להכין בבית יין אורז סיני

מצרכים
1 קילוגרם אורז דביק. אין לשטוף את האורז לפני השימוש
1 כפית שמרים
200 גרם אורז מאלט (kome-koji)
100 סמ"ק קוניאק או וודקה

הכנת נוזל עשיר אנזימים, להתססת היין
מערבבים 200 גרם אורז מאלט בחצי ליטר מים מינרליים נטולי כלור. בוחשים נמרצות ומשרים למשך שעתיים. מסננים את הנוזלים במסננת עדינה או בחיתול ומוסיפים לנוזל המתקבל 100 סמ"ק קוניאק (או וודקה). מהאורז המושרה אפשר להכין תבשיל אחר.

בישול יין אורז סיני
משרים במים 1 קילוגרם אורז דביק למשך ארבע שעות. מאדים את האורז מוגבה מעל מים רותחים, בלי לאפשר מגע בין גרגרי האורז למים. מצננים את האורז לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הנוזל עשיר האנזימים לאורז המאודה, מערבבים היטב.

מכניסים למכל זכוכית מעוקר את האורז המעורבב ואת השמרים. סוגרים היטב ומאכסנים במקום אפל למשך כחודש. לאחר כמה ימים יתחיל האורז לתסוס, ונוזל יתחיל להצטבר בתחתית המכל. בתום תהליך התסיסה מסננים את יין האורז אל תוך בקבוק. מגישים צונן. תכולת האלכוהול אמורה להיות 17־21 אחוזים.