קדירת דגים נוסח ויה

מצרכים: ארבעה דגים על פי ההיצע היומי (דגי ים טריים. מי שלא יצא לדוג, שיקנה בשוק), 200 גרם אורז, ארבע שיני שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, מלח, פלפל שחור, 400 מיליליטר מים. …
אופן ההכנה: מפלטים את הדגים, מוציאים את העצמות הנותרות, חותכים את הפילטים לפרוסות ומשחימים בסיר חם יחד עם שיני השום. מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מוסיפים את האורז ומכסים במים. מבשלים על אש קטנה (רצוי גחלים) עם מכסה סגור עד שהאורז מוכן.
שיפורים (למי שלא נמצא באי בודד): מוסיפים לתבשיל עגבניות תמר חתוכות לקוביות, קליפת ליים קצוצה דק ומעט זעפרן (לטעם ולצבע). כדקה לפני שהתבשיל מוכן מוסיפים חופן עלי כוסברה קצוצים, טריים וריחניים.