תפריט עמוד

שף מפורסם יעזור להביא תיירים לספרד

פראן אדריה, אחד השפים המפורסמים בעולם ובעליה של מסעדת אל בולי El Bulli הנמצאת כ-150 ק"מ צפונית לברצלונה, קיבל על עצמו לעזור לענף התיירות הספרדי שנקלע למשבר. תיירות אחראית ל-11% מהתוצר הלאומי הגולמי (תל"ג) של ספרד, אולם בעקבות המשבר הכלכלי העולמי חלה ירידה תלולה בהכנסות בתחום זה. באוגוסט 2009 ירדה כמות הלינות בספרד ב-5% לעומת השנה הקודמת, וזאת בנוסף ירידה של 5.5% ביולי השנה. כדי לנסות לשפר את המצב, נרתם אדריה לפרויקט משותף של בית הספר לעסקים בברצלונה ובנק מקומי גדול. בין השאר, הוא יעביר קורס על השימוש בגסטרונומיה כאמצעי למשוך תיירים ולהגדיל הכנסות. הרעיון עלה לאחר שניתוח שנערך בבית הספר לעסקים העלה כי לא די בשמש ובחופים כדי למשוך תיירים לספרד וכי דרוש דבר מה ייחודי ומפתיע. ההצלחה המסחררת של אדריה ומסעדתו משמשים השראה כיצד ניתן למשוך תיירים מרחבי העולם לפינה נידחת בצפון ספרד.

אדריה נחשב לאורים ותומים בתחום המטבח המולקולרי. המסעדה שלו פתוחה רק שישה חודשים בשנה, בשאר הזמן הוא עמל במעבדה על פיתוחים חדשים ומפתיעים. המנות שהוא מגיש באל בולי מעוצבות להפליא ומוגשות בלווית מזרקים, טפטפות וכפיות מיוחדות שבעזרתם הסועד מטפטף על המנה או מזריק לתוכה מיצוי של טעמים. אנדרה אחראי ליצירה של מנות יוצאות דופן, כמו ביצת שליו רכה במעטפת קרמל קשיחה. התוצאות, כך נראה, מצדיקות את המאמץ, שכן ספר ההזמנות של המסעדה מלא שנים מראש. עכשיו אדריה ישתמש בידע שצבר כמסעדן כדי ללמד אחרים כמה מרזי המקצוע, וחשוב לא פחות: פרק או שניים בהלכות יחסי ציבור.
לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.