תפריט עמוד

צזיקי: סלט מלפפונים ביוגורט

צזיקי: סלט מלפפונים ביוגורט

מנת פתיחה חמצמצה-פיקנטית שמוגשת בכל טברנה ברחבי כרתים, והולכת מצוין עם פרוסות עבות של לחם טרי

החומרים: 

4 מלפפונים לא קלופים 

מלח 

2 גביעים של יוגורט (רצוי מחלב צאן) 

5-4 שיני שום קלופות וכתושות 

1 כפית סוכר 

3 כפות שמן זית

1 כפית חומץ
 
1/4 כוס שמיר קצוץ דק

ההכנה: 

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את היוגורט, השום, הסוכר, שמן הזית, החומץ והשמיר. מניחים במקרר למשך כשעה כדי שהטעמים יתאחדו. 

2. מגוררים את המלפפונים (עם הקליפה) במגררת גסה, מפזרים מעליהם מעט מלח, מערבבים ומניחים בצד למשך שעה, כדי שיפרישו נוזלים.
 
3. מערבבים את המלפפונים המגוררים בתוך תערובת היוגורט. טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. מגישים עם פרוסות עבות של לחם טרי או כמטבל לצד רצועות של ירקות טריים כמו גזר, פלפל ועוד.

האם היית ביעד הזה?

  • 1

    כן הייתי

  • 1

    לא, אבל מתכנן

  • 1

    לא מעוניין

    האם המאמר הזה עזר לך?

    עזר מאדדי עזרלא כל כך עזרכלל לא עזר





    מרכז ההזמנות של מסע אחר

    השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
    המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

    מרכז ההזמנות של מסע אחר

    טיסות במחירים שפויים - גאוני כמה שזה פשוט

    השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
    המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

    תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *