טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לינה – לא בnice place 2
לא להתארח במלונית הזאת , הם נכנסים לחדרים וגונבים כסף וציוד יקר .. לבעל המלונית יש התקפי זעם ואם תנסו להתעמת עימו בדבר הרכוש שנגנב , הוא עלול לאבד שליטה !!
nice place 2

מלון בוטיק בבנגקוק
מלון בוטיק מדהים עם סוויטות ענקיות
מידע נוסף http://www.mapplr.com/2009/02/16/tenface-bangkok-boutique-hotel/
Tenface Bangkok boutique hotel

צימר חלומי, חם ואוהב בלב הגליל הפורח
תארחנו בסוויטה בצימר הפגודה בפינה אשר במושבה ראש פינה, היה כל כך נעים ואיכותי שלא רצינו לעזוב.
הרגשה נפלאה החל מהרגע הראשון. אי אפשר שלא להתאהב במקום ובאוירה. מקום רומנטי ומדהים לאירועים החשובים.
אני ממליץ בחום. פינוק שלא יכולים לשכוח.

הפגודה בפינה

ללון בפנינה אמיתית
פנינה, בהחלט, ולא רק בגלל שמה של בעלת המקום. ב"פנינת המדבר" במושב צופר קיימות שתי שורות של בקתות, ארבע בכל צד, וביניהן מדרכה מלוחות עץ. ערסלים תלויים בין הבקתות, ובקדמת כל אחת מהן מרפסת עם שולחן וכיסאות. צמחייה הגיונית – מדברית ומגוונת. שש מהבקתות משפחתיות ושתיים זוגיות. מבפנים – סוכרייה, יפה ונוח. בחוץ יש ג'קוזי גדול, בנוסף על אלה שבחדרים, ומנגלים. ובניצב לשורות הבתים – בקתת חדר האוכל, הגדולה יותר. גם כאן אפשר לשבת בפנים, במיזוג, או על המרפסת. הכניסה לבריכת המושב חופשית, ואפשר להזמין ארוחות בוקר וטיפולים אלטרנטיביים.
(צילום: פרדי נפתלי, באדיבות מחלקת תיירות לב הערבה)
נכים: אין גישה.
פנינת המדבר
צימרים משפחתיים המשקיפים אל נוף הגליל והגולן
צימר הפגודה בפינה שוכן בראש פינה.
בעלי הצימרים חיים ואירית, אנשים חמים אשר אוהבים לארח. מארחים באופן חם באוהב אשר כולל שלל פינוקים והפתעות בצימרים. הצימרים עצמם בנויים באופן יחודי (כל צימר בנוי ממספר "משולשים"). הנוף הנשקף מהצימר אל הרי הגליל והגולן.
המושבה ראש פינה הינה מרכז תיירות גלילי ואחת המושבות הוותיקות והיפות בגליל העליון ובישראל, המושבה הטובלת בירוק והאוצרת בתוכה סיפור של למעלה ממאה ועשרים שנה.
לרשות האורחים: המסעדות, בתי הקפה, סיפור ראש פינה והאטרקציות שבסביבה, לספוג את הקסם, המסתוריות, הריחות, הנוף להרי הגליל, הגולן (ולעיתים אף לחרמון) והיופי שבמושבה המדהימה הזו. אחד
הדברים שמייחדים את הפגודה בפינה הוא השילוב האידיאלי בין צימרים הנגישים למושבה המדהימה הזו, ראש פינה, לחלום האירוח הכפרי יחודי.
הצימרים בנויים מלכאת מחשבת, אשר לכל צימר אופי יחודי לו.

הפגודה בפינה

בית אבן קסום בכליל
מעל אפיק הוואדי, מאחורי אורוות סוסים, מונח בית הנופש של יוסי ורגינה גרינברג – אחוזת השחר. זהו בית אבן יפה שמשני קצותיו יש פתחים – לשתי יחידות הנופש. שני חדרי שינה בכל יחידה, וסלון גדול ומרפסת אל הוואדי. אין טלוויזיה, יש מיזוג אוויר מרכזי ויש מערכת סטריאו ופינת מטבח מאובזרת היטב שאפשר לבשל בה. בחוץ מנגל לשימוש הנופשים (בשר אפשר לקנות בכפר יאסיף הסמוך, ראו בהמשך). אפשר להזמין מסז'ים טיפוליים וקייטרינג משובח, מערבי או יפני. קסם ושקט, וגם כאן אין שכנים בעיניים. נכים: אין גישה לנכים, יש מדרגות בתוך היחידות.
אחוזת השחר
לא נמצאו תוצאות...
חוות התבלינים בגלבוע: בגלל המיקום
אל חוות התבלינים הגענו ביום שישי בערב עם ציפיות גבוהות. שמה של המסעדה יצא למרחוק כמקום ששווה נסיעה מיוחדת. משפחת מס מגדלת בחווה תבלינים וירקות ומשתמשת בהם במגוון המנות המוגשות במקום. הנוף הנשקף מהחלונות מרהיב. האח הבוערת והסועדים שגדשו את השולחנות שיוו למקום אווירה חמימה. אבל בהמשך הערב נכונה לנו אכזבה. פתחנו בפטריית פורטובלו עם גבינת צאן (32 שקל) ובקרפ עירית ממולא בכבד עוף (40 שקל), ושניהם היו סתמיים למדי. הסלט הירוק עם אגסים וגבינת פקורינו (45 שקל) היה טעים. הארוחה מלווה בלחמים מצוינים. המנות העיקריות אכזבו: הפילה מיניון (95 שקל) והסטייק אנטריקוט (79 שקל) שחו ברוטב יין דליל והיו צמיגיים. הקרם ברולה (29 שקל) היה נוזלי מעט, אך פינוקי השוקולד המריר (34 שקל) הצליחו להמתיק את אכזבתנו, והיו המנה הטעימה בארוחה.
השירותים הלא נקיים רק הוסיפו לתחושת חוסר ההתאמה בין המחיר הגבוה לתמורה. נדמה שהמקום מתאים יותר לארוחת צהריים קלה בשעה שבה אפשר ליהנות מהנוף.
בשורה התחתונה: הוא: הבשר מאכזב. היא: אבל אין מתחרים למיקום ולאווירה.
שעות: ב'-שבת 21:00-12:00, ו' 22:00-12:00, א' סגור נכים: יש שלוש מדרגות בכניסה, אבל אפשר לבקש מראש רמפה; אין שירותים מותאמים ריבוע: לא כשר
חוות התבלינים בגלבוע
דג דגן: פעם רפת, היום מסעדת דגים
במסגרת השינויים שעוברים על התנועה הקיבוצית, לא מפתיע לגלות שגם הרפת הראשונה של עמק חרוד משמשת כיום מסעדת דגים ומושכת קהל רב. העיצוב מעלה חיוך: הרצפה מכוסה שבבי עץ ועל הקירות תלויים שלטים הומוריסטיים.
כמו ברוב מסעדות הדגים, גם כאן הארוחה נפתחה בסלטים, שהיו שגרתיים אך חביבים. מרק הבצל (22 שקל) היה עשיר. התפריט כולל גם פלטות מטוגנים וסלטים. בהמלצת המלצרית בחרנו למנה עיקרית פילה לברק בחרדל דיז'ון ויין (81 שקל) ופילה מוסר בטחינה (79 שקל), שהיו עסיסיים וטעימים ולוו בצ'יפס מצוין ובתפוח אדמה אפוי. בתפריט יש מנות מיוחדות לילדים. קינחנו בעוגת שוקולד חמה בציפוי שוקולד לבן (29 שקל) ובעוגת מוס שוקולד ופירות יער (26 שקל) שהיו סבירים.
בשורה התחתונה: הוא: מסעדת הדגים הטובה בעמק. היא: ידידותי לילדים, אפשר למצוא גם פינה רומנטית.
שעות: ב'-ה' 16:00-12:00, 23:00-19:00; ו'-שבת 23:00-12:00; א' סגור נכים: נגיש, אין שירותים מותאמים ריבוע: כשר בלי תעודה
דג דגן
מלוא הטנא: מעדנייה אורגנית
הנופים הירוקים ומזג האוויר הנאה עשו לנו חשק לפרוש שמיכה, לפתוח בקבוק יין ולהוציא את הגבינות. בעודנו מחפשים אחר מקום להצטייד במצרכים צלצל הטלפון. אמא שלו. שוב. וגם הפעם באמתחתה המלצה חמה על מקום ש"אתם חייבים להיות בו, משהו נורא מיוחד". כך הגענו למעדנייה האורגנית של בני, שבקיבוץ בית השיטה. בני עשה שינוי גדול בחייו לפני כמה שנים. לאחר שעבד כמנהל מכירות של מפעל החמוצים של הקיבוץ, נסע לטיול באיטליה והתוודע לעקרונות תנועת הSlow Food-, הדוגלת בשימוש במוצרי מזון טריים שגודלו על ידי חקלאים מקומיים. את עקרונות השיטה מיישם בני במעדנייה שפתח, שבה אפשר למצוא מטעמים מגוונים, מפסטות אורגניות, דרך לחמים ממאפיות האזור, וכלה בתבלינים שהוא מכין במו ידיו. גם את החמוצים הטעימים, את הדגים המלוחים ואת הסלטים מכין בני בעצמו. במקום מבחר גבינות, יינות, ירקות, שמן זית, ואפילו מוצרי קוסמטיקה טבעיים. אם תבקשו, בני ישמח להכין לכם כוס קפה ממבחר התערובות בחנות ולספר לכם את החדשות האחרונות של הקהילה האורגנית.
בשורה התחתונה: הוא: מקום נפלא לקניית מוצרים איכותיים במחיר סביר בהחלט. היא: אפילו חמותי צודקת לפעמים.
מיקום: קיבוץ בית השיטה שעות: ב'-ה' 19:00-10:00, ג' עד 14:00, ו'-שבת 16:00-8:00, א' סגור נכים: נגיש ריבוע: כשר בלי תעודה
המעדנייה האורגנית של בני
ארוחה ירוקה:אוכל ביתי וחוויה אחרת
תחושה של אי הסכמה החלה להתרקם במכונית בעודנו מטפסים בדרך נוף הגלבוע. אחד מאיתנו מצא שוב את המקום הנידח ביותר על המפה להשביע את רעבונו. הצלע השנייה העדיפה להסתפק במסעדה שזה עתה חלפנו על פניה, אך כמו תמיד מצאה את עצמה כשראשה תחוב בנבכי המפה, מנסה להבין איך לעזאזל מגיעים למלכישוע.
מטרת הניווט הפעם היא ביתם של בני הזוג גיתי ורינת בן ישראל, שמבשלים למזמינים מראש ארוחה אורגנית. בחצר, ליד תנור ברזל מעשן, חיכו לנו תה צמחים וכדורי תמרים נפלאים. המשכנו את הארוחה בתוך הבית הצנוע, בין ציורי הילדים, מדפי הספרים וכלי הבישול. בימים חמימים מומלץ לאכול בחצר. גיתי, שעובד כמדריך נערים במוסד מלכישוע לשיקום נפגעי סמים, מגדל חקלאות אורגנית עם הנערים כדרך ריפוי, והירקות שגדלים במקום הם חלק עיקרי בארוחה. אפשר לבחור אחד מבין ארבעה סוגי ארוחות. אנחנו בחרנו ארוחת דגים (135 שקל כולל יין) וארוחה צמחונית (110 שקל). התחלנו במרק גזר ובטטה ובסלטים. למנה עיקרית אכלנו דג מושט בעשבי תיבול, שנצלה בתנור שבגינה ושמר על עסיסיות וטעם נפלא, ולזניה צמחונית נהדרת מלווה בסלט ירוק, שטרי ממנו לא טעמנו זה זמן רב. את המנה ליוו ירקות קלויים, ולקינוח נהנינו מעוגת תפוחים ביתית ומשיחה נעימה עם בני הזוג.
השורה התחתונה: הוא: יותר אמיתי מזה לא תמצאו. היא: שווה את הנסיעה הארוכה.
מיקום: ליד מלכישוע, יש שילוט שעות: בתיאום מראש נכים: שביל עפר מוביל אל הבית, אין שירותים מותאמים ריבוע: כשר בלי תעודה
גיתי ורינת בן ישראל
לאכול טעים טעים בתוך בוסתן מקסים
רוצה להמליץ בחום על מסעדת נעורה.הייתי שם כמה פעמים עם הילדים,האוכל משגע,השירות מכל הלב,המחירים נוחים וחשוב שיש תעסוקה מצויינת לילדים.שווה מאד.
נעורה באבו גוש

כשר למהדרין
מסעדת קיארה בעלת המטבח הים-תיכוני-צרפתי מיועדת בעיקר לאוכלוסייה שומרת הכשרות. האולם המרווח שבו היא שוכנת ליד טחנת הרוח ברחביה מלא בדרך כלל מפה לפה בקהל חרדי, מקומי וחו"לניקי. המנות מגוונת בקיארה, וגם רמתן אינה אחידה. הרביולי הממולא בפטריות יער למשל (45 ש"ח) שבמנות הראשונות מוצלח למדי, אך לא כך עם הטונה האדומה העטופה באצת נורי (49 ש"ח) שנותרה מיותמת בצלחת. בעיקריות אפשר ללכת על האנטריקוט המעושן, למי שאוהב (93 ש"ח) או על קונפי שוק ברווז ברוטב פירות יבשים (99 ש"ח). כדאי להזמין מקום מראש, אין עסקיות, קייטרינג או T.A. אירועים עד 120 איש וחובה להזמין מקום מראש.
קיארה
