תפריט עמוד

החג במספרים

איך התחילה מסורת הנטיעות, איזה פרי מיובש מעדיפים ישראלים ומי חוגגת יום הולדת? טריוויה בסימן ט"ו בשבט

0.3 אחוז מתקציבו השנתי של משק בית ישראלי ממוצע מוקדש לרכישת פירות יבשים, תקציב הגדול ב־50 אחוז מההוצאה השנתית על כלי מיטה ומגבות ⇔ 56 אחוזים מהישראלים צורכים פירות יבשים בט"ו בשבט יותר מבכל יום אחר ⇔ 20 אחוזים מהישראלים מעדיפים משמש מיובש על פני יתר הפירות היבשים ⇔ 81 אחוזים מעדיפים שקדים ⇔ 2,440 טונות שקדים ו־3,200 טונות אגוזי מלך יובאו לישראל ב־2004 ⇔ קק"ל נטעה עד היום יותר מ־220,000,000 עצים על שטח של יותר מ־800,000 דונם ⇔ באתר "הקלק וטע" של קק"ל ממתינים 170,517 עצים לנטיעה ב־38 יערות שונים ⇔ מחיר עץ לנטיעה: 18 שקלים ⇔ כדי לקבל 10 קילוגרם של פירות יבשים צריך 60 קילוגרם של פירות טריים ⇔ בט"ו בשבט תר"ן (1890) יצא המורה והסופר זאב יעבץ בראש תלמידיו מבית הספר בזיכרון יעקב לנטיעה חגיגית והחל מסורת של נטיעות ⇔ ב־1908 הכריזה הסתדרות המורים והגננות באופן רשמי על היום כחג הנטיעות ⇔ ישיבתה הראשונה של האספה המכוננת נערכה ב־14 בפברואר 1949, ט"ו בשבט תש"ט. מאז חוגגת הכנסת בט"ו בשבט את יום הולדתה ⇔ התפוקה הכוללת של ענף המטעים הישראלי ב־2003 נאמדה ב־1,130,000 טונות, מהם 44 אחוזים פרי הדר. ענף ההדרים היה אז 22 אחוזים משטח המטעים, לעומת 47 אחוזים בשנות ה־80 של המאה ה־20 ⇔ פירות יבשים מכילים פי 5 קלוריות מפירות טריים ⇔ כדי לשרוף את הקלוריות שתצרכו באכילת 50 גרם אגוזי פקאן עליכם לנטוע עץ באדמה חולית, לנטוע שתילים ולנכש עשבים בגינה במשך שעה ולצאת לטיול רגלי של שעתיים.

עוד על ט"ו בשבט
מדריך לאירועי החג»
מסלול טיול בעקבות פריחת השקדיות בהרי יהודה»

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.