תפריט עמוד

פויקה: מתכונים לבישול בשטח

שתפו:

לא צריך הרבה כדי ליהנות מהטבע הישראלי. פינה שקטה ומוצלת, חברים טובים ואוכל טוב. ומה אוכלים בשטח? מומלץ: תבשילי קדרה שמכינים בסיר פויקה. הנה כמה מתכוני פויקה שישמחו כל טייל, גם את הצמחונים שבכם

עודכן 30.4.20

הצורך לצאת אל הטבע תמיד קיים. מה בסך הכול צריך הבן אדם? פיסת חוף שקטה ומבודדת, פינה שקטה ביער, אפילו עץ בודד בלב מדבר יתאים לקמפינג. אוהל, מחצלת, חברה טובה, אוכל טוב ,יין טוב, הכל טוב.

ואם כבר הזכרנו אוכל, שהוא מרכיב חשוב בכל טיול, אז פויקה הוא סוג הבישול שהכי מתחבר לקמפינג. פויקה, למי שלא יודע, זהו סיר מברזל יצוק, שייעודו העיקרי הוא בישול בשטח. הבישול נעשה בו לצד המדורה או ממש בתוכה, כשהחום מהאש מתפזר בצורה אחידה על כל פני השטח של הסיר, דבר המבטיח בישול אחיד ומושלם.

שיטת הבישול בפויקה מקבילה לבישול "על אש קטנה", והאיטיות הזאת מעמיקה את הטעמים ומחזקת אותם. וכיוון שמשך הבישול בסיר הפויקה ארוך יחסית, מיד עם ההגעה לאתר הקמפינג מומלץ לחלק תפקידים: יש מי שמקים את המאהל ויש מי שעושה את העבודה החשובה באמת ושוקד על הסירים…


סירי פויקה, קומקום לתה ובקבוק יין. מי צריך יותר מזה?

הנה שלושה מתכונים פשוטים וקלים להכנת תבשילי פויקה, באדיבות שפית הקמפינג שלנו, זהר ויסמן:

פויקה צמחוני

המצרכים:
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
בצל
4-3 תפוחי אדמה
2 בטטות
6 גזרים
ראש שום
1 לפת
1 קולורבי
מלח, פלפל שחור ואורגנו
בקבוק יין אדום (לבישול משתמשים בחצי בקבוק, בחצי השני אפשר להעביר את הזמן עד שהאוכל מוכן)
מים

אופן ההכנה: חותכים את הירקות לקוביות גסות ומניחים בסיר. מוסיפים חצי בקבוק יין אדום ומים עד כיסוי הירקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ואורגנו. ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים, כמו אזוב (זעתר). מכניסים את הסיר למדורה ומבשלים במשך שעה עד שעה וחצי.

פויקה בשר

המצרכים:
מגוון ירקות (כמו במתכון לפויקה צמחוני)
1 קילו בשר שריר (נתח 8) חתוך לקוביות גסות
1 קילו אוסבוקו פרוס
פפריקה מתוקה, מלח
3 בקבוקי בירה
מים

אופן ההכנה: חותכים את הירקות לקוביות גסות ומניחים בסיר. מניחים את הבשר מעל הירקות, מוסיפים את הבירה והמים עד כיסוי. מתבלים עם הפפריקה והמלח, שמים את הסיר במדורה ומבשלים במשך 3-2.5 שעות.

פויקה עוף

המצרכים:
כרעי עוף (לפי מספר הסועדים)
ירקות שורש (בטטה, גזר, תפוח אדמה וכדומה)
פטרוזיליה, בזיליקום
1/2 קילו אורז
כף מלח
פלפל שחור, עשבי תיבול לפי הטעם
מים

אופן ההכנה:
שמים מעט שמן בסיר ומוסיפים את כרעי העוף, משחימים אותם משני הצדדים. מוסיפים את הירקות, הפטרוזיליה והבזיליקום. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים במשך שעה וחצי. לאחר מכן, מוסיפים את האורז מעורבב עם כף מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול קצוצים, ומבשלים עוד 40 דקות לערך. בזמן הבישול יש לשמור על רתיחה עדינה (כלומר, כשמתקרבים לסיר שומעים בעבוע קל ולא עצבני), מוסיפים מים לפי הצורך.

ואחרי שאכלנו ונהנינו, הגיעה שעת הניקיונות. הדרך הטובה לנקות את הסיר היא למלא אותו במים ולהרתיח (אם צריך, אפשר לחזור על הפעולה עד שכל השאריות יורדות). לאחר מכן מייבשים את הסיר ומורחים אותו בשמן.

ואיפה תבשלו בשטח?

הנה כמה מאתרי הקמפינג האהובים עלי (חלקם בתשלום): חניון הלילה בכניסה למכתש הקטן, חניון הלילה בחוף פלמחים, חניון יהודיה, פארק גורן, חורשת בג'וריה בכניסה לנטור בדרום רמת הגולן וחוף אכזיב.
עוד אתרי פיקניק מומלצים בארץ

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: