מתכון: צ'וקור בצק פילס (פילו) במלית גבינות וחציל קלוי

צ'וקור בצק פילס (פילו) במלית גבינות וחציל קלוי
חומרים
600 גרם בצק פילס (של מעדנות)
למלית
500 גרם גבינה בולגרית מפוררת
250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים למחית
2 ביצים
1 חציל קלוי, קלוף ומרוסק גס
לבירוּש
2 ביצים טרופות
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מפשירים את הבצק לפי ההוראות שעל האריזה, פורשים את הבצק על משטח עבודה כשהוא עדיין על הניילון הצמוד אליו. חוצים את הבצק לאורכו, מקבלים שני מלבנים באורך מטר כל אחד ורוחב של 12 סנטימטר.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
3. שמים לאורכו של מלבן אחד מחצית מהמלית, מגלגלים לגליל וסוגרים את הקצוות. מגלגלים את
הגליל סביב עצמו לשבלול ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. באותו אופן מכינים את השבלול השני.
4. מורחים את הבצק בביצים טרופות ואופים כשלושים דקות עד הזהבה. זורים על השבלולים את גבינת הקשקבל המגוררת ואופים עשר דקות נוספות. מגישים חם עם יוגורט מחלב צאן.