תפריט עמוד

ביגוד חורפי: המלצות לביגוד ביעדים קרים

שתפו:

כדי שתיהנו מחופשת הסקי או מכל טיול חורפי אחר, חשוב להתלבש נכון ולהצטייד בבגדים מתאימים. הנה כמה המלצות שיעזרו לכם להרגיש חמים ונעים גם כשהטמפרטורה צונחת עמוק מתחת לאפס

עודכן 13.10.18

החורף הישראלי, גם ברגעיו היותר סוערים, לא באמת מכין אותנו למה שמחכה לנו בתקופה הזאת באירופה או בצפון אמריקה, עם טמפרטורות שיורדות עמוק מתחת לאפס, שלג כבד ורוחות מקפיאות. בין אם אתם מתכננים לצאת לחופשת סקי, רוצים לטייל בטבע או ליהנות מחופשה עירונית בחורף, כדי שלא תסבלו – ומי מאיתנו רוצה לסבול בחופשה? – צריך לדעת איך להתלבש נכון ואז להצטייד בהתאם.

כמובן שחופשת סקי שונה מאוד מחופשה עירונית, אבל בשני המקרים, לבוש נכון יעזור לכם להתמודד עם הקור, השלג והרטיבות. אנשים המתנסים בסקי בפעם הראשונה מעדיפים לשכור ציוד, והמנוסים, שיוצאים לסקי בכל שנה, מצוידים בדרך כלל בכל מה שצריך. לכן נתמקד במה כדאי ללבוש לפני הסקי או אחריו, לבוש שיכול להתאים בהחלט גם לטיולי חורף מסוגים שונים, כולל קפיצה לפריז או ללונדון בעיצומו של החורף. הרי גם אם סיימתם יום ארוך של גלישה באתר סקי, לא תרצו להיכנס בערב לבר בחליפת הסקי, מה שאתם זקוקים לו בשלב הזה של היום זה מעיל חורפי מבודד ואיכותי. וגם במהלך הסקי, אם אתם לא לבושים בביגוד תרמי ובמעיל מתאים, כשאתם עולים ברכבל פתוח, הרוחות המקפיאות עלולות לגרום לכם לחלות, ואז הלכה כל חופשת הסקי. לא נעים.

בין אם אתם מתכננים לצאת לחופשת סקי, רוצים לטייל בטבע או ליהנות מחופשה עירונית בחורף, צריך להצטייד בביגוד מתאים

בין אם אתם מתכננים לצאת לחופשת סקי, רוצים לטייל בטבע או ליהנות מחופשה עירונית בחורף, צריך להצטייד בביגוד מתאים | צילומים: שאטרסטוק

עד כמה שזה נשמע מוזר, קור זה לא דבר חד משמעי ומוחלט. יש מי שרועד בעשר מעלות צלסיוס, בעוד האחר מסתובב בחוץ בחולצה קלה. לכן, כשאתם מתכננים טיול חורפי תחשבו איך אתם מרגישים בקור ולאיזו רמה של הגנה תזדקקו.

שיטת השכבות

לאן שלא תיסעו ואיזו פעילות שתתכננו, אחד הדברים החשובים ביותר לדעת הוא שכדי לשמור על חום הגוף, לדאוג לבידוד, נידוף הזיעה וגמישות תנועה יש להתלבש בשיטת השכבות. מלבד שאר היתרונות, כשאתם נכנסים למקום מחומם (ובארצות קרות מקומות מחוממים לטמפרטורות גבוהות מאוד) תוכלו לפשוט את השכבות העליונות ולהרגיש בנוח בין אם אתם יושבים במסעדה או בבר או מבקרים במוזיאון.

שיטת השכבות מאפשרת להתקלף מהשכבות המיותרות בהתאם למיקום ולתנאי מזג האוויר

שיטת השכבות מאפשרת להתקלף מהשכבות המיותרות בהתאם למיקום ולתנאי מזג האוויר

שיטת השכבות מאפשרת להתקלף מהשכבות המיותרות (ולכן היא גם נקראת "שיטת הבצל") בהתאם למזג האוויר. אופי השכבות נקבע על פי תנאי הסביבה שבה תהיו – מובן שטמפרטורה של מינוס 20 דורשת פריטי לבוש שונים מאלו שבטמפרטורה של חמש מעלות מעל האפס. יש להתחשב גם בסוג הפעילות שתבצעו – אם אתם מתכננים פעילויות ספורטיביות תבחרו ביגוד שונה מזה שבישיבה פסיבית.

אז איזה שכבות לובשים? בדרך כלל מדובר בשלוש שכבות:

שכבה ראשונה: ביגוד תרמי

השכבה הבסיסית שאותה לובשים ישירות על הגוף נקראת שכבת הבסיס (Base Layer) והיא כוללת ביגוד תרמי. המטרה של הביגוד התרמי היא בידוד ראשוני ונידוף של הזיעה. ביגוד תרמי משמש מעין "עור שני" ולכן עליו להיות צמוד לגוף ולעקוב אחרי קווי המתאר. עם זאת, חשוב שלא יהיה צמוד מדי לגוף כדי שלא להפריע לתנועה. על הבגד להיות נעים למגע וקל משקל, שיהיה קל לניקוי ולא יתפוס נפח גדול מדי בתיק או במזוודה. כדי לוודא שאתם בוחרים את הביגוד התרמי המתאים ביותר, אל תתייחסו רק לסעיף המחיר, חשוב להתייעץ עם המוכרים בחנות לגבי יכולת הבידוד ונידוף הזיעה והאם הם מתאימים לסביבה שאתם נוסעים אליה ולאופי הפעילות שתעסקו בה במהלך החופשה.

המלצה לחולצה טרמית: חולצה טרמית של DESERT SNOW PRO, מחממת ונעימה למגע על הגוף, מתאימה לפעילות ספורטיבית גם במזג אוויר קר.

שכבה שנייה: שכבה מבודדת

השכבה השנייה יוצרת  בידוד בין הגוף לסביבה כך שחום הגוף לא "יברח" החוצה. כשבוחרים את השכבה הזאת יש להתחשב בעובי השכבה, בתנועת האוויר שבתוכה ובהרחקת הזיעה והלחות מהגוף הלאה. כיום, איכות הסיבים ויכולות הביגוד מאפשרות לרכוש שכבות לבוש דקות וקלות, שמספקות רמת בידוד גבוהה לא פחות מבגדים עבים וכבדים. השכבה השנייה יכולה להיות מורכבת ממספר רב של אפשרויות, ואף להיות בנויה מכמה שכבות, תלוי בטמפרטורה החיצונית. למשל, חולצת מיקרו פליס או מעיל פוך/בידוד סינטטי, ובקור קיצוני אפילו שניהם. כמובן שמעיל הפוך יכול לשמש גם כשכבה חיצונית ברוב המקרים, אך אין לו את ההגנה שנדרשת מגשם ומשלג.

חולצת פליס מומלצת: GECKO של המותג Jack Wolfskin, קלת משקל ומספקת בידוד מצוין.

חולצת פליס GECKO של Jack Wolfskin, קלת משקל ומספקת בידוד מצוין

חולצת פליס של Jack Wolfskin, קלת משקל ומספקת בידוד מצוין | צילום מוצרים באדיבות ריקושט

שכבה שלישית: מעיל

תפקידה של השכבה השלישית, החיצונית ביותר, הוא להגן עלינו מרוחות וממים. קיימים שני סוגים עיקריים של מעילים: הארד-של (Hardshell) וסופט-של (Softshell).

מעילי הארד-של יוצרים מעין שריון, הגנה קשיחה, והם אטומים לחלוטין לרוחות ורטיבות (שלג, קרח, גשם, ברד וכדומה). לעומתם מעילי סופט-של קלילים יותר והם אמנם מגנים מרוחות ומרטיבות אבל לא באופן מוחלט כפי שעושים זאת המעילים מהסוג הראשון. היתרון הגדול שלהם הוא בקלות ובנוחות התנועה, ביכולת הנשימה הגבוהה. מצד שני, אם אתם זקוקים להגנה מוחלטת ממים אין ספק שההארד-של הוא המעיל בשבילכם, וגם האמירה שסופט-של יותר אופנתי לא בהכרח נכונה. ישנם סוגים רבים של מעילי הארד-של שהם מה שנקרא "מעילי גשם", כלומר עשויים משכבה דקה, שאטומה לרוח ומים ומתקפלת לגודל קטן מאוד, ישנם מעילים ספורטיביים עם כיסים, רוכסנים ובדים שונים שמתאימים את עצמם לסוג הפעילות, חלקם בגזרות אופנתיות וצבעים, אחרים כבדים יותר עם כיסים גדולים ותוספות כמו פרווה סינטטית, שאינם מתאימים לפעילות ספורטיבית. בקיצור, זהו עולם שלם, מורכב ומגוון, והתייעצות עם המוכר בחנות תעזור לכם להחליט על סוג המעיל הנחוץ לכם.

Element 2 של Jack Wolfskin - מעיל סופט-של גמיש המאפשר תנועה מלאה

Element 2 של Jack Wolfskin – מעיל סופט-של גמיש המאפשר תנועה מלאה

המלצה לסופט-של: Element 2 של המותג Jack Wolfskin – סופטשל אופנתי לגברים, עשוי מבד נושם, אטום לרוח ודוחה מים, עם בידוד פליס פנימי. המעיל גמיש ומאפשר תנועה מלאה והוא נעים למגע על הגוף.

המלצה למעיל אטום ומבודד טכני: TROPOSPHER, אף הוא של Jack Wolfskin. המעיל הזה מספק הגנה מושלמת מפני קור, גשם, שלג ורוחות, הוא משלב בידוד של פוך טבעי עם בידוד סינטטי לשמירה על חום הגוף.

ואם אתם מעדיפים מעיל אטום ומבודד עם נגיעות אופנתיות, POINT BARROW של ג'ק וולפסקין עשוי מבד נושם ומבודד גם בתנאי קור קיצוניים, עם שרוולים למניעת כניסת קור ושמירה על חום הידיים וכובע מתנתק עם פרווה סינטטית.

מעיל הארד-של POINT BARROW של ג'ק וולפסקין, מבודד גם בתנאי קור קיצוניים, עם עיטור של פרווה סינטטית

מעיל הארד-של POINT BARROW של ג'ק וולפסקין, מבודד גם בתנאי קור קיצוניים, עם עיטור של פרווה סינטטית

באיזה סוג מעיל שלא תבחרו, חשוב לוודא שהמעיל אינו צמוד מדי ושהוא לא מועך את השכבות שמתחתיו – מעיל צמוד מדי יהרוס את היכולת של השכבות המבודדות ללכוד את האוויר, דבר שיגרום לתוצאה הפוכה ממה שרציתם להשיג.

מכף רגל ועד ראש

אחרי שדאגתם לטורסו, אל תשכחו את שאר חלקי הגוף. קחו אתכם לטיול החורפי מכנסיים תרמיים, גרביים טרמיות או מצמר מרינו, כובע וכפפות. ככל שהשהות המתוכננת בקור ארוכה יותר, חשוב יותר להקפיד על ציוד איכותי ומתאים לסביבה. הכובע צריך לבודד ולנדף זיעה ורצוי שגם יגן עליכם בפני רוחות. באשר לכפפות, אם אתם מתכננים לשהות זמן רב בחוץ, בטמפרטורות נמוכות מאוד, גם כאן תזדקקו לשיטת השכבות כדי לשמור על חום האצבעות וכפות הידיים – כפפה תרמית ומעליה שכבת בידוד ושכבה אטומה למים (ברוב הכפפות שתי השכבות הללו מגיעות ביחד).

ואחרי שדאגתם לגוף, אל תשכחו להצטייד בכובע מחמם וכפפות איכותיות

ואחרי שדאגתם לגוף, אל תשכחו להצטייד בכובע מחמם וכפפות איכותיות

ומה עם הגרביים? לגרביים יש כמה תפקידים: חימום כף הרגל, נידוף זיעה, מניעה משפשוף בתוך הנעל ועוד. חשוב לוודא שהגרב שתבחרו תהיה מצוידת באזורי ריפוד, שיש לה יכולת אחיזה כדי למנוע החלקה בתוך הנעל ושהיא מפחיתה או מונעת ריחות רעים. בגרביים מנדפות זיעה אפשר להשתמש יותר מיום אחד מבלי לסבול מריחות לא נעימים. וכמובן, הקפידו שהגרביים יהיו ארוכות יותר מהנעליים. עכשיו צריך רק להוסיף צעיף או חם-צוואר ואתם מוכנים לצאת אל הכפור הגדול…

_____

תודה לאדי וולמן, מנהל מותגים ברשת ריקושט, על ההמלצות והעצות המועילות

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: