שווה מיליון דולר

מבחינתי, מסעדת Daniel בניו יורק (New York) היא קודם כל שגרירות של אוכל אירופאי מוקפד באימפריה האמריקאית. איכויות העולם הישן בעולם החדש. Daniel היא אחת המסעדות הטובות בניו יורק, והיא גם מסעדה רומנטית מאוד. השירות בה מוקפד, מקצועי ואדיב באמת. העיצוב הוא עיצוב של מיליון דולר (תרתי משמע), הכיסאות, המפות, העמודים המסוגננים והבר. זה לא פיק-אפ-בר (מדובר במסעדה רומנטית) אלא אחד הברים היותר אלגנטיים שראיתי ולגמתי בסמוך אליו (מולט מק-אלן בן 25 שנה). והאוכל? יישקו שפתיים. במילים אחרות מצוין, או במילים עוד יותר אחרות, קשה לתאר את הדיוק ואת תשומת הלב שמקדישים טבחי Daniel לכל מנה. למשל, מנה של פטה של בשר שליו עם כבד ברווז ברוטב ענבים ושקדים, וטורטליני ממולא בבשר לובסטרים. לעיקריות טעמנו אוכף ארנבת ושוק ארנבת עם מרווה ואספרגוס ברוטב חרדל ומנה של צלעות טלה עם נתח מותן טלה בתוספת שעועית ירוקה מאודה ותפוחי אדמה קטנים. משובח, יפה ורומנטי.