תפריט עמוד

מתכון: ממליגה רומנית

מתכון: ממליגה רומנית

יש משהו מנחם במיוחד באכילת ממליגה מהבילה ביום מושלג. למי שזוכר את הטעם מהטיול ברומניה ומתגעגע - הנה המתכון

הממליגה, אותה דייסת תירס סמיכה המלווה את הארוחות ברומניה, התחילה את דרכה כלחם לעניים. כל שצריך זה סיר עבה, קמח תירס, מים וסבלנות – ויש לכם ממליגה לתפארת.

אז למי שזוכר את הטעם מבית אמא או שזה עתה חזר מטיול ברומניה ורוצה לשחזר את הטעמים, הנה המתכון לממליגה:

החומרים:
1.5 כוסות קמח תירס
2.5 כוסות מים
2 כפות חמאה
כפית מלח
הצעה לשדרוג הטעם: חצי כוס גבינה צהובה או בולגרית מגוררת או גביע קוטג'

אופן ההכנה:
1. בסיר כבד (רצוי מברזל או מנחושת) מרתיחים את המים עם המלח.
2. מוסיפים לאט לאט את קמח התירס תוך כדי ערבוב נמרץ בכף עץ (חשוב!). ממשיכים לערבב עד שכל הקמח נבלע במים ועד לקבלת בועות.


תערובת התירס בדרכה להפוך לממליגה

3. מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים את החמאה לתוך התערובת וממשיכים לבחוש עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר. זה יכול לקחת קצת זמן, סבלנות.
4. מעבירים את התערובת לתבנית או לקערה ומניחים לה להתקרר. בשלב הזה, אפשר להוסיף מעל כל תוספת שתבחרו.

בתיאבון!


האם היית ביעד הזה?

  • 57

    כן הייתי

  • 22

    לא, אבל מתכנן

  • 14

    לא מעוניין

    האם המאמר הזה עזר לך?

    עזר מאדדי עזרלא כל כך עזרכלל לא עזר





    מרכז ההזמנות של מסע אחר

    השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
    המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

    מרכז ההזמנות של מסע אחר

    טיסות במחירים שפויים - גאוני כמה שזה פשוט

    השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
    המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *