טיפים והמלצות
חפשו טיפ/המלצה
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
לא נמצאו תוצאות...
בשבת עם הילדים
אחת הבעיות של הורים לילדים קטנים היא איך מעסיקים את הילדים בזמן ארוחה במסעדה. בביסטרו נועה מצאו לנושא פתרון יצירתי. בימי שבת בבוקר מוזמנים הילדים לחדר נפרד שבו מתקיימת שעת סיפור ופעילות יצירתית. מכיוון שלנו עוד אין ילדים, החלטנו לספח לארוחה זוג חברים עם ילד. המסעדה ממוקמת במעין פסאז' מקורה בין שני בניינים יפואיים. השף ניר צוק ניסה להרעיף על המקום את אווירת שוק הפשפשים הסמוך – עציצים תלויים, חפצים ישנים ובכניסה בריכת דגים. האווירה נינוחה, אך לפעמים יש קצת תחושה של הזנחה כאילו העיצוב הופסק באמצע.
המקום מציע מגוון ארוחות בוקר. "ארוחת בוקר יפואית" כללה חביתה, סלט ירקות ולבנה (39 ש"ח). טעמנו גם את ארוחת השקשוקה (38 ש"ח) ואת ארוחת הגרנולה והיוגורט (39 ש"ח). המנות היו טריות, אך לא טעימות יותר מארוחת בוקר סטנדרטית בכל בית קפה. ארוחת הדקדנס (50 ש"ח) נראתה כשינוי מרענן, והיתה אמורה לכלול סרדינים, סלמון מעושן, גבינת סנט מור וכוסית וודקה. הסרדינים שהובטחו בתפריט לא הגיעו לשולחננו, ובמקומם זכינו לקבל שרימפס ומולים מעושנים שהיו מצוינים. למרות הטעם הנהדר, התאכזבנו מהיעדרותם של הסרדינים, ולמרות בקשות חוזרות ונשנות התעלומה לא נפתרה והסרדינים לא נמצאו.
שעת הסיפור בחדר הסמוך העסיקה את הילד למשך כחצי שעה טובה, אך מרגיז שלא ציינו בפנינו כשהזמנו מקום שהיא עולה כסף.
לקינוח הזמנו גביע קצפת עם שברי מרנג ופירות יער, וכן קרם ברולה עם הל ומרווה. שניהם היו מצוינים, ונתנו לנו מספיק אנרגיה לרדוף אחרי העולל ברחובות יפו העתיקה.
היא: אווירה נעימה אבל מבחינת העיצוב יש עוד לאן לשאוף. הוא: פרקטי לארוחת בוקר עם ילדים, השירות לא מספיק קשוב.
לא כשר
נכים: יש נגישות, השירותים לא נגישים לכיסא גלגלים.
שעות פתיחה: א'-ה' מ-8:00 עד אחרון הלקוחות, ו' ושבת מ-8:30 עד אחרון הלקוחות
עסקיות: א'-ה' 16:00-12:00. רצוי להזמין מקום מראש
נועה ביסטרו
דג דגן: פעם רפת, היום מסעדת דגים
במסגרת השינויים שעוברים על התנועה הקיבוצית, לא מפתיע לגלות שגם הרפת הראשונה של עמק חרוד משמשת כיום מסעדת דגים ומושכת קהל רב. העיצוב מעלה חיוך: הרצפה מכוסה שבבי עץ ועל הקירות תלויים שלטים הומוריסטיים.
כמו ברוב מסעדות הדגים, גם כאן הארוחה נפתחה בסלטים, שהיו שגרתיים אך חביבים. מרק הבצל (22 שקל) היה עשיר. התפריט כולל גם פלטות מטוגנים וסלטים. בהמלצת המלצרית בחרנו למנה עיקרית פילה לברק בחרדל דיז'ון ויין (81 שקל) ופילה מוסר בטחינה (79 שקל), שהיו עסיסיים וטעימים ולוו בצ'יפס מצוין ובתפוח אדמה אפוי. בתפריט יש מנות מיוחדות לילדים. קינחנו בעוגת שוקולד חמה בציפוי שוקולד לבן (29 שקל) ובעוגת מוס שוקולד ופירות יער (26 שקל) שהיו סבירים.
בשורה התחתונה: הוא: מסעדת הדגים הטובה בעמק. היא: ידידותי לילדים, אפשר למצוא גם פינה רומנטית.
שעות: ב'-ה' 16:00-12:00, 23:00-19:00; ו'-שבת 23:00-12:00; א' סגור נכים: נגיש, אין שירותים מותאמים ריבוע: כשר בלי תעודה
דג דגן
מסעדת הדגים הטובה בארץ על הים
בערב: "מול ים" שבנמל תל אביב, נחשבת למסעדת הדגים הטובה בארץ. מתאבנים, מרקים ומנות עיקריות על טהרת הדגים ופירות הים המשובחים ביותר, בקבוק יין על יד, והכל על רקע הים. המחירים יקרים מאוד.
"מול ים"
מסעדת דגים אקסקלוסיבית
Demizana היא מסעדת דגים אקסקלוסיבית, השוכנת על החוף בעיר בודבה. אפשר לשבת על המרפסת, להביט על המשתזפים בחוף וליהנות מארוחת דגים ופירות ים טריים בעשייה מקומית. המחירים גבוהים.
Demizana
לאכול על המים
מסעדת על המים היא מסעדת דגים ופירות ים ותיקה שמרפסתה פונה ל"חוף השרון". זוהי אינה מסעדה זולה וגם המנות בה אינן מקוריות. אך שנים היא שומרת על רמה – מה שהתחבב על הרבה לקוחות קבועים ונאמנים. מנות מומלצות: שרימפס וקלמרי תאילנדי (ברוטב חלב קוקוס , עשב לימון וקרי ירוק) ופילה לברק בניחוח אגוזים וגבישי מלח ים.
פתוח: א'-ש' 12:00-00:00.
על המים
בישול ים תיכוני פשוט ואיכותי
מסעדת הלנה שוכנת במתחם המחודש של נמל קיסריה. על המטבח של הלנה מופקד השף הצעיר והמוכשר עמוס שיאון, שמתמחה בבישול ים-תיכוני פשוט, המבוסס על חומרי גלם טריים ואיכותיים. בתפריט מככבים בעיקר דגים ופירות ים. בין המנות המומלצות: שרימפס וסקלופ באוזו שמן זית, צ'ילי, עגבניות וזיתים ו"סינייה" מדג בורי בתבשיל תרד בצל מטוגן עם טחינה חמה. למי שאין כוח לבחור, מומלצת ארוחת הטעימות ב-129 ש"ח לסועד.
פתוח: א'- ש' 12:00-24:00.
הלנה
