תפריט עמוד

החומרים הדרושים

לבצק:

1/2 ק"ג קמח

2 ביצים

מים לפי הצורך

למילוי:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קטן חתוך לחתיכות קטנות

1 שן שום כתושה

1 כף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

1/2 כוס מים קרים

פלפל ומלח לפי הטעם

הכנה:

1. מניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכזו ושוברים לתוכה את הביצים. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בצק (הבצק צריך להיות נוקשה למדי). מכסים את הקערה במגבת ומשאירים בצד לחצי שעה.

2. מערבים את כל חומרי המילוי ומניחים במקרר לשעה כדי שהבשר יספוק את הטעמים.

3. מרדדים את הבצק לעלה דק (כ-3 מ"מ) וצרים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים ליצירת כיס. צובטים את הבצק למעלה כדי ליצור חוד.

4. בסיר גדול מרתיחים מים ומכניסים לתוכם את כיסוני הבצק. מבשלים במשך כ-10 דקות, מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

עוד מתכון מהמטבח הגאורגי:

סלט חצילים - מתכון גאורגי
סלט חצילים – מתכון גאורגי

האוכל הגאורגי נפלא. הוא מגוון, עשיר, מעניין ומעורר תאבון. קשה קצת לבחור אבל הפעם אנחנו מביאים מכל המטבח העשיר הזה מתכון לסלט חצילים על פי מסורת ההכנה הגאורגית

עוד על טיול בגאורגיה

The Best of Georgia - 4K

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו: