בין הודו לירושלים

יוסי אופק הוא אושיה ירושלמית בתחום ההסעדה עוד מהסיקסטיז. באייטיז הוא נסע להודו עם משפחתו, ומאז הוא מחלק את חייו בין הודו לירושלים…

בין הודו לירושלים

יוסי אופק הוא אושיה ירושלמית בתחום ההסעדה עוד מהסיקסטיז. באייטיז הוא נסע להודו עם משפחתו, ומאז הוא מחלק את חייו בין הודו לירושלים. במסעדת אלמורה אכלנו כמנה ראשונה ירקות בטיגון עמוק בליווי רטבים שונים (30 שקל); מנה עיקרית: כיסנים ממולאים באגוזים וירקות ברוטב צהוב סמיך מאגוזים, שקדים וסולת (38 שקל); למנה אחרונה יש סוגים שונים של קולפי (גלידה על בסיס חלב סויה). יש גם מנות בשריות הודיות ותפריט מסעדה רגיל למי שפוחד מאוכל הודי. במוצאי שבת מופיע דן בירון, גם הוא מאושיות ירושלים, עם האקורדיון. כדאי לבוא ביום שישי בצהריים או במוצאי שבת, אז המקום מלא באנשים והאוכל כולו טוב. באמצע השבוע, כשהיינו בודדים, חלק מהאוכל היה מצוין וחלק (הסלט והאורז) עייף.
נגישות לנכים: נוחה.
כשרות: כשר עם תעודה.

כתבות מהרי ירושלים

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

הרי ירושלים: חו"ל פינת כביש 1
הרי ירושלים: חו"ל פינת כביש 1

אוויר הרים צלול כיין, ואם כבר יין – גם זה יש ובשפע, ארוחות היישר מהשדה אל השולחן ולילה מושלם בחדר שכולו בנוי מעץ אורן פיני. כל אלה נמצאים במרחק קצרצר מירושלים, ממש ליד הכביש המהיר, והם מזכירים לנו ...

ביקור-צילום במערת הנטיפים
ביקור-צילום במערת הנטיפים

"בין החרוטים והפטריות וצבירי הסטלקטיטים והסטלגמיטים, מתבוננים בי בעלי חיים קדמונים; יצורים אגדתיים ודמויות זומבי מהסרטים. בתצורת הגיר הגדולה לימיני אני יכול להבחין באוסף פרצופים הנדחקים אל תוך האבן, מגוחכים, מאיימים, מתריסים, כמו יצאו היישר ממכחולו של הירונימוס ...