תפריט עמוד

בקלאווה – איך להכין

את המעדן התורכי הזה אין צורך להציג, הוא מוכר בכל רחבי המזרח התיכון, וגם אצלנו. קשה להתחרות בטעם של בקלוואה שזה עתה יצאה מהתנור, במיוחד כשהיא מוגשת לצד קפה תורכי חזק

חומרים

לבצק
12 עלי פילו
חבילת חמאה

למלית
3 כוסות אגוזי מלך טחונים גס
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון

לסירופ
1.5 כוסות סוכר
1 כוס מים


אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. בקערה מערבבים את חומרי המלית.
3. ממיסים את החמאה על אש קטנה או במיקרו.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים כל עלה פילו באמצעו כך שמתקבלים 24 עלים. מניחים עלה אחד בתחתית התבנית ומורחים אותו בחמאה מומסת, מניחים עלה נוסף, מורחים בחמאה וכן הלאה עד שבתבנית מונחים שמונה עלים זה על גבי זה. מפזרים מחצית ממלית האגוזים על העלה השמיני. מניחים עלה פילו על המלית, מורחים אותו בחמאה ומניחים עלה נוסף, וכך הלאה עד שמעל המלית מונחים שמונה עלים. מפזרים את שאר מלית האגוזים וממשיכים להניח את שמונת העלים האחרונים, כשכל עלה מורחים בחמאה מומסת.
5. חותכים בזהירות למעויינים ואופים כ-35 דקות, עד שהבקלאווה משחימה.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את הסוכר והמים בסיר וממיסים על אש קטנה. אחרי שכל הסוכר נמס מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה, ומיד מסירים מהאש.
7. כשהבקלוואה מוכנה מוציאים מהתנור ושופכים עליה את הסירופ בעודה חמה. מצננים ומגישים.

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.