תפריט עמוד

מלון התיאטרון: חופשה עירונית מפנקת

שתפו:

במלון התיאטרון יש את כל מה שצריך לחופשה עירונית קצרה - חדרים מפנקים, בריכה יפה, ספא, אוכל טוב ומיקום מנצח באחד האזורים היפים והמעניינים בירושלים

עודכן 22.7.25

חופש גדול. חם ולח, החדשות מדכאות ומחירי הטיסות לחו"ל לא מאפשרים להתרחק. אז נסענו לירושלים. נכון, זה לא סיפק את הפנטזיה שלי לבלות את הקיץ באיסלנד או בהרי הרוקי הקנדיים,  אבל במהלך החופשה הקצרה שלי ושל בתי בת ה-10 במלון התיאטרון, הצלחנו להרגיש ליומיים כמו תיירות וירושלים התגלתה כיעד מושלם לחופשה עירונית קצרה, עם תרבות, אתרים מרתקים, רחובות שכיף לשוטט בהם, אוכל טוב ובשעות הערב גם מזג אוויר נעים ואף קריר, כזה שתושבי מישור החוף יכולים רק לחלום עליו. מלון התיאטרון ששימש כבסיס לחופשה העירונית שלנו התגלה כבועה של שקט, ניקיון, שלווה, פינוק והקפדה על הפרטים הקטנים – כל מה שחסר לנו בבית בעיצומו של החופש הגדול.

מלון הבוטיק שממוקם בשכונת טלביה, מול תיאטרון ירושלים, נפתח להרצה זמן קצר לפני ה-7 באוקטובר. החל מה-8 באוקטובר הוא כבר אירח מפונים ובחודשים האחרונים הוא עבר שיפוץ כדי להחזירו למצבו ההתחלתי ונפתח מחדש לקהל הרחב. המלון, ברמת חמישה כוכבים דלקס, משתייך לקולקציית המותג M Gallery של קבוצת אקור הצרפתית. הדבר הראשון שתבחינו בו הוא העיצוב, עליו אחראי האדריכל  ארי שאלתיאל שעיצב כמה מבתי המלון היפים בארץ. שאלתיאל הצליח לשלב בחללים הציבוריים ובחדרים בין מראה קלאסי, מלוטש ונקי לבין אווירה ירושלמית אינטימית וחמימה, שמתקבלת הודות לשילוב של לבן ושיש עם גוונים חומים וזהובים, הודות לתאורה שתורמת לאווירה והודות ולקירות המחופים באבן טבעית בעלת מראה גס. הדבר השני שתבחינו בו מיד עם הכניסה למלון, שימשיך ללוות אתכם לאורך כל השהות, הוא השירות. הקבלה לא מרוחקת אלא נמצאת ממש  מול הכניסה למלון – כך שעובדי הקבלה לא מפספסים את מי שנכנס. השירות אדיב ומקצועי והתחושה היא ששום דבר אינו מהווה מאמץ גדול מדי.

הלובי המהודר של מלון התיאטרון | צילום: רומי ואסף

הלובי המהודר של מלון התיאטרון | צילום: רומי ואסף

החדרים יפים ואלגנטיים ונעימים ומשרים שלווה נעימה. גם כאן נמשך העיצוב העדכני, הנקי והמלוטש. הכל בוהק מלובן – מרצפת השיש ועד למצעים, אבל יש גם שטיחים שתורמים לאווירה רכה וחמימה ותאורה נעימה עליה אפשר לשלוט דרך לוחות מגע חכמים. בחדר השינה יש כל מה שצריך לשינה טובה – מיטה ענקית עם מצעים לבנים וכריות נוחות, תאורה נעימה שאפשר לשלוט עליה בלי לקום מהמיטה ווילונות כפולים שמונעים מאור השמש לחדור לשמש בבוקר. זה עבד – אחרי תקופה של שינה לא מספקת נהניתי משמונה שעות שינה, וזו כשלעצמה היתה סיבה מספקת להגיע לכאן. יש גם מסך טלוויזיה ענק ומגוון ערוצים של הוט, למי שלא יכול בלי. בסוויטה בה התארחנו יש גם סלון, ובו מכתבה, טלוויזיה נוספת, פינת ישיבה ופינת קפה עם מקרר קטן, מכונת אספרסו עם כמה סוגי קפסולות, תיונים וחליטות. המקלחת היא כזו שהייתי שמחה לאמץ הביתה – רחבת ידיים, עם רצפת שיש, ראש גשם, מגבות עבות, רכות ונעימות, ואבזור מוקפד, כולל תמרוקים משובחים של קלרינס שמשאירים הרגשה נעימה בעור גם שעות אחרי המקלחת.. יש גם חלוקי רחצה מפנקים ונעלי בית. רק הדלתות השקופות למחצה, שלא מאפשרות פרטיות מוחלטת, פגעו בתחושת השלמות.

חדר עם מרפסת במלון התיאטרון. לבן, נקי ואלגנטי | צילום: אסף פינצ'וק

חדר עם מרפסת במלון התיאטרון. לבן, נקי ואלגנטי | צילום: אסף פינצ'וק

אני הגעתי עם הבת והמלון מארח גם משפחות, אבל הוא פונה בראש ובראשונה לזוגות שיעריכו את השקט והשלווה. בהתאם, אין חדרים משפחתיים ומשפחות ייאלצו לקחת שני חדרים – קחו זאת בחשבון. זוגות ייהנו ממתחם הספא של קלרינס, שמציע מגוון עיסויים וטיפולי טיפוח שמבוססים על מוצרי קלרינס. לא התנסיתי בטיפול בספא, אבל המתחם, כמו המלון כולו, משדר יוקרה ורוגע. אורחי המלון, גם אם אינם לוקחים טיפול, נהנים מכניסה חופשית לחדר הכושר המשוכלל, לסאונה היבשה שיש במלתחות הנשים ובמלתחות הגברים ולבריכת השחייה.

הבריכה היא תענוג בפני עצמו. זו בריכה מקורה (לא צריך להתמרח בקרם הגנה וזה כבר יתרון). הבריכה צרה וארוכה ומרוצפת באריחי פסיפס, והתקרה מעליה משובצת בחלונות בשלל צורות גאומטריות, שמכניסים אור טבעי לחלל הבריכה. הבריכה מחוממת בדיוק בטמפרטורה המתאימה וסביבה יש מיטות נוחות להפליא, מאובזרות בכיסויים וכריות ומזמינות לרביצה. בצמוד לבריכה יש בריכת ילדים קטנים, מעוצבת ומזמינה לא פחות מאחותה הגדולה. המתחם כולו משדר שלווה ופינוק, ולמרות שהיו בבריכה מעט ילדים, נראה שהם הושפעו מהאווירה השלווה והאווירה הרגועה נשמרה. החיסרון היחיד הוא שהבריכה נסגרת בשעה 17:00, אבל אם לראות את החיובי, זה אילץ אותנו לצאת מהמלון ולגלות את הסביבה.

הבריכה במלון התיאטרון. אי של שלווה | צילום: אסף פינצ'וק

הבריכה במלון התיאטרון. אי של שלווה | צילום: אסף פינצ'וק

המיקום הכי טוב בירושלים

והיה הרבה מה לגלות בסביבה. המלון כאמור ממוקם בשכונת טלביה, שהיא אחת השכונות היפות והנהדרות בירושלים. מדובר ללא ספק באחד המיקומים הטובים בירושלים – מצד אחד שכונת מגורים שקטה ובטוחה, כזו שמבטיחה שנת לילה טובה. מצד שני, במרחק הליכה קצרה מהמלון יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות. שכונת טלביה גדושה בפנינים ארכיטקטוניות, והסיור בה גרם לנו להרגיש כמו תיירות, כשכל בניין גילה לנו הפתעה נוספת. הבתים הם בתי אבן, רבים מהם מוקפים בצמחיה ירוקה, וכמעט בכל בניין יש פרט ארכיטקטוני ששווה לשים לב אליו, כמו חלונות מקושתים או אריחי קרמיקה מצוירים, או סיפור היסטורי שעומד מאחוריו – כאן התגורר יצחק נבון, פה גרו נזירים שתרגמו את התנ"ך לקטלאנית ובית אחר שימש מפקדה של חיל האוויר. רבים מהבתים בשכונה הם מוסדות ציבור, כמו תיאטרון ירושלים ששוכן במבנה מרשים ממש מול המלון, בית הנשיא או המוזיאון לאמנות האסלאם.

רחובות טלביה גדושים בפנינים ארכיטקטוניות והיסטוריות והשיטוט בהם יגרום לכם להרגיש כמו תיירים

רחובות טלביה גדושים בפנינים ארכיטקטוניות והיסטוריות והשיטוט בהם יגרום לכם להרגיש כמו תיירים

מול החניון של המלון, ובמרחק שלוש דקות הליכה מהכניסה הראשית למי שבחר להגיע ברכבת, כמונו, נמצא בית הנסן. מדובר באחת הפנינים הנסתרות והיפות של ירושלים. הבניין, ששימש בעבר כבית חולים לחולי צרעת, משמש כיום כמרכז עיצוב, מדיה וטכנולוגיה. עדיין תוכלו להתפעל מהארכיטקטורה שלו ומהגינות הנסתרות, אבל גם לבקר בתערוכות החינמיות, בהן תערוכות מתחלפות ותערוכות קבע (כמו התערוכה שמוקדשת להיסטוריה של בית החולים), לשבת בבית הקפה שבמקום (עליו יסופר בהמשך) או לטפס למגדל התצפית שגובהו 15 מ', ממנו נשקפת תצפית יפה על נוף ירושלמי.

בית הנסן. פעם בית חולים למצורעים, היום מרכז אמנות ותרבות ופינת חמד קסומה | צילום: שאטרסטוק

בית הנסן. פעם בית חולים למצורעים, היום מרכז אמנות ותרבות ופינת חמד קסומה | צילום: שאטרסטוק

במרחק כרבע שעה הליכה מהמלון (ויותר מזה אם תתעכבו כמונו על כל פרט שתראו בדרך) תגיעו לטחנת הקמח ימין משה ולשכונת הציוריות ימין משה ומשכנות שאננים. כמה דקות הליכה נוספות יובילו אתכם למתחם התחנה הראשונה, המשובץ במסעדות ובתי קפה, למושבה הגרמנית הציורית, לסינמטק ירושלים (ממנו נשקף נוף נפלא של גיא בן הינום) ולבריכת הסולטן. עוד כמה דקות הליכה ותגיעו לממילא ולעיר העתיקה.

טחנת הרוח בשכונת ימין משה הציורית | צילום: שאטרסטוק

טחנת הרוח בשכונת ימין משה הציורית | צילום: שאטרסטוק

חוויות קולינריות

במלון התיאטרון מוגשת ארוחת בוקר נהדרת שמהווה פתיחה מצוינת ליום.  גם אם אינה כוללת את המגוון המסחרר שאולי אתם רגילים אליו ממלונות אילת, זוהי ארוחה עשירה שהדגש בה הוא על רכיבים איכותיים. יש בה סלטים, גבינות, לחמים, דגים מעושנים (כולל סלמון מעושן), מאפים טריים, ומנות חמות כמו פשטידות, לזניה, פרנץ' טוסט, תפוחי אדמה אפויים, אנטיפסטי ועוד. השירות המוקפד ניכר גם כאן, עם מלצר מקסים שמסתובב בין השולחנות ומציע חביתה בהכנה אישית (ובלי לעמוד בתור!). יש גם פירות חתוכים, מוזלי, דגני בוקר, יוגורטם ומעדנים (כולל מעדנים איכותיים כמו YoLo), מאפי בוקר מצוינים ועוגות בחושות נהדרות. האיכות ניכרת גם במיץ התפוזים, שאינו הגרסה המימית שמוגשת במרבית בתי המלון הגדולים. העיצוב של חדר האוכל נעים ומזמין גם הוא, עם גופי תאורה מרשימים ופרחים טריים שמקשטים כל שולחן.

מזנון ארוחת הבוקר במלון התיאטרון. עשיר ומוקפד

מזנון ארוחת הבוקר במלון התיאטרון. עשיר ומוקפד

הודות למיקומו בשכונת טלביה תמצאו במרחק הליכה מהמלון מגוון גדול של מסעדות ובתי קפה. קצרה היריעה מלהרחיב על כולם, רק נספר שבמרחק הליכה קצרצרה מן המלון נמצאים 3 מוסדות קולינריה ירושלמית שמכל אחד מציע חוויה שונה בתכלית. מסעדת טלביה, שממוקמת גם היא ברחוב שופן, משתייכת לקבוצת מחניודה. המסעדה הרומנטית שהפכה לשם דבר מציעה תפריט מהמטבח הצרפתי, אבל לא אכלנו בה אז לא נוכל לדווח על טיב האוכל.

בבית הנסן, עליו כבר כתבנו, נמצא בית הקפה של משק עפאים. בית הקפה שוכן בחלל אבן מקסים עם גינה שלווה ויפה. לא רק תפאורה יפה יש כאן אלא גם אוכל טוב שמבוסס על ירקות אורגניים ועל הגבינות המופלאות של המשק שבערבה. אכלנו כאן קרואסונים נהדרים שממולאים בפלפלים ועגבניות חרוכים עם ביצה עלומה או במנגולד ותרד עם גבינה בשלה,  שניהם לוו בירקות חתוכים ומתובלים שהיו נפלאים וכריך מושלם של חביתת ירק עם לימון כבוש וממרח כוסבר. התפריט כולל עוד כריכים, סלטים, גבינות ומעט מנות חמות.

מוסד קולינרי נוסף במרחק חמש דקות הליכה מהמלון הוא הגלידריה מוסלין שמול בית הנשיא. מדובר בגלידריית בוטיק זעירה שקל לפספס כשחולפים לידה ברחוב הנשיא, שלה סניפים נוספים בירושלים. זוהי גלידריה באוריינטציה צרפתית, שמיוצרת מחומרי גלם איכותיים כמו חלב, חלמונים, שמנת ופירות טריים. יש בה טעמים מסורתיים לצד טעמים יוצאי דופן כמו רוזטה מרציפן, זעפרן ושומשום שחור.

 

 

 

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו: