תפריט עמוד

ליד הצימר: ארוחות הבוקר הכי טובות בצפון

ליד הצימר: ארוחות הבוקר הכי טובות בצפון

בית קפה שמגיש 20 סוגי ארוחות בוקר מרחבי העולם, ארוחת בוקר בתוך גלריה לנפחות, בראנץ' אל מול הרי גלעד ומאפי בוקר פריזאיים בקיבוץ - אפסנו בשבילכם את ארוחות הבוקר הכי טובות בצפון, תענוג אמיתי אחרי לילה בצימר או לפני הטיול

ארוחת בוקר טובה היא סוג של פינוק ואחד התנאים החשובים לחופשה מוצלחת. אבל מה קורה כשבצימר שבו אתם מתארחים לא מגישים ארוחת בוקר או כשלא מתחשק להכין ארוחה בחופשה? זאת בדיוק הסיבה שאספנו בשבילכם המלצות למקומות בצפון, סמוך לאזורי הצימרים, שם מגישים ארוחות בוקר נהדרות. לצד ביצים, סלט וגבינות שתמצאו ברוב ארוחות הבוקר, במקומות המופיעים כאן תמצאו גם ארוחות פחות שגרתיות, עם טעמים מגוונים והרבה יצירתיות.

בית וקיט, לוחמי הגטאות

ארוחת הבוקר המוגשת בבית ההארחה בית וקיט כבר הפכה לשם דבר, ומושכת מטיילים רבים, גם כאלה שלא מתארחים כאן. הארוחה, המוגשת גם לקהל הרחב בכל יום שישי בבוקר, מורכבת ממנות שתצאו במקומות אחרים, כמו ביצים, גבינות, לחמים ודגים מלוחים. לצד אלה תמצאו כ-50 סוגי סלטים עשירים ומנות מיוחדות שמכינה השפית סוהילה, כולל תבשילים מהמטבח הערבי המסורתי, כמו פטאיר ומקלובה צמחונית, ומנות גליליות דוגמת פטריות במילוי גבינת עזים. לקינוח יש מגוון עוגות ומתוקים. האסתטיקה היא חלק מהחוויה של האירוח – המנות מונחות בכלי חרס ייחודיים על שולחן מרכזי, על השולחנות תמצאו שירים של חיים נחמן ביאליק והקירות מעוטרים בתמונות שחור-לבן משנותיו הראשונות של הקיבוץ.

סלטים ומטבלים מיוחדים בבית וקיט

סלטים ומטבלים מיוחדים בבית וקיט

איפה? קיבוץ לוחמי הגטאות, טלפון: 04-9933271

אחרי האוכל: עכו העתיקה, גן לאומי אכזיב, מבצר יחיעם

מועדון ארוחת הבוקר, שבי ציון

בנופים הכפריים של מושב שבי ציון מתבלטת מסעדת מועדון ארוחת הבוקר, שלמרות מיקומה היא בהחלט היתה משתלבת מצוין בתל אביב. את המסעדה פתחו לפני שש שנים גלעד, שהיה הבעלים של עסק מצליח של מוזיקה לאירועים, ומוריס, שהוא האחראי לצד הקולינרי של המקום. מאז העסק גדל והתפתח ובסופי שבוע תראו תורים ארוכים בכניסה, בהם עומדים אורחי הצימרים בגליל המערבי אזור לצד תושבי האזור.

מועדון ארוחת הבוקר. הסביבה כפרית, המסעדה אורבנית

מועדון ארוחת הבוקר. הסביבה כפרית, המסעדה אורבנית

כמו שניתן להבין מהשם, המקום מתמחה בארוחות בוקר, וגלעד מספר בגאווה שהתפריט הרחב שלהם הוא מהגדולים בארץ. יש להם עשרים סוגי ארוחות בוקר מסביב לעולם, כולן חלביות, ואף אחת היא לא ארוחה של חביתה, סלט וגבינות. יש, למשל, ארוחת בוקר סקנדינבית של ביצה עלומה ברוטב הולנדייז על לחם בריוש קלוי עם סלמון מעושן וגבינת שמנת; או ארוחת מזרח תיכון חדש המורכבת מסינייה של ירקות בטחינה אפויים בתנור עם ביצה רכה, סלט פלחי ירקות, לחם מחמצת וטחינה. גלעד אוהב במיוחד את הבוקר הבולגרי – מאפה בצק עלים במילוי גבינות ריקוטה פרסקה ומנצ'גו המוגש על מצע תרד, בצל ופטריות, פלפל קלוי, ביצה קשה ויוגורט עיזים. אוהבי המתוק יתענגו על פנקייקס עם סירופ מייפל, שוקולד או פירות יער, ולטבעונים יש ארוחת בוקר של עדשים שחורות, קוסקוס, עגבניות, בצל ועשבי תיבול, אספרגוס מאודה, פרחי כרובית בסומק, גוואקמולי, סלט עלים, לחמניות ומטבלים. ארוחות הבוקר מוגשות עד השעה 16:00, אז המקום הופך למסעדה חלבית עם דגש על פסטות ודגים.

במועדון ארוחת הבוקר תמצאו ארוחות בוקר לא שגרתיות מכל העולם

במועדון ארוחת הבוקר תמצאו ארוחות בוקר לא שגרתיות מכל העולם

איפה? הסירה 1, מושב שבי ציון, טלפון: 04-6893991

אחרי האוכל: עכו העתיקה, הגנים הבהאים בעכו, גן לאומי אכזיב

קפה רושקה, מתת

מצפה מתת, שנמצא בגליל העליון, משקיף מגובה של 840 מ' על נופים נפלאים של הרי הגליל, הגולן והים. הנופים האלה נראים היטב מהמרפסת של קפה רושקה, הממוקם בגלריה של חרש הברזל יובל תלם. את בית הקפה מנהלת  מירה'לה, אשתו של יובל, והוא קרוי על שם אמה. מירה'לה מכינה בעצמה את כל המנות המוגשות, בהן את ארוחת הבוקר המצוינת.

ארוחת לחם ומאזטים ברושקה | צילום: אנטולי מיכאל

ארוחת לחם ומאזטים ברושקה | צילום: אנטולי מיכאלו

אפשר לבחור בין שלושה סוגי קישים, כמו חצילים קלויים, ריבת בצל או בצל ופטריות, כולם מוגשים עם סלט. אפשרות נוספת היא הארוחה שנקראת הלחם של חיים, על שם אביה, שמאוד אהב לחם. ארוחה זו מורכבת מלחם ולחמניות מאפה בית ושישה סוגי מאזטים. אופציה בריאה וטעימה מאוד היא סלט קינואה טבעוני, הכולל חמוציות, עדשים מונבטות, ערמונים וגזר מגורד. המקום פתוח רק בשבתות, בין 17:00-11:00.

איפה? מצפה מתת, טלפון: 054-4371415

אחרי האוכל: מערת פער, הר מירון, גן לאומי ברעם

קפה רושקה. בית הקפה ממוקם בתוך הגלריה של יובל תלם ומציע תצפית נהדרת לנוף גלילי | צילום: ראובן קופיצ'ינסקי

קפה רושקה. בית הקפה ממוקם בתוך הגלריה של יובל תלם ומציע תצפית נהדרת לנוף גלילי | צילום: ראובן קופיצ'ינסקי

קפה יעלי, אניעם

מושב האמנים אניעם הוא מקום מקסים, ששווה לבקר בו במהלך טיול בגולן. יש כאן מדרחוב בסגנון אירופי, המשובץ בגלריות של אמנים החיים ויוצרים במקום. את הסיור במושב כדאי לפתוח בארוחת בוקר בקפה יעלי. את האנרגיות הטובות של יעלי אפשר להרגיש אפילו מרחוק, על אחת כמה וכמה כשמתיישבים לארוחת בוקר. השירות אישי וחמים וזו כבר פתיחה נהדרת לארוחה. הארוחות מגיעות בארבע וריאציות: ארוחת בוקר כפרית, שהיא ארוחת בוקר קלאסית של חביתה, סלט, גבינות ומטבלים; ארוחת בוקר מפנקת, הכוללת פוקצ'ה של ירקות קלויים עם שתי ביצי עין, או ארוחת בוקר איכרים, המורכבת מפריטטה של ירקות קלויים עם גבינות מלוחות וגבינות עזים. יש גם ארוחת בוקר בריאה ודיאטטית. כל הארוחות כוללות גם סלט, גבינות ומטבלים, המוגשים בכלים מתוקים בצורת לבבות. המנות נדיבות במיוחד, כך שכדאי להגיע רעבים (או לחלוק).

ארוחת הבוקר של יעלי. המטבלים מוגשים בכלי לבבות והאווירה חיובית במיוחד | צילום: בן כהן סטודיו דרור כץ

ארוחת הבוקר של יעלי. המטבלים מוגשים בכלי לבבות והאווירה חיובית במיוחד | צילום: בן כהן סטודיו דרור כץ

איפה? אניעם, טלפון: 04-6821855

אחרי האוכל: טיול בין הגלריות של מושב אניעם, מעיינות עדן, שמורת גמלא

רוטנברג ומאפיית מלכה כהן, גשר

רוטנברג היא אחת המסעדות הייחודיות בארץ. זוהי מסעדת שף עם תפריט מצומצם, העושה שימוש ברכיבים עונתיים ומקומיים, שרובם גדלים בגינה הצמודה. למרות (ואולי בגלל) מיקומה הנידח, רוטנברג מצליחה לשמור על קהל נאמן של מעריצים. זהו מקום נהדר לפתוח בו את היום, על המרפסת המשקיפה לנוף נפלא של הרי גלעד. לפני כשנה נפתחה בצמוד למסעדה מעדנייה ומאפייה בשם מלכה כהן, המספקת את התוצרת למסעדה. במסעדה ובמאפייה מוגשות ארוחות בוקר מופלאות.

ארוחת הבוקר שמוגשת ברוטנברג היא עניין רציני. זהו בראנץ' זוגי המוגש בשישי ושבת, שאין לו אח ורע במסעדות בארץ, בכמות, במגוון ובאיכות. לשולחן מוגשים בשרים, דגים ופירות ים, גבינות של ברקנית, ביצים, לחמים ומאפים, סלט וירקות קלויים וקינוח, וכדי לסחרר את הראש עוד קצת, הארוחה מלווה בכוס קאווה או סנגריה. המנות משתנות כל שבוע, בהתאם למצב הרוח של השף, העונה ומצב הגידולים בגינה. על הברנץ' תשלמו 180 שקל לזוג.

הבראנץ' של רוטנברג. הכל מקומי, טרי ועונתי

הבראנץ' של רוטנברג. הכל מקומי, טרי ועונתי | צילום: אפיק גבאי

במאפיית מלכה כהן מוגשת בימי חמישי ושישי הגרסה החלבית והפחות דקדנטית (אך לא פחות טעימה) של הארוחה הזו, עם מאפים, גבינות, ביצים, לחמים, ריבות, מטבלים, סלט, ירקות קלויים, דבש של איילת השחר וקינוח. הארוחה כשרה ומחירה 100 שקל לזוג.

זה הנוף שנשקף מהגינה של רוטנברג

זה הנוף שנשקף מהגינה של רוטנברג | צילום: אפיק גבאי

איפה? גשר הישנה, טלפון: 04-6752237

אחרי האוכל: חצר גשר הישנה, אתר נהריים, גן לאומי כוכב הירדן, עמק המעיינות

קפה יודפת

קפה יודפת אמנם ממוקם במרכז מסחרי, אבל זהו מרכז מסחרי מיוחד, כצפוי ממקום כמו יודפת. את המספרה, הבנק והמינימרקט מחליפים כאן עסקים ייחודיים, כמו שטיחים ומוצרי טקסטיל ארוגים ביד, של תכשיטים בעבודת יד, חנויות של תוצרת מקומית ועוד. גם הנוף שונה – המרכז המסחרי של יודפת משקיף לנוף גלילי פסטורלי. מהנוף הזה נהנה מי שיושב במרפסת היפה של קפה יודפת. את המקום הקימה שרון פרז, שחלמה (וגם הגשימה) על בית קפה, מזמין ונעים, כזה שאפשר לשבת בו לפגישה עסקית או לשתות קפה עם חברה בזמן שהילדים משחקים בחוץ. האהבה ותשומת הלב ניכרות בכל פרט – מכלי ההגשה והעציצים, דרך המוזיקה ועד היחסים ההרמוניים בין העובדים.

ביצה עלומה עם סלמון כבוש על לחם בריוש, ארוחת הבוקר האהובה על שרון מקפה יודפת

ביצה עלומה עם סלמון כבוש על לחם בריוש, ארוחת הבוקר האהובה על שרון מקפה יודפת | צילום: שני הלוי

האהבה ניכרת גם באוכל המוגש במקום. תפריט ארוחת הובקר גדול ויצירתי, וכולל, לצד ארוחת בוקר קלאסית, מוזלי או שקשוקה, גם פריטטה עם מדליוני גבינת עזים; ארוחת בוקר טבעונית של בטטה ממולאת בכל טוב עם עדשים שחורות וטחינה; קרפ כוסמין במילוי מנגולד, בצל מקורמל וגבינה הולנדית או פרנץ' טוסט מתוק. המנה האהובה על שרון היא ביצה עלומה עם סלמון טרי שנכבש במקום המוגשת על לחם בריוש משובח.

מול הנוף הזה תוכלו לפתוח את היום בקפה יודפת

מול הנוף הזה תוכלו לפתוח את היום בקפה יודפת | צילום: שני הלוי

איפה? מרכז בואכה יודפת, יודפת, טלפון: 04-8225860

אחרי האוכל: יער הקופים (צמוד למרכז המסחרי), שמורת הר עצמון, שמורת יער הסוללים

תושה בייקרי, קיבוץ ראש הנקרה

בפינה הצפונית-מערבית של ישראל, בקיבוץ ראש הנקרה, נמצאת קונדיטוריה קטנה, שמאז פתיחתה לפני שנה וחצי הפכה לסיפור הצלחה. בקונדיטוריה תושה של החברים  שחף אברהם ותומר סוויסה לא תמצאו ארוחות בוקר קלאסיות, אבל יש בה מאפים מענגים שיסדרו לכם את הבוקר. אפשר לאכול אותם במרפסת הצמודה או לקחת אתכם לפיקניק באזור. מה שמייחד את המקום הוא איכות חומרי הגלם, שניתן היה לצפות לה בפטיסרי פריזאי ולא בקונדיטוריה בקיבוץ בשפיץ של הפריפריה. הכל, אבל הכל, נעשה במקום. בשונה מקונדיטוריות אחרות, גם יוקרתיות, תומר ושחף מייצרים לבד את בצק העלים, את מחיות האגוזים ואת מחיות הפרי, וזה מסביר למה הם נמצאים כמה רמות מעל השאר.

מאפה בצק עלים ופטל בתושה. פתיחה מושלמת ליום

מאפה בצק עלים ופטל בתושה. פתיחה מושלמת ליום

אז מה תמצאו כאן? מה שהראש היצירתי של תומר ושחף העלה באותו יום. למשל, מאפה פסטו קשיו, מאפה חצילים ונענע, מאפה עגבניות ופרמזן או קיש תרד וקשקבל. יש גם מאפים מתוקים מצוינים, כמו מאפה בצק עלים עם פטל, מאפה שוקולד וחמאת בוטנים, עוגת בטטה פקאן, טארט שזיפים ונקטרינות עם קרם שקדים ושלל עוגות מוס מפתות. גם המאפים הקלאסים, כמו קרואסונים, עוגות שמרים ובורקסים, ישאירו אתכם עם טעם של עוד.

מאפי בוקר מפתים בתושה. הבחירה קשה

מאפי בוקר מפתים בתושה. הבחירה קשה

איפה? קיבוץ ראש הנקרה, טלפון: 052-8399795

אחרי האוכל: ראש הנקרה, גן לאומי אכזיב, מערת קשת

האם היית ביעד הזה?

  • 2

    כן הייתי

  • 0

    לא, אבל מתכנן

  • 0

    לא מעוניין

האם המאמר הזה עזר לך?

עזר מאדדי עזרלא כל כך עזרכלל לא עזר





מסע אחר - המרכז לנסיעות

מרכז ההזמנות של מסע אחר

טיסות במחירים שפויים - גאוני כמה שזה פשוט

השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

מרכז ההזמנות של מסע אחר

טיסות במחירים שפויים - גאוני כמה שזה פשוט

השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

code

מסע אחר - המרכז לנסיעות