תפריט עמוד

מידע מעשי לקמבודיה

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד


אשרות ושגרירויות

ישראלים זקוקים לאשרת ביקור בקמבודיה. כיום ניתן להנפיק את האשרה במעברי הגבול ובשדה התעופה עם הנחיתה, בתשלום. (20 דולר לויזת תייר נכון ליוני 2010). יש להצטייד בתמונת פספורט. תוקף האשרה הוא לשלושים יום, וניתן להאריכה בפנום פן. כמו כן ניתן להנפיק אשרת ביקור מראש, בשגרירויות הקמבודיות במדינות השכנות. הדרך הנוחה ביותר היא למלא טופס בקשה לוויזה באתר משרד החוץ הקמבודי (www.mfaic.gov.kh) ולקבל את האשרה באי מייל. הנפקת אשרה דרך האינטרנט עולה 25 דולר.

אין נציגות קמבודית בישראל, ולישראל אין נציגות בקמבודיה. השגרירות הישראלית בתאילנד אמונה גם על קמבודיה.
כתובת: Ocean Tower II 25th Fl, Sukumvit Soi 19, בנגקוק
טלפון: 66-2-2049200

 


איך להגיע
אין טיסות ישירות מישראל לקמבודיה, ויש לטוס אליה מערים אחרות באסיה (בנגקוק למשל). רבים בוחרים לשלב את קמבודיה כחלק ממסלול יבשתי בדרום מזרח אסיה, בשילוב עם וייטנאם, לאוס ותאילנד.
 


מתי כדאי להגיע
בין נובמבר לפברואר כמות הגשמים פחותה ומזג האוויר נעים. ממרץ מתחילות הטמפרטורות לטפס מעלה, ובאפריל-מאי החום כבר כבד ומעיק. העונה הגשומה (בין יוני לאוקטובר) עלולה לגרום להצפות בדרכים לא סלולות, אך מאידך, שמורת אנגקור יפהפייה בתקופה זו, שבה תעלות ובריכות המים שבין המקדשים מלאות.
 


חיסונים
יש להתחסן לפני הטיסה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.


בטחון
מצב הביטחון בקמבודיה השתפר מאוד בשנים האחרונות, אך עדיין יש חשש למעשי אלימות ויש לפעול במשנה זהירות. רצוי לא לטייל לבד, בעיקר בשעות הלילה. סכנה נוספת היא המוקשים – לפי ההערכות בקמבודיה עדיין פזורים למעלה מארבעה מיליון מוקשים טעונים, בעיקר באזורים הכפריים. אסור בתכלית האיסור לסטות מן השבילים המסומנים ורצוי להיעזר בשירותיו של מדריך מקומי, בעיקר באזורים הכפריים.
 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכת תיירות
לשכת התיירות בבירה פנום פן
כתובת: Monivong Blvd, Khan Daun Penh #262
טלפון: 855-23 -216666

לשכת התיירות בסיאם ריפ
כתובת: #12A, Sivatha street, Svay Dongkum
טלפון: 855-63-760037


מטבע
ברוב המסעדות, המלונות וסוכנויות הנסיעות ישמחו לקבל תשלום גם בדולרים, בנוסף לאפשרות לשלם בכסף המקומי. הצטיידו בשטרות קטנים של דולרים, אחרת תזכו לקבל את העודף בריאלים. כספומטים ניתן למצוא במרבית הערים הגדולות, ובהם ניתן למשוך דולרים. כרטיסי אשראי מתקבלים בעיקר בחברות התעופה, במלונות היוקרה ובחנויות ומסעדות יוקרתיות.
 


הפרש שעות
קמבודיה מקדימה את שעון ישראל בחמש שעות.


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של קמבודיה היא 855.


תחבורה
באוויר: רבים בוחרים לעשות את הדרך בין פנום פן לסיאם ריפ בטיסה. יש טיסות פנימיות גם ליעדים נוספים כמו באטאמבאנג וראטאנאקירי.
אוטובוסים: יש מספר חברות אוטובוס לתיירים שמפעילות אוטובוסים נוחים למדי ואף ממוזגים שנוסעים בין היעדים התיירותיים.
מכונית: רבים מהכבישים בקמבודיה הם במצב רעוע למדי. ניתן ורצוי לשכור אופנוע או מכונית עם נהג.
שיט: בין הבירה פנום פן לסיאם ריפ יש אפשרות לוותר על הנסיעה בכבישים לטובת שיט על אגם טונלה סאפ, המעניין בפני עצמו. השיט נמשך כחמש שעות.
 

 

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל ואירועים

אוכל

המטבח הקמבודי דומה למדי למטבחים השכנים של תאילנד, לאוס ווייטנאם, אך מעט פחות מתובל. המרכיבים המרכזיים במטבח זה הם קארי, ירקות, אורז, נודלס ומרקים. מאכל מקומי נפוץ הוא Prahok, ממרח דגים מותסס שנעשה בו שימוש בתבשילים מקומיים רבים. כדי לערוך היכרות עם המטבח הקמבודי מומלץ לשוטט בין דוכני האוכל בשווקים – דרך זו גם אינה יקרה.
בערים יש מסעדות רבות בסגנון צרפתי.


אירועים ופסטיבלים
אפריל> ראש השנה הקמרי
בחגיגות שנמשכות שלושה ימים באמצע חודש אפריל הקמבודים מקשטים את בתיהם וממלאים את המקדשים במזון ומשקאות כמנחה לאל.

אוקטובר-נובמבר> יום ההולדת של המלך
האירוע נחגג ב-30 באוקטובר וב-1 בנובמבר במופע מרשים של זיקוקי דינור ליד הארמון המלכותי בפנום פן.

נובמבר> פסטיבל המים
הפסטיבל שנועד לציין את ההיפוך בכיוון הזרימה בנהר ה-Tonle Sap נמשך שלושה ימים ששיאם במרוצי סירות ובזיקוקי דינור.

 

 

 

אטרקציות ואתרים מומלצים


פנום פן (Phnom Penh)
פנום פן, שהייתה אחת מגני החמד של העידן הקולוניאלי, שוכנת על מפגש הנהרות מקונג, באסאק וטונלה סאפ. אפשר עדיין לראות את שרידי ההדר בבתים שליד נהר המקונג, אך בניינים רבים סובלים מהזנחה. עם זאת, בשנים האחרונות העיר נמצאת בפריחה מחודשת והתיירים חוזרים אליה. קסמה של העיר עדיין לא פג, ואפשר ליהנות מהאדריכלות הקולוניאלית. מהשדרות הרחבות, מהפארקים ומהטיילת שליד הנהר. העיר היא קטנה יחסית, אבל בצמתים כבר יש פקקים, אשר ילכו ויגדלו בקצב מדאיג. 

ארמון המלך ופגודת הכסף
הארמון הוא מקום מגוריו הרשמי של המלך ולרוב הוא סגור בפני הקהל הרחב. ניתן לראות את פגודת הכסף, אשר שמה ניתן לה על שום 5000 אריחי הכסף שברצפתה. כל אריח שוקל קילוגרם אחד. במקום מספר פסלי בודהה, המרשים שבהם עשוי כולו מזהב והוא בגודל אדם ושוקל 75 ק"ג. על הקירות שמסביב לקומפלקס כולו מצויר אפוס הראמאיאנה. הציורים במצב די עגום, אך עדיין אפשר ליהנות מיופיים. 

המוזיאון הלאומי
נמצא בסמוך לארמון במבנה אדום בסגנון קמרי מסורתי, שאי אפשר לפספס. במוזיאון אוסף טוב של אמנות קמרית, בעיקר פיסול, מהמאה הרביעית עד המאה ה-14. 

מוזיאון טואל סלנג
לא מדובר ממש במוזיאון. זהו בית ספר תיכון שהפך להיות בית כלא לאחר השתלטות של החמר רוז' ונודע בשמו, אס – 21. בדומה לנאצים, הקמר רוז' תיעדו כל דבר. על הקירות יש צילומים של אלפים רבים אשר נחקרו, עונו והוצאו להורג.


אנגקור (Angkor)
מוקד המשיכה העיקרי לתיירים בקמבודיה הם מקדשי האנגקור המפורסמים. מדובר בקומפלקס של מקדשים וארמונות שנבנו בין המאה התשיעית למאה ה-13 על ידי הקמרים. זהו האתר החשוב הארכיאולוגי החשוב ביותר בדרום מזרח אסיה והוא נחשב לאחד מההישגים הארכיטקטוניים המפוארים ביותר של האנושות. האזור מיוער ברובו וחלק מהמקדשים מסתתרים במעבה הג'ונגל.
שלושת המקדשים המעניינים ביותר הם מקדש אנגקור וואט, הבאיון וטה פרום, אך מומלץ להתרשם גם משאר המקדשים (בסך הכול ישנם כמאה מקדשים!). האתר הוכרז על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית.

אנגקור וואט (Angkor Wat)
המקדש המפורסם ביותר מבין השלושה, והמרשים מכולם. רבים בוחרים להגיע אליו בזריחה, אז הוא מואר באור אדמדם יפהפה, אך בשעת שקיעה מראה המקדש מדהים לא פחות. המקדש נבנה במאה ה-12 על ידי המלך סורייאוואראם השני לכבוד האל ההינדי וישנו ועל מנת שישמש כמקדש הקבורה שלו. 

הבאיון (Bayon)

המקדש נמצא בלב עיר המקדשים Angkor Thom והוא מפורסם ב-54 המגדלים שבו שמקושטים ב-216 פרצופים מחייכים שקשה לחמוק ממבטם. גם במקדש זה מומלץ לבקר בשעות הזריחה והשקיעה. 

טה פרום (Ta Prohm)

מקדש זה מסתתר בתוך הג'ונגל והוא הפחות משומר מבין השלושה. כאן כדאי לבקר בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות.

נקודת מוצא טובה לסיור במקדשים היא סיאם ריפ (Siem Reap), המרוחקת קילומטרים ספורים מהמקדשים. בעיר עצמה אין הרבה מה לראות ולעשות, אך יש בה שפע של גסטהאוסים זולים.


סיהנוקוויל (SIHANOUKVILLE)
עיר החוף העיקרית של קמבודיה. זה המקום לנופש רגוע באווירה נינוחה ורגועה. יש כאן חופים יפים של חול לבן ואפשר לצאת כאן לצלילה ולשנירקול. סיורי שיט יוצאים מכאן לאיים השכנים. כאן נמצא גם הנמל הימי היחיד של קמבודיה.


באטאמבאנג (Battambang)
זוהי העיר השנייה בגודלה בקמבודיה, שהמלחמה לא פגעה בה כפי שפגעה במקומות אחרים והמבנים הקולוניאליים שבה השתמרו. יש כאן מספר מקדשים מעניינים אבל הפעילות המומלצת ביותר היא סיור על שפת הנהר.


קראצ'ה (Kratie)
עיירה קטנה ומנומנמת על שפת נהר המקונג שלא נפגעה במלחמה והארכיטקטורה הצרפתית שבה נשארה כשהייתה. הסיבה העיקרית להגיע לכאן היא האפשרות לצפות בדולפיני איראוואדי הנדירים שקבעו את ביתם בנהר המקונג מצפון לעיירה.

 

 

 

המיוחדים של מסע אחר

המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל

ראטאנאקירי (Ratanakiri)
הביקור במחוז שנמצא בצפון מזרח קמבודיה מיועד לחובבי הטבע. ניתן ליהנות מכאן מהרים, יערות, נהרות, אגמים ומפלים. במקום גרים כמה שבטי הרים מבודדים ומיעוטים. בירת המחוז היא באנלונג (Banlung) והיא נקודת מוצא טובה לטיולים בסביבה. בין האתרים המומלצים במחוז ניתן למנות את אגם Yeak Loam הפסטורלי, מספר מפלים יפים ביניהם מפל Kachang ומפל Katieng, והפארק הלאומי Virachay בו יער עבות ומגוון חיות וציפורים. מי שלא רכב על פילים בתאילנד יוכל לעשות זאת באזור ראטאנאקירי.


מונדולקירי (Mondulkiri)
בדומה לראטאנקירי, גם מחוז זה עשיר באתרי טבע, והביקור בו מיועד למי שמחפש טבע ראשוני ורוצה להתרחק מתיירים. גם פה יש מספר מפלים מרהיבים, כמו מפל Boo Sra ומפל Sen Monorum. בירת המחוז, Sen Monorom מהווה בסיס טוב לטיולים בסביבה.

 

 

אטרקציות ואתרים

ראטאנאקירי (Ratanakiri)
הביקור במחוז שנמצא בצפון מזרח קמבודיה מיועד לחובבי הטבע. ניתן ליהנות מכאן מהרים, יערות, נהרות, אגמים ומפלים. במקום גרים כמה שבטי הרים מבודדים ומיעוטים. בירת המחוז היא באנלונג (Banlung) והיא נקודת מוצא טובה לטיולים בסביבה. בין האתרים המומלצים במחוז ניתן למנות את אגם Yeak Loam הפסטורלי, מספר מפלים יפים ביניהם מפל Kachang ומפל Katieng, והפארק הלאומי Virachay בו יער עבות ומגוון חיות וציפורים. מי שלא רכב על פילים בתאילנד יוכל לעשות זאת באזור ראטאנאקירי.


מונדולקירי (Mondulkiri)
בדומה לראטאנקירי, גם מחוז זה עשיר באתרי טבע, והביקור בו מיועד למי שמחפש טבע ראשוני ורוצה להתרחק מתיירים. גם פה יש מספר מפלים מרהיבים, כמו מפל Boo Sra ומפל Sen Monorum. בירת המחוז, Sen Monorom מהווה בסיס טוב לטיולים בסביבה.