במסגרת ציון 52 שנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין קוריאה הדרומית לישראל נערך אירוע קולינרי מיוחד בהשתתפות שגריר קוריאה בישראל, קים איל סו, ורעייתו מונקיונג סון. באירוע, שנערך במסעדת "ריבר" ברעננה, הוצגו קסמיו של המטבח הקוריאני, העשיר בטעמים ובתבלינים. המטבח הקוריאני נחשב בריא במיוחד והוא מורכב ממרכיבים טריים וטבעיים, עם שפע של ירקות בשלל צבעים. את המנות באירוע, בהן ביבימבאפ (אורז עם ירקות), פאג'ון (לביבות עשויות מבצל ירוק, קמח וביצרים) וצ'אפצ'ה (אטריות בטטה דקיקות ברוטב סויה עם ירקות ותבלינים) וסלט בולגוגי עם איטריות סובה הכינה סוקינג לי, קוריאנית שנשואה לישראלי, מומחית לרזי המטבח הקוריאני. המטבח הקוריאני ("האנשיק") מהווה נדבך חשוב בתרבות של קוריאה ומשקף את אופייה. הוא נחשב למטבח צבעוני ומתובל, כשאורז, דגים וירקות הם ממרכיביו המרכזיים. לרוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם, והבשרים דלי השומן מאודים או מבושלים. בין חומרי הגלם הפופולריים ביותר במטבח הקוריאני ניתן לציין את הקימצ'י – כרוב מותסס ברוטב צ'ילי אדום, שמוגש כתוספת בכל ארוחה ונחשב למאכל הלאומי, ואת הג'ינסנג, שמיוחסות לו סגולות בריאותיות.
|
בשורה קולינרית: המטבח הקוריאני בישראל
באירוע קולינרי מיוחד הוצג המטבח הקוריאני לישראלים. האוכל הקוריאני צבעוני, מתובל ונחשב לבריאותי, עם מרכיבים טבעיים וטריים |
Array
(
)