תפריט עמוד

יותר סושי, פחות טונה

את שנת 2012 סיימו בשוק הדגים של טוקיו בשיא עולמי חדש: טונה כחולת סנפיר במשקל של 222 ק"ג תמורת המחיר הגבוה ביותר אי פעם – 155 מיליון ין, שהם יותר ממיליון וחצי דולר! אבל מאחורי המספרים המסחררים הללו מסתתר סיפור סביבתי עגום. הטונה כחולת הסנפיר פופולרית מאוד במטבח היפני, ובשרה משמש להכנת מנות של סושי וסשימי. דגים צעירים, שבשרם נחשב טעים במיוחד, ניצודים בכמויות אדירות, והדבר פוגע בסיכויי הרבייה של האוכלוסייה. הדיג המוגבר אחראי לתוצאות מעוררות דאגה: על פי דו"ח בינלאומי שהתפרסם לאחרונה, אוכלוסיית הטונה כחולת הסנפיר הידלדלה בשנים האחרונות בלא פחות מ-96 אחוזים, דבר המעמיד אותה כעת בסכנת הכחדה חמורה.

טונה כחולת סנפיר יכולה להגיע לממדים עצומים – דגים במשקל של 300 ואפילו 400 ק"ג אינם חזיון נדיר. היא נחשבת לשחיינית מעולה, ומחקרים מתעדים דגי טונה ששוחים למרחקים עצומים, אפילו מקצה אחד של האוקיינוס לקצהו השני. המין החביב על היפנים הוא טונה כחולת סנפיר פסיפית, שחיה באוקיינוס השקט (מינים אחרים חיים באוקיינוס האטלנטי ובאוקיינוס ההודי), ובמהלך חייה היא נודדת בין חופי מקסיקו לחופי יפן, שם נמצאים אתרי הרבייה. דיג של דגים צעירים, שטרם יצאו למסע הנדידה הארוך לעבר יבשת אמריקה, אחראי להשמדה העצומה של מין זה ולהבאתו לסף הכחדה. ארגונים סביבתיים קוראים ליפן להגביל את הכמויות המותרות לדיג, ולאסור כליל על תפיסתם של דגים צעירים. חומר למחשבה בפעם הבאה שאתם מזמינים במסעדה סושי עם טונה…

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.