תפריט עמוד

מתכון תורכי – איצ' פילאף

המטבח התורכי ידוע בעושר טעמיו. הפעם אנו מביאים מתכון לפילאף נהדר עם כבד עוף, פירות יבשים ותיבול נפלא

חומרים:
2 כוסות אורז פרסי קלאסי
4 כוסות מים רותחים
3 כפות צנוברים
2 כוסות מים קרים
6 כפות צימוקים
מלח ופלפל שחור לטעם
120 גרם כבד עוף חתוך לקוביות
1/2 כפית קינמון
2 כפות מלח
3 כפות מרגרינה
1 בצל גדול קצוץ
1 כוס מרק עוף
12 משמשים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כוס שמיר קצוץ

הכנה
מניחים את האורז בקערה גדולה, מוסיפים 2 כפות מלח ו-4 כוסות מים רותחים. מערבבים, מכסים בצלחת ומניחים עד לצינון המים. שוטפים ומסננים.
מטגנים עד הזהבה את הבצל ב- 2 כפות מרגרינה, מוסיפים צנוברים ואחר כך את האורז, מטגנים ביחד אגב ערבוב, עוד חמש דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים ו- 1 כוס מרק עוף, רצוי חמים, מערבבים. מוסיפים צימוקים, את המשמשים חצויים, וגם מלח ופלפל שחור.
במחבת מטגנים בכף מרגרינה את כבדי העוף, בוזקים סוכר, מטגנים עוד קצת ומוסיפים לאורז. מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים נספגים, מוסיפים את הפלפל האנגלי, הקינמון והשמיר הקצוץ ומערבבים . מכסים את הסיר ומנמיכים אש למינימום, רצוי להניח על משטח שמפזר את החום. משאירים כך 15 דקות, מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומניחים כך עוד 20 דקות. מערבבים בעדינות לפני ההגשה.
לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.