כתבה: חן אבישר-שלו | צילום: ענת זכאי יהודים יקרים, מה אומרת לכם המילה צום? סקטים בכביש? ביקור חד שנתי בבית הכנסת? רעב שנשבר בארוחת חג דשנה? ובכלל, כמה מאיתנו עדיין צמים פעם בשנה, ולמה? "ועיניתם את נפשותיכם" – זאת, כנראה, הסיבה העיקרית; להיטהר רוחנית, למרק חטאים, לכפר על עוונותינו בדרך של סגפנות ותפילה. וכידוע, בצום עשויים להיות גם אלמנטים מטהרים מבחינה גופנית. תחילת הצום: מי מלח שבירת הצום: בלי בשר ושומן אנטי אייג'ינג
להכנת האורז: מוסיפים לאצות את מיץ הלימון ורוטב הסויה, ומכסים במים רותחים עד לגובה האצות. משאירים את הכוס מכוסה למשך כחצי שעה, עד לספיגת הנוזלים באצות. קוצצים גס את האצות ומערבבים בתוך האורז, לאחר שהצטנן מעט. מרק כופתאות קוואקר וירקות
להכנת הכופתאות (כ-20 כופתאות):
חומרים: הכנה: חן אבישר שלו היא מרצה ומטפלת בתזונה הוליסטית ומנחה סדנאות חוויתיות בתזונה מעשית chenavisar@hotmail.co.il הכתבה התפרסמה ב"חיים אחרים"- הירחון הישראלי לרפואה טבעית, תרבות רוחנית ומעורבות חברתית. גיליון 120 ספטמבר 2006 |



