תפריט עמוד

גבינה אורגנית – מה זה?

צילום: Gregory Bergman

לפני כארבע שנים עבר בכנסת חוק שמסדיר את העיסוק בחקלאות אורגנית.
 
על הנושא אחראי משרד החקלאות באמצעות חברות פיקוח פרטיות: אגריאור, מכון אי.קיו.סי וסקאל ישראל. מגבנה שרוצה לקבל תעודה על אורגניות הגבינות פונה אל החברות, משלמת עבור הפיקוח ופועלת לפי התקן האורגני הישראלי.

הפיקוח מתחיל בגידול הצאן: העדר צריך לצאת למרעה רק בשטחים שאושרו על ידי חברת הפיקוח לפי התנאים המוכתבים בתקן (למשל שטחים שרחוקים מספיק משטחים חקלאיים מרוססים). גם השלמות המזון צריכות להיות אורגניות. טיפול וטרינרי כולל תרופות הומיאופתיות (ולא אנטיביוטיקה) וחיסונים לפי התקן. כמו כן, יש תקנות לגבי מרחב המחיה שיש לעזים ולכבשים. מכאן עוברים למגבנה: תוספים כמו בקטריות ואנזימים או פירות צריכים להיות אורגניים או מאושרים על ידי חברה שמפקחת שהם לא הונדסו גנטית. אם יש קווי ייצור מקבילים –  אורגני ולא אורגני –  יש לשמור על הפרדה בין התוצרת האורגנית ללא אורגנית.

האם היית ביעד הזה?

  • 0

    כן הייתי

  • 0

    לא, אבל מתכנן

  • 0

    לא מעוניין

    האם המאמר הזה עזר לך?

    עזר מאדדי עזרלא כל כך עזרכלל לא עזר





    מרכז ההזמנות של מסע אחר

    השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
    המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

    מרכז ההזמנות של מסע אחר

    טיסות במחירים שפויים - גאוני כמה שזה פשוט

    השוואת מחירי השכרת רכב בחו"ל
    המחיר המשתלם ביותר - בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *