|
ככל שהתארך היום בדיונות סוסוסבליי בדרום-מערב נמיביה, האור הפך "קשה" והאוויר התאבך. בדיוק אז החליט הצלם ההולנדי ברנרד ואן דיירנדוק, הרגיל יותר לסביבת הרי האלפים, לטפס על דיונת Big Daddy. בגובה 325 מטרים, זוהי הדיונה הגבוהה ביותר בסוסוסבליי ואחת הגבוהות ביותר בעולם. "במחצית הדרך למעלה", מספר דיירנדוק, "הפכתי לכתם זעיר בעולם מינרלי של קווים אדירים שפוסלו על ידי הרוח – תצוגה מושלמת של האדריכלות של הטבע. הצורות והצבעים היו דרמטיים מאוד. זה היה הטבע כשהוא מאורגן באופן מושלם. הדיונה בלטה בניגודה הגמור לאגן הניקוז הבהיר למטה, המכוסה בבוץ שהתבשל בשמש".
הברווז השחור-לבן אץ לו רץ לו על גבי המים, בעודו מנופף בעוז בכנפיו ומתיז לכל עבר, ונזקק לכמה וכמה מטרים כדי להתרומם לאוויר. הצלם הנורווגי שטיג פרוד אולסן הנציח את רגע ההמראה, באגם בצפון אלסקה. ברווזים שחורים-לבנים מצויים בעיקר בשלושה אזורי חוף באלסקה וברוסיה. הם חורפים בים ברינג.
עגורים יפנים אהובים מאוד על צלמים בשל האלגנטיות הרבה שלהם. ביפן מסמלים העופות הללו שלום, אריכות חיים, מזל טוב וגם נאמנות – מכיוון שהם חיים במונוגמיות במשך כל חייהם. הצלם ההולנדי יאן ורמיר נשבה בקסם ריקוד החיזור המרהיב שלהם ונזכר כיצד "הכוריאוגרפיה שלהם בשדה השלג היתה מושלמת". העגור היפני הוא הגדול במשפחת העגורים – גובהו 1.3 מטרים ומוטת כנפיו גדולה יותר משני מטרים. העגורים היפניים נמצאים בסכנת הכחדה חמורה וניתן למצוא אותם רק בצפון-מזרח אסיה. ביפן הם חיים בעיקר באי הצפוני הוקאידו, שם צילם אותם יאן. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
תחרות "צלם הטבע של השנה" מתקיימת זו השנה ה-42, ומשתתפים בה צלמים מקצוענים וחובבים מרחבי העולם. התחרות נחשבת לאחת היוקרתיות בעולם בתחומה, והיא מאורגנת על ידי המוזיאון הבריטי להיסטוריה של הטבע ומגזין Wildlife של בי.בי.סי. הנה 5 צילומים בולטים מן התחרות של 2006
פורסם 1.11.06
|
Array
(
)



.jpg)
.jpg)
