22.05.12 שלום, אורח
הפכו לדף הבית רישום לאתר קבוצת מסע אחר המזוודה שלי מנויי המגזין אינדקס צרו קשר
מסע אחר
יעדים
המלצות
וידאו
מפות
בלוגים
פורומים
מומלצים בישראל
מגזין
ישראל
לחיות נכון
ספורט אתגרי
צילום
משפחות וילדים
מחלקה ראשונה
מכוניות רכב שטח סקי טיולים גיאוגרפיים ביטוח נסיעות מחלקת עסקים לקראת הטיול גלריות לימודים תיירות ונופש חברות נסיעות נבחרות חדשות תיירות
יעדים  >  אסיה  >  ישראל  >  גולן וחרמון  >  טיול צונן בנחל חרמון
 
מה בערוץ
>  כתבות מסע אחר
>  טיולים לשעת לילה מאוחרת
>  נצא אל היער
>  שימור אתרים
>  אדרנלין - אתגר בישראל
>  שביל ישראל
>  מסלולים וטיולים
>  יישובים קטנים בעין המצלמה
הרשמה לניוזלטר



הרשמו לאתר 
מסע אחר

וזכו בכרטיס טיסה לאירופה

מסע אחר קישורים
המומחים לגאורגיה

חברות נסיעות נבחרות
מיהן חברות הטיולים והנסיעות המובילות ובמה הן מתמחות?
http://www.masa.co.il/ind

להזמנת טיסות, חבילות ומלונות
בארץ ובכל העולם
www.masa.co.il

 

טיול צונן בנחל חרמון

טיול צונן בנחל חרמון
אל הצפון הירוק - חו"ל ביש..
אגדת חורף בגולן
מעיינות במורדות הגולן: טי..
הדפסה
שלחו כתבה
הערה למערכת
הוספת תגובה
הוספה למזוודה שלי
הורדה למחשב כף יד
התחבר אלינו בפייסבוק
טיול משפחתי בנחל הבניאס, הידוע גם בשם נחל חרמון, אחת מפינות הירק הקסומות במדינה. הנחל, שמתחיל את דרכו למרגלות הר חרמון, מנקז את המים מהמדרונות הדרומיים של ההר ומצפון הגולן ויוצר קניון ומפלים

הירשם/י לניוזלטר אתר מסע אחר "שבוע שבוע" - הרבה עניין וללא תשלום
עונה מומלצת: כל השנה

התאמת המסלול: לכל המשפחה

קושי המסלול: קל

אורך המסלול: כקילומטר וחצי

משך המסלול: שעתיים

מפה: מפת סימון שבילים מס' 1 "החרמון, הגולן ואצבע הגליל"

אופן ההגעה: ניסע בכביש 90 עד לקצה הצפוני של קריית שמונה בואך צומת המצודות. נפנה בכביש 99 ונחצה עמו את כל רוחבו של עמק החולה. קצת למעלה משני קילומטרים אחרי צומת שיאון תהיה פניה ברורה שמאלה לבניאס. שימו לב: המסלול עובר בתוך שמורת טבע מוסדרת ולכן הכניסה כרוכה בתשלום.

נדרשת הקפצת רכבים. כדי להעביר את הרכב לסוף המסלול יש לחזור בכביש 99 כקילומטר מערבה ולפנות שמאלה בדרך עפר עד לחניון, לפי השילוט המורה על מפל בניאס.

מי המפל גועשים ונופלים לבריכה גדולה

עין בניאס הוא השני בגודלו בין מעיינות הירדן, אחרי עיינות דן. הוא נובע למרגלות מערה וככל הנראה בעבר נבע מתוכה ממש. מימין למערה, גומחות חצובות בסלע וכתובת הקדשה לאל היווני פאן. פולחן פאן שהיה נהוג במקום הוא שהקנה למקום את שמו. כיוון שבערבית לא ניתן לומר פאנייס, שובש השם לבניאס. מעל המקדש קבר שיח' שבעיני הדרוזים מקודש לנבי חאדר- הנביא אליהו. 

מנקודה זו נצא במסלול המשולט לכיוון המפל. בדרכנו נחלוף על פני בריכות מים מלאכותיות ובהמשך על פני צמחיה טבעית סבוכה בה משתלבים עצי פרי נטועים - רימון, אגוז, משמש, גפן ועוד. 

השביל התלוי בבניאס עובר בקניון צר, ממש מעל נחל חרמון הגועש | צילום: שלמה קורצמנשטיין

בדרכנו נבקר בטחנת קמח פעילה המונעת מכוח המים - טחנת "מטרוף", טחנת הקמח היחידה בישראל שפועלת בכוח המים תוך שימוש בזרם המים החזק שבשמורה. גילה של הטחנה העתיקה אינו ידוע וחוקרים מעריכים כי היא פועלת ברציפות לפחות מאה שנה. עד קום המדינה פעלו בארץ טחנות קמח רבות המונעות בכוחם של המים. לטחנות אלו מתקן המטה את מפלס המים בשיפוע מינימלי ומפיל אותם בבת אחת דרך ארובה ליצירת לחץ מקסימלי. בתחתית הארובה פגעו המים בגלגל שיניים וסובבו אותו. גלגל השיניים מחובר בציר לאבן ריחיים, וזו מונחת על גבי אבן אחרת, קבועה במקומה. בין שתי האבנים מתבצעת הטחינה.

בדרך היפה נעבור גם על פני כמה מפלונים קטנים, בטרם נגיע למפל הגדול - מפל הבניאס המפל נחשב אחד המפלים המרשימים בישראל, והוא למעשה מפוצל לשני מפלים על ידי שורשיו של עץ דולב עתיק. מי המפל גועשים ונובעים לבריכה גדולה (הרחצה אסורה!) ואנחנו נזכה לצנן את גופנו ברסיסי המים שניתזים לכל עבר. מכאן, נחזור בשביל עד הגשר, מרחק של כמאתיים מטר, נחצה את הגשר עד לגרם מדרגות העולה אל מצפור המפל ממנו נזכה לתצפית מרשימה על המפל. משם נמשיך בשביל המטפס אל ראש הקניון, שבקצהו מגרש החניה.

    -




הירשם/י לניוזלטר אתר מסע אחר "שבוע שבוע" - הרבה עניין וללא תשלום
כתבות נוספות מגולן וחרמון

ברכת רם ברכת רם נבי חזורי וקלעת נמרוד נבי חזורי וקלעת נמרוד
ישראל, &area_id=15" style="font-size:11px;">עוד כתבות מגולן וחרמון
הדפסה
שלחו כתבה
הוסף תגובה

אל תחמיצו: השביל התלוי בבניאס
באביב 2010 נחנכה תוספת חדשה ומרתקת באתר הבניאס: השביל התלוי. השביל, שאורכו כ-80 מטר, תלוי בגדת הבזלת של הנחל, במקום שלא היה נגיש עד כה למטיילים. השביל עובר בקניון צר, בין קירות בזלת זקופים, ממש מעל נחל חרמון הגועש, ומאפשר לראות את הנחל מזווית חדשה ומעניינת. מסלול ההליכה בשביל הוא מסלול טבעתי הנמשך כ-45 דקות.  מחניון מפל הבניאס הולכים בעקבות השילוט במורד המוביל לשביל התלוי. יורדים במדרגות המובילות אל קניון הבזלת בתחילת השביל התלוי, ואחרי ההליכה בו ממשיכים במעלה הנחל עד למפל הבניאס. בתום הביקור במפל עולים במדרגות בחזרה לחניון המפל.



מידע נוסף על גולן וחרמון
המדריך המלא
כתבות
מפות
וידיאו
המלצות
מומלצים בישראל

מומלצים בישראל
black&white
black&white
למומלצים נוספים >
 


מופק ומנוהל ע"י מסע אחר אונליין   |   קבוצת underline - שיווק באינטרנט   |   Designed by