טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
נגיע לגשר – נעבור אותו
טיול על גשר ברוקלין בעת ביקור בניו יורק הוא קלישאתי כמעט כמו סיור בפסל החירות או טיפוס על בניין אמפייר סטייט. אבל בניגוד אליהם, הוא נעים. על הגשר לא תצטרכו לעמוד בתור ולהצטופף בחברת תיירים אחרים, וגם לא תצטרכו לשלם דמי כניסה. לעומת זאת, תוכלו ליהנות מהליכה נעימה על אחד הגשרים המפורסמים בעולם, להתבשם מקו הרקיע המרהיב של מנהטן, להציץ מרחוק על פסל החירות ולהביט מלמעלה על שכונת דמבו (Dumbo) בברוקלין, שמתפתחת במהירות בימים אלו.
ההליכה על הגשר אורכת עשרים-שלושים דקות, ומומלץ לערוך אותה במזג אוויר נעים. זהירות: אל תלכו על הגשר כשהטמפרטורות יורדות מתחת לאפס. עוד המלצה היא להישאר במסלול הולכי הרגל כדי להימנע מהיתקלויות פיזיות ומילוליות עם רוכבי אופניים עצבניים.
הגעה: כדאי להגיע לצד הברוקלינאי של הגשר ומשם לטייל עליו לתוך מנהטן. יש לקחת רכבת תחתית בקווים F, A, C, M, N, R, W, 2, 3, 4, 5 ולרדת בתחנה הראשונה בברוקלין.
גשר ברוקלין
להחליק על הקרח
הכי כיף בחורף – החלקה על קרח. אם עוד לא ניסיתם, אל תחמיצו את ההזדמנות. יש בהמון ערים באירופה ובאמריקה. המקומות הכי מפורסמים הם בניו יורק – במרכז רוקפלר ובקטע הצפוני של הסנטרל פארק. זה כיף אדיר, קל מאוד ללמוד, לא יקר לשכור את הציוד. בקיצור – אל תחמיצו. (צילום: פטריק ברודריק)
מרכז רוקפלר והסנטרל פארק
בופה עמוס במטעמים
מסעדת ToDai היא חלק מרשת ענפה שהעיקרון השולט בה הוא מזנון בסגנון יפני בשיטת אכול כפי יכולתך. בדרך כלל איני נוהג ללכת למקומות כאלה, אבל זהו מקום שווה במיוחד. את הבופה פותחים כאן פעמיים ביום ולכמה שעות בלבד בכל פעם, והמחירים שונים בצהריים ובערב. מומלץ לבוא קרוב לשעת הפתיחה, כי תמיד מחכים בתור.
במזנון העשיר יש כארבעים סוגים של סושי שמגולגל ונחתך במקום, סלטים ומוקפצים, שיפודים של בשר בקר, עוף וסרטנים וכעשרים סוגי קינוחים. כמויות האוכל, ובעיקר המגוון, הם עצומים. כדי למצות את החוויה מומלץ לבוא רעבים במיוחד. חבר שסעד איתי במקום יעץ לי שלא להתמלא ב"שטויות" כמו מרק וסלט, כי הם סתם תופסים מקום בבטן. מוטב להתרכז בשלל פירות הים והסושי. האוכל טעים מאוד וטרי כי התחלופה גבוהה.
ToDai
מסעדה מקסימה בוילג' בניו יורק
מסעדה מקסימה, איכותית, קלאסית וכיפית בדאון טאון מנהטן שמצאתי… ג'וזף לאונרד. ממש מומלצת!
מצאתי אותה בבלוג מקסים כתוב בעברית על חיים, אמנות ואוכל בניו יורק.
ג'וזף לאונרד
אוכל בריא וטעים
חברים ניו יורקים הכירו לי מסעדה מופלאה באפר ווסט סייד במנהטן. במסעדה ג'וזיס (josie’s), על שם ג'וזפין, סבתו של הבעלים והשף) מוגש אוכל שהוכן כולו בלא שימוש במוצרי חלב, ורוב מרכיבי המזון – תלוי בעונה – אורגניים. זהו אוכל בריא, דל שומן, ולמרות זאת ממש טעים!
זה מקום מפגש מצוין לקרניבורים ולצמחונים. הראשונים ימצאו שם מנות בשר, עוף ופֵרות ים. הצמחונים ייהנו ממבחר מנות – לכמה מהן יש גם גרסה בשרית וגם גרסה צמחונית. אכלתי שם המבורגר צמחוני מצוין העשוי משלושה דגנים – קינואה, בורגול וקוסקוס, וחברתי לארוחה נהנתה מירקות מוקפצים ומטופו שטעמו לא הזכיר במאום את ניסיונותי הכושלים בבית להכין ממנו משהו טעים.
תמורת שתי המנות האלה, בתוספת שתייה חינם (קפה ומיץ טבעי) וסלט תרד עם ירקות בגריל, שילמנו כארבעים דולר.
למסעדה שני סניפים בעיר: הראשון בכתובת 300 Amsterdam Ave at 74th St. והשני בכתובת 565 3rd Ave at 37th St.
ג'וזיס
מסעדה יפנית מעולה במחיר עממי
מסעדה יפנית עם אוכל מעולה. נמצאת ברח' ברודווי 100 . מגוון מנות גדול. כל מה שאכלנו היה מעולה והמחירים עממיים- כ- 30$ לזוג לארוחה מלאה. מאד טעים ובקיצור, אם אתם בניו-יורק- אזי יש לכם המלצה למסעדה טובה.
אימפריאל