http://www.joealon.org.il/

תגובות פייסבוק

מסע אחר - המרכז לנסיעות

כתבות משפלת יהודה ומישור החוף הדרומי

הטעמים של אשדוד
הטעמים של אשדוד

כעיר השוכנת על חוף הים התיכון, עם תושבים שהגיעו מכל קצות תבל, אשדוד מציעה מגוון קולינרי כמעט אינסופי. פסטיבל "עמים וטעמים", שמתקיים בסוף חודש מאי, מאפשר לטעום מנות מקומיות ממטבחים שונים ומגוונים - גיאורגי, בוכרי, מרוקאי ואפילו סיני, ...

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה: ההנאה שבאיטיות
פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה: ההנאה שבאיטיות

שפלת יהודה מציעה שפע של תענוגות קולינריים: מסעדות כפריות, בשלנים ביתיים, יקבים, מבשלות בירה, מאפיות ומחלבות, עם דגש על חומרים מקומיים ועונתיים ושיטות הכנה מסורתיות. פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה הוא הזדמנות מצוינת לחזור ולבקר באזור הירוק ...

צילום: רמלה, לקלף את הסיפור
צילום: רמלה, לקלף את הסיפור

מתי בפעם האחרונה ביקרתם ברמלה? מלבד השוק המפורסם, רמלה מציעה אתרים היסטוריים ופסיפס אנושי מרתק. קבוצת צלמים שמה לה למטרה לקלף את סיפורה של העיר הרב-תרבותית ולהאיר צדדים שונים שלה, לאו דווקא פוטוגניים במובן הסטנדרטי