תפריט עמוד

מוסקה – יוון אצלכם על השולחן

המטבח היווני הוא מהסוג שנכנס לכם ללב, ואין כמו מוסקה כדי להביא את הטעמים של יוון הביתה. מתכון פשוט ומהיר למוסקה שתזכיר לכם את ניחוחות יוון

את המוסקה, אותו תבשיל נפלא של חצילים, בשר ועגבניות, אוכלים בכל אזור הבלקן, אבל המוסקה מזוהה במיוחד עם המטבח היווני. אז למי שמתגעגע לטעמים של יוון – הנה מתכון פשוט ומהיר למוסקה נהדרת. יאסו!

המצרכים:

2 חצילים בינוניים, פרוסים לפרוסות עבות
1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
1 תפוח אדמה גדול פרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
בצל קצוץ
500 ג' בשר טחון
(אפשר להשתש בבשר בקר טחון או בתערובת של בקר וטלה)
1/2 כוס עגבניות מרוסקות (שתי עגבניות מגוררות בפומפיה או מקופסה)
2 שיני שום קצוצות
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה:

1. מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים בשמן שתיים-שלוש דקות מכל צד. מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.

2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך והופך שקוף.

3. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת עם הבצל, מפוררים היטב ומטגנים יחד. כשהבשר משחים מוסיפים את השום הקצוץ, העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה כחמש דקות, טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מעט מים.

4. מסדרים שכבה של החצילים על תבנית, יוצקים מעליה מחצית מכמות הרוטב. מניחים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מעל הרוטב, יוצקים מעליה את שארית הרוטב ומכסים בשכבה נוספת של חצילים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

5. אופים במשך חצי שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 20 דקות.

בתיאבון!

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.