תפריט עמוד

מה כדאי לעשות ולראות בסרי לנקה

שתפו:

עם ערים עתיקות, מקדשים מפוארים, חופים נפלאים וטבע פראי - האי סרי לנקה הוא אחד מיעדי הטיול המרתקים והמגוונים באוקיינוס ההודי. הנה כמה מהמקומות והחוויות שלא כדאי להחמיץ בסרי לנקה

עודכן 20.4.24

מרקו פולו, שביקר במקום או שניים בחייו, תיאר ביומניו את סרי לנקה כ"אי הטוב בעולם". הוא ציין את הנופים המגוונים להפליא שכוללים יערות גשם, הרים ירוקים, חופים בתוליים, מטעי תה נרחבים ועולם חי עשיר. כשמוסיפים לאלה את הערים העתיקות, השווקים הססגוניים, המקדשים יוצאי הדופן, המצודות המרשימות, הגנים היפים והמפגש עם האוכלוסייה המקומית מסבירת הפנים, אפשר בהחלט להבין את השם שבחר מרקו פולו. מתוך המגוון העצום של סרי לנקה, בחרנו כמה מקומות וחוויות שלא כדאי להחמיץ בעת הטיול באי.

לקריאה נוספת:


קוטפת עלי תה. מטעי התה המפורסמים של סרי לנקה | צילום: PhilipYb Studio / Shutterstock.com

שוק הדגים בנגומבו
כדי להיחשף לתרבות המיוחדת של סרי לנקה לא צריך להתרחק הרבה משדה התעופה. כל שצריך הוא לנסוע לעיר נגומבו (Negombo) המרוחקת רק נסיעה קצרה מנמל התעופה הבינלאומי של האי. נגומבו היא עיר נעימה, עם חוף יפה וסירות דייגים צבעוניות במים. כדי לספוג את האווירה המיוחדת כדאי לבקר כאן בשעות הבוקר, אז מתקיים שוק דגים גדול וססגוני. הסירות ששבות מהדייג חוזרות לנמל עמוסות בסחורה ופורקות את שללן. הדוכנים מתמלאים במהרה בדגים טריים – טונה, דגי חרב, סרטנים ועוד. סוחרים מרחבי סרי לנקה מגיעים למקום, מתמקחים וקונים, והחוויה מספקת מפגש אנושי מרתק.


סירות דייגים צבעונית בנגומבו | צילום: Gail Palethorpe / Shutterstock.com

מפגש אינטימי עם פילים בפינוואלה
גם כדי לחוות את אחת החוויות המרגשות בסרי לנקה לא צריך לנסוע רחוק. בעיירה פינוואלה (Pinnawala) יש מקום מיוחד – בית יתומים לפילים. האתר הוקם ב-1975 במטרה לספק מקלט לגורי פילים שנמצאו בגפם בטבע. המקום נפתח עם שבעה פילים יתומים, היום חיים פה עשרות פילים הזוכים לטיפול מסור ואוהב. את ההצגה גונבים גורי הפילים שקשה לא להתאהב בהם, אבל גם המפגש עם פיל בוגר הוא חוויה מרגשת. אל תחמיצו את האכלת הפילים, שמתקיימת שלוש פעמים ביום ומאפשרת לצפות בהם קצת יותר מקרוב.  בנוסף, פעמיים ביום המטפלים מובילים את הפילים לרחצה בנהר, והמראה של הענקים הללו משתובבים בנהר מקסים במיוחד.

האכלה של פיל צעיר בפינוואלה | צילום: DarAnna / Shutterstock.com

היכרות עם התרבות הסינהלית בקנדי
הסינהלים, צאצאיהם של מתיישבים שהגיעו לסרי לנקה מצפון הודו בשנת 500 לפנה"ס, הם הקבוצה האתנית הגדולה ביותר באי. אחת הערים ששמרו יותר מכל כל התרבות והמורשת העתיקה היא קנדי (Kandy), עיר הבירה האחרונה של מלכי סרי לנקה והבירה התרבותית והדתית של סרי לנקה בהווה. המיקום של קנדי, בלב אזור הררי, הופך אותה לחביבה על המטיילים וזו גם אחת הסיבות שהמסורת נשמרה כאן – העיר מוקפת ההרים מעולם לא נכבשה.

הטיול בעיר העתיקה של קנדי הוא חוויה לכל החושים. יש פה מבוך של סמטאות צרות גדושות במבנים עתיקים, מקדשים, חנויות תבלינים ומקומות אוכל. אחד מאתרי העלייה לרגל החשובים ביותר בעולם הבודהיסטי נמצא בקנדי – מקדש השן, בו על פי המסורת שמורה אחת משיניו של בודהה. המקדש המרשים,  שהוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו,  מוקף בבריכת מים ובחומות לבנות, והחלל הפנימי שלו מקושט בפסלים, ציורים ועיטורי זהב.


מקדש השן בקנדי. מאתרי העלייה לרגל החשובים ביותר בעולם הבודהיסטי | צילומים: שאטרסטוק

מטעי התה ונווארה אליה
התה של סרי לנקה מפורסם בכל העולם, ואחד המראות שמזוהים עם סרי לנקה יותר מכל הוא מטעי התה האינסופיים שלה. מטעי התה נמצאים באזור הגבעות שמסביב לעיר נווארה אליה. זהו אחד האזורים המושכים ביותר עם גבעות ירוקות עד קצה האופק, יערות עננים, אגמים, מפלים ומטעי תה. כדאי לבקר במפעל תה ולחזות בתהליך הייצור.

בליבה של ארץ הגבעות הירוקות נמצאת העיר נווארה אליה (Nuwara Elia), עיר קולוניאלית שנוסדה במאה ה-19 על ידי הבריטים שהתאהבו ביופיו של האזור ובמזג האוויר הקריר. הביקור בעיר, עם הבתים הוויקטוריאנים, האגם המלאכותי והפארק הירוק שבליבה, הוא כמו קפיצה קטנה לבריטניה.


מטעי תה ויערות באזור נווארה אליה. ירוק בעיניים

וניל וקינמון בחוות התבלינים של מטאלה
סרי לנקה היא לא רק ארץ התה, אלא גם ארץ התבלינים. באי הפורה גדלים רבים מהתבלינים המבוקשים בעולם, בהם וניל, קינמון, פלפל שחור ואגוז מוסקט. את כל התבלינים הללו, שאנחנו רגילים בדרך כלל לראות בתור אבקות בצנצנת במטבח, אפשר לראות בסרי לנקה בצורתם הטבעית – כצמחים חיים. אזור גידול התבלינים של האי הוא בסביבת העיירה מטאלה (Matale). כאן אפשר לבקר בחוות וגני התבלינים, לראות איך נראה עץ הקינמון, להריח את צמח הווניל המטפס על עצים וללמוד על ההיסטוריה של התבלינים בסרי לנקה.


בחוות התבלינים שבאזור מטאלה אפשר לראות את הווניל בצורתו הטבעית

מקדש המערות של דמבולה
בסרי לנקה יש לא מעט מקדשים בודהיסטים מרשימים, ואחד המרשימים שבהם הוא מקדש המערות של דמבולה (Dambulla), במידה רבה הודות למיקומו יוצא הדופן בתוך סלע תלול בגובה של 150 מטר בלב הג'ונגל. במתחם, המכונה גם מקדש הזהב, יש עשרות מערות אשר שימשו למגורי נזירים וחמש הגבוהות שבהן שימשו כמקדשים. תוכן של מערות המקדשים מעוטר להפליא עם ציורים ופסלי בודהה מהמאות ה-18-15, כולל פסל של בודהה שוכב חצוב בסלע שאורכו 15 מטר. המקום, שהוכרז כאתר מורשת עולמית, הוא אתר בודהיסטי דתי חשוב.


פסל של בודהה שוכב במקדש המערות של דמבולה

תצפיות וגנים במצודת סיגיריה
אחד מהאתרים המרשימים בסרי לנקה הוא מצודת סיגיריה (Sigiriya), השוכנת בראשו של סלע בגובה 200 מטר. המצודה, המכונה גם "סלע הארי", בשל ראשה שהיה מעוצב כראש אריה ענק, נבנתה במאה החמישית לספירה ושימשה למגוריו של המלך קסיאפה. הדרך אליה כוללת טיפוס ב-1,200 מדרגות תלולות – את הטיפוס מלווים ציורי קיר עדינים שצויורו על קירות הצוק. המאמץ להגיע לראש הסלע משתלם: מלמעלה נשקף נוף מרהיב של הרים מיוערים. המצודה מוקפת בגנים יפהפיים שבהם מזרקות ובריכות מים.


בריכות מים במצודת סיגיריה, הניצבת בראש סלע ומוקפת ביער עבות

נופש בחופי האי

אחרי הטבע, המקדשים, התרבות המרתקת והנופים הירוקים, מגיע הזמן לקצת נופש. סרי לנקה מתגאה בחופים חלומיים וטיול באי לא יהיה שלם בלי עצירה לפחות באחד מהם. אפשר להתמקדם במלון על החוף באחת מעיירות הנופש, למשל במארווילה (Marawila) או בפאסיקודה (Passikudah), וליהנות מפסק זמן רגוע על החול הלבן, לשחות במים הצלולים, לגלוש על הגלים, לשתות מיץ טרי ולצפות בשקיעה חלומית. מה שלא תבחרו לעשות ליד הים, אין ספק שזהו הסיום המושלם לטיול בסרי לנקה.

חוף בסרי לנקה. לשחות, לגלוש או פשוט להירגע על החול הרך

סרי לנקה: בולעים להבות, הולכים על אש

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: